Milinković: "Ne žalim što sam se odrekao Aškovskog"

Autor: Beta Beta
subota 01.08.2015.
20:09
Izvor: Beta

Šef stručnog štaba Partizana Zoran Milinković poručio je da nežali što se odrekao usluga Stefana Aškovskog kao i da je uzrok poraza u Novom Pazaru loša igra u defanzivi.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da ne žali što je izveo kombinovani sastav protiv Novog Pazara i dodao da je njegova ekipa poražena jer je odigrala loš meč, naročito u odbrani.

"Čestitam domaćinu na pobedi, više su je želeli. Mi smo nešto odigrali na početku, sve ostalo je bilo vrlo loše. Kad se igra tako konfuzno, sa dosta problema u zadnjoj liniji poraz je logičan epilog. Iz njega treba izvući pouke", rekao je Milinković.

Fudbaleri Partizana izgubili su danas u Novom Pazaru sa 3:2 u utakmici trećeg kola Superlige Srbije.

Milinković je izveo kombinovani sastav sa nekolicinom mladih igrača, kako bi odmorio standardne prvotimce za revanš utakmicu protiv rumunske Steaue, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Upitan da li žali og takve odluke, on je kratko odgovorio: "Ne žalim, tako sam odlučio".

Dva gola za Novi Pazar postigao je Stefan Aškovski, igrač koji je na pozajmici iz Partizana. Aškovski je pored dva gola, iznudio i dva jedanaesterca. Novinare je zanimalo i da li Milinković žali što se lako odrekao tog igrača, na šta je on ponovo kratko odgovorio: "Ne, apsolutno".

Utakmica u Novom Pazaru odigrana je pred oko 5.000 navijača. Osim minutnog prekida na početku meča zbog ubacivanja petardi na teren nije bilo drugih incidenata.

"Ne bih da komentarišem ambijent, ali nikada neću moći da prihvatim toliku količinu naboja i mržnje prema protivničkom timu", rekao je Milinković.

Trener Novog Pazara Petar Kurćubić kazao je da jedan od važnijih faktora prvog trijumfa njegove ekipe nad Patizanom to što su crno-beli izveli sastav bez igrača koji će u sredu igrati protiv Steaue u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"U takvoj konstalaciji snaga omogućeno nam je da budemo ravnopravni. Prvo poluvreme je bilo izvanredno, vraćali smo se iz minusa, promašili penal, uspeli da povedemo, ali i dozvolili Partizanu da se varti. Bilo je dosta konfuznih intervencija u odbrani i ta velika želja da damo još jedan gol napravila je da Partizan dođe do izjednačenja", rekao je Kurćubić.

"Bilo bi nam mnogo lakse da smo s prednošću usli u nastavak. U drugom delu prepustili smo inicijativu rivalu, oni nisu previše ambiciozno delovali u napadu što smo mi iskoristili i došli do vođstva i znalački ga sačuvali. Srećni smo i zadovoljni zbog naše prve zajedničke pobede, a Partizanu želim puno sreće u sredu protiv Steaue", dodao je on.

Partizan je doživeo prvi poraz u prvenstvu i primio prve golove i ostao je na šest bodova posle tri kola, dok je Novi Pazar ostvario prvu pobedu i ima četiri boda.

U sledećem kolu Partizan će igrati na svom terenu protiv Spartaka a Novi Pazar u Jagodini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ja sam pfk
Sunday, 02.08.2015
09:13

E pa to ti je velika greška.

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 02.08.2015
08:53

Askovski je prethodnu polusezonu odigrao u Shkendiji gde je zabelezio 5 nastupa, a prvi deo sezone je bio u Norveskoj gde ni minuta nije igrao. Da li takav igrac treba da bude startni bek ili da zauzima nesto Bogosavcu u Partizan koji zeli u Ligu Sampiona ?

avatar
Poznavalac
Saturday, 01.08.2015
22:57

Kakva losa procena,prosto neverovatno..pa on je roberto karlos za nase leve bekove!

avatar
Maximovic
Sunday, 02.08.2015
01:52

Stim sto u Pazaru igra istureno krilo. Pitanje kakav bi bio u ulozi odbranbenog. I svidja mi se kako igra na ovoj poziciji.

avatar
Sunday, 02.08.2015
07:09

sa one strane brda Falkao a gde se sakrio Ronaldo

avatar
Srba Stamenkovic
Saturday, 01.08.2015
22:19

Ja bih zalio da sam na njegovom mestu.

avatar
parnivaljak26
Saturday, 01.08.2015
21:06

Odmaras igrace kao da ce igrati finale LS , pa sta ces da radis kad kup dodje na red pa kad budemo igrali na 3 fronta.

avatar
indija durot
Saturday, 01.08.2015
21:04

Ovo je prva losa izjava kize jer je rec o sujeti.Inace odlicno vodi grobare do sada

avatar
janaivona
Saturday, 01.08.2015
20:38

Kizo samo ti nas uvedi u ligu sampiona da ovi iz Kairata nemogu da mirno spavaju