Milanović: "Nije realno da pretimo Partizanu"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.03.2015.
17:40
Izvor: Sportske.net, fkrad.rs

Trener fudbalera Rada Milan Milanović ocenio je da tri vezane pobede koje su "Građevinari" ostvarili na startu prolećnog dela sezone ne daju za pravo njegovoj ekipi da preti lideru na tabeli protiv kojeg će u subotu igrati u Humskoj.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Jedan od najinteresantnijih mečeva 19. kola Jelen Superlige trebalo bi da bude odigran na stadionu Partizana u Humskoj gde će lider na tabeli ugostiti trenutno najbolje rangiranu ekipu prolećnog dela sezone.

Posle tri vezane pobede na kojima nisu primili gol "Građevinari" odlaze u goste Partizanu koji još uvek ne zna za pobedu na domaćem terenu u 2015. godini.

"Igramo protiv ekipe koja je prva na tabeli i u svojim redovima ima osam igrača koji su igrali u ozbiljnim ligama u inostranstvu, imaju dva ozbiljna štopera, imaju Babovića koji je igrao u Španiji i Holandiji, imaju jednog Sašu Ilića. Reč je o respektabilnoj ekipi i nismo u situaciji da im pretimo" počeo je svoje izlaganje trener Rada.

Strateg nebeskoplavih sa Banjice naglasio je pred novinarima da se tokom nedelje na izmaku previše govorilo o činjenici da su "Građevinari" jedina ekipa sa sve tri pobede u prolećnom delu sezone i poručio da takve priče ne daju pravo stanje stvari pred subotnji meč u Humskoj.

"U meč sa Partizanom ulazimo rasterećeni i maksimalno angažovani da prikažemo dopadljivu igru. Realno je da smo šesti na tabeli, realno je da je Partizan prvi, realno je da dobro igramo i realno je i da ćemo prikazati dobru igru, a rezultat ne mogu da predvidim" poručio je Milan Milanović.

Trener Rada nije želeo da govori o sastavu za sutrašnji meč ali je podsetio da bivši napadač Partizana Borko Veselinović neće nastupiti u Humskoj zbog parnih žutih kartona.

Najbolji strelac "Građevinara" Petar Jelić izrazio je poštovanje prema narednom protivniku i dodao da će samo snaga kolektiva moći da donese njegovom timu pozitivan rezultat u duelu sa Partizanom.

"Partizan je za svakog igrača dodatni motiv. U ovom meču ja ću se podrediti kolektivu, a ako mi se ukaže šansa za gol sigurno ću je iskoristiti" kazao je Petar Jelić.

Fudbalski klub Rad odavno ne zna za pobedu u susretima sa Partizanom, poslednju je ostvario 26. aprila 2003. godine kada je na domaćem terenu slavio sa 1:0. U Humskoj je trijumf misaona imenica pa tako valja naglasiti da su "Građevinari" poslednji put odneli bod sa stadiona Partizana u decembru 2008. godine.

U tekućoj sezoni Partizan i Rad sastajali su se dva puta, jednom na Banjici u prvenstvu kada su crno-beli slavili 0:4, a potom i u četvrtfinalu Kupa na stadionu Obilića kada je bilo 0:1 za tim Marka Nikolića.

Subotnja utakmica 19. kola Jelen Superlige između Partizana i Rada zakazana je za 17 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke