Milinković: "Partizanova igra nije bila 'nula'!"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.04.2015.
19:32
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Nepuna 24 časa nakon što je na stadionu "Rajko Mitić" odigran 148. "večiti derbi" trener Partizana Zoran Milinković još jednom je sumirao utiske i poručio da "nula od derbija" nije kvalifikacija u kojoj se njegov tim prepoznaje.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Derbi susret 24. kola Jelen Superlige odigran je u subotu na stadionu "Rajko Mitić" gde su Crvena zvezda i Partizan podelili plen usled remija bez golova. "Večite" već u sredu očekuju nova iskušenja pa su u nedelju morali da se vrate obavezama.

Fudbaleri Partizana koji su u subotu uveče bili izloženi većim naporima obavili su trening rekuperacije a za to vreme trener Zoran Milinković je rekapitulirao viđeno u duelu sa Crvenom zvezdom.

"Smatram da smo bili mnogo bolji i više uradili na samom meču od protivnika i da smo mi ti koji možemo da žalimo  što nismo osvojili sva 3 boda. Dogovor pre utakmice je bio da se ide isključivo na pobedu, a to su oni koji poznaju fudbal mogli videti po našem opredeljenju i postavci igre" rekao je Milinković dan nakon derbija.

Strateg Partizana mnoge je iznenadio odlukom da na teren izvede sastav bez "klasične devetke", ali se ispostavilo da je Zoran Milinković napravio odličan potez.

"Mi smo od prvog minuta nametnuli naš stil igre i iako je značaj utakmice bio veliki, nismo odstupali od toga nijedne sekunde tokom svih 90 minuta. Pokazalo se da smo bili u pravu, jer su iz tog konstantnog pritiska i proistekle neke velike šanse" dodao je Milinković.

Zbog činjenice da su njegovi izabranici odigrali dobar meč i bili bliži trijumfu Milinković ne dozvoljava da se Partizanova igra kvalifikuje kao "velika nula" kako su neki opisali subotnju derbi.

"Takva kvalifikacija ne može da se prilepi za Partizan. Mi smo pokazali hrabrost i karakter, igrali kao da smo na svom terenu, probali da kroz pas ostvarimo svoju igru i uspeli u tome da se nametnemo u velikom delu meča" kazao je Milinković i dodao,

"Partizan ima svoju igru i istrajaće na njoj bez obzira na protivnika koji stoji naspram nas i njegovog pristupa meču, pa makar se on zvao i Čelzi" poručio je iskusni stručnjak.

Nakon 148. "večitog derbija" lider Jelen Superlige i dalje "beži" pet bodova Crvenoj zvezdi ali već u sredu na domaćem terenu igra protiv Jagodine.

"I pre derbija smo znali da nas, bez obzira na rezultat u tom meču, očekuje još 6 teških utakmica, a prva od njih je već u sredu. Derbi smo već zaboravili, pred nama i igračima je da se stoprocentno usmerimo i odradimo pripremu za meč sa Jagodinom kao da je derbi u pitanju" istakao je Milinković.

Nakon duela sa Jagodinom crno-beli će u goste Vojvodini a težak raspored pratiće "Parni Valjak" sve do 23. maja kada je na programu poslednje kolo Jelen Superlige.

"Raspored nismo mogli da biramo, nije nam prijatno da igramo 3 veoma teška meča za 7 dana, ali u fudbalu se već odavno zna – svaki sledeći protivnik je najteži i zato idemo utakmicu po utakmicu" zaključio je Zoran Milinković.

Partizan u okviru 25. kola Jelen Superlige na svom terenu dočekuje Jagodinu od koje je u prvom delu sezone poražen na stadionu pod Đurđevim brdom. Još dve utakmice Partizan i Jagodina odigrali su u Kupu a oba puta crno-beli su dobili ubedljivim rezultatom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
D.Green4 Black&White
Monday, 27.04.2015
15:57

Srpski Pelegrini :D Bravo majstore odradio si titulu !!! Bili smo bolji mnogo nema sta.. nismo imali srece... u svakom slucaju smo izasli kao pobednici... Govori i proslava sa igracima na jugu ...Dok sever u tom trenutku prazan na sred Rajka Mitica ILI KAKO SE VEC ZOVE STADIONA .. :D :D

avatar
Aleksandar Kolarević
Sunday, 26.04.2015
22:47

Kizo care samo napred do titule.

avatar
Red forever
Sunday, 26.04.2015
22:40

Nula na kvadrat, i vi i zvezda!!

avatar
Sunday, 26.04.2015
21:00

I Partizan i zvezda su išli na pobedu samo što je Partizan kvalitetniji nametnuo svoj stil igre i držao veći deo utakmice pod svojom kontrolom pa je izgledalo kao da je zvezda išla na bod. Pobedu nismo ostvarili zato što u timu imamo puno igrača koji mogu da daju gol ali nemamo prave gol igrače i/ili zato što sudije nisu dosudile očigledan penal za Partizan.

avatar
Antonio
Sunday, 26.04.2015
20:55

Igranje bez napadaca nije hrabro...

avatar
Povratak kralja 66
Sunday, 26.04.2015
22:37

Grbić je igrao napadača.

avatar
33
Sunday, 26.04.2015
20:45

Naravno da nije bila nula. Bili smo bolji za klasu. Milinković prijatno iznenađenje.

avatar
baldekeita
Sunday, 26.04.2015
20:09

Pohvale za taktiku u derbiju i evidentat napredak u igri.Iskreno nisam ocekivao da ce doci do nekog velikog boljitka u igri,bar ne odmah,ali se jasno vidi da mnogo bolje vrsimo presing i da smo brzi u tranziciji iz odbrane u napad u odnosu na prethodni deo sezone.Jedino sto sam ocekivao to je da ce pruziti sansu nasoj deci jer je afirmisao gomilu igraca i u prethodnim klubovima kada je takodje imao rezultatski pritisak(opstanak,borba za LE...) i to je i uradjeno,nadam se da ce na leto promovisati i gurnuti u vatru jos neke klince.Zasluzili i smo pobedu i bilo bi lepo da smo na Rajku overili titulu,ali siguran sam da ce se to desiti posle meca sa Spartakom.

avatar
Realan 1
Sunday, 26.04.2015
19:56

U razdeljak te ljubim. :D

avatar
Jug Grobarima Revolt
Sunday, 26.04.2015
20:04
avatar
Jug Grobarima Revolt
Sunday, 26.04.2015
19:50

Kizo, spomeni i penal, zasto da precutimo to?! Naravno, uvek kada Partizan ima povoljan rezultat u Derbiju, a zvezda prakticno ni ne stvori sansu u istom, neki tj. mnogi se utrkuju da omalovaze Derbi,nda kazu i pisu da je to jedan od najgorih ikada i tome slicno, nemanvise prodje za takve price, mi smo juce igrali koliko nam treba, iakonlicno nisam zadovoljan bodom, mogu i da razumem da nam to ipakndonosi samo tri, a ne trideset i tri boda i da ima jos i posle sest kolanda se igra, a zvezdi bod nista ne znaci tj. vazno je ostati neporazen.nDupla kruna, ale!