Milanović: "Imamo ciljeve, ne zavisimo ni od koga"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.08.2014.
16:09
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek jagodinskog superligaša Goran Milanović poručio je da Jagodina izrasta u klub koji ne zavisi ni od čije pomoći i koji će u budućnosti nastaviti da se razvija i ravna sa Evropom.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Predsednik FK Jagodina Goran Milanović govorio je za zvanični sajt tog kluba o predstojećoj sezoni i drugim bitnim temama vezanim za funkcionisanje superligaša iz grada na Belici.

Osim što je pohvalio svoje saradnike i konstatovao da u FK Jagodina svako radi svoje posao, Milanović je objasnio kako transfer politika kluba na čijem je čelu ima za cilj da Jagodinu pretovori u evropski klub male evropske zemlje.

"Svi uspesi koje smo postigli se savršeno uklapaju u naš primarni koncept, a to je da Jagodina postane mali evropski klub u maloj evropskoj državi. S obzirom da se fudbal može tretirati kao biznis, cilj nam je da i u narednom periodu poslujemo kao jedna uspešna firma i da ne zavisimo ni od čije pomoći, već da sopstvenim radom postignemo epitet dobrog konkurenta na fudbalskom tržištu, naročito za probirljivo zapadno tržište, što smo ovog leta i uspeli da ostvarimo na najbolji način" rekao je Milanović.

Prvi čovek superligaša iz Jagodine dotakao se transfera Aleksandra Pešića u Tuluz i Aleksandra Filipovića u Fulam i istakao da su to potezi koji će klubu omogućiti da u narednim godinama stabilno bitiše na domaćoj sceni.

"Ovi transferi omogućiće Jagodini da se u narednim mesecima finansijski stabilizuje i narednih godina nastupa još agresivnije. Takođe, cilj nam je da dobrim rezultatima koje stvara dobar tim privučemo što veći broj gledalaca i da u narednim sezonama na stadionima širom Srbije bude više publike" poručio je Milanović.

Za kraj, Milanović je klub koji vodi označio kao jedan od najorganizovanijih u zemlji i zaključio da u budućnosti očekuje još bolje rezultate na svim frontovima.

"Sama činjenica da dobijamo licencu za evropska takmičenja pokazuje da mi ovde radimo upravo po evropskim kriterijumima. Ne mogu reći da je ovde sve idealno, ali u odnosu na neke druge klubove u Srbiji mnogo bolje funkcionišemo, a za to je zaslužan, pre svega sistem rukovođenja u kome se tačno zna šta ko radi i za šta je ko odgovoran" zaključio je Milanović.

FK Jagodina uspeo je u svojoj kratkoj superligaškoj tradiciji da izraste u kvalitetnog i respektabilnog predstavnika srpskog fudbala i da osvoji trofej u nacionalnom Kupu Srbije, kao i da tri puta nastupi u kvalifikacijama za LE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke