Milinković: "Nije svaka utakmica pitanje života i smrti"

Autor: Beta Beta
petak 03.04.2015.
12:22
Izvor: Beta

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv fudbalera Radničkog 1923 vrlo važna za njegovu ekipu, ali i da nije presudna u borbi za titulu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Milinković će sutra debitovati na klupi crno-belih, u utakmici 21. kola Super lige protiv Radničkog 1923. Crno-beli su prvi na tabeli sa 47 bodova, dok su gosti poslednji sa samo 14.

"Za nas je to vrlo važna utakmica, bez obzira sa kakavim problemima se ove godine susreće Radnički. Svaka pobeda vredi tri boda i takav pristup imamo. Nismo mnogo vremena proveli zajedno, ali znamo kakva su očekivanja navijača i kako treba da delujemo u sutrašnjoj utakmici", rekao je Milinković na konferenciji za novinare.

Novi trener Partizana, koji je prošle nedelje izabran na to mesto, kazao je da nije imao mnogo vremena da nešto menja u igri crno-belih.

"Oslonićemo se na neke stvari koje su bile dobre u prethodnom periodu. Pokušaćemo da zabeležimo pobedu koja je za nas vrlo važna, da napravimo jedan korak dalje", kazao je Milinković.

On je dodao da u ekipi nema kadrovskih problema i da jedino neće moći da računa na Andriju Živkovića zbog parnih žutih kartona. Milinković nije želeo da otkrije ko će sutra istrčati na teren i dodao je da će odluku o tome ko će braniti doneti trener golmana Radiša Ilić.

Milinković je rekao da je teško da neka ekipa, pa i Partizan trijumfuje u svim utakmicama do kraja šampionata.

"Sa aspekta struke mislim da je to nemoguće. Normalno je da ima oscilacija u toku prvenstva. Zašto je to kod nas tako da nerešen rezultat donosi velika razočarenja i teške reči, ne znam. Nekoliko godina unazad stvoren je ambijent da je svaka utakmica pitanje života i smrti. Ja ne mislim da je tako. Fudbal treba da bude igra, viteštvo, znanje", kazao je Milinković.

Trener crno-belih je nedavno rekao da želi da Partiza igra ofanzivno, a danas je ponovio da je to obaveza.

"Partizan ima kvalitet, hoću da verujem da će ga igrači to pokazati na terenu. Trebaće malo vremena, ali se nadam da će to doći do izražaja. Obaveza Partizana je da igra tako", rekao je Milinković.

Utakmica između Partizana i Radničkog igraće se sutra od 18.00 na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke