Mijatova poruka srpskim navijačima: ''Naučite da navijate!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.05.2015.
13:23
Izvor: Sportske.net, turnirprijateljstva.com

Predrag Mijatović od juče je u Bijeljini, gde je podržao aktuelni ''Turnir prijateljstva''. Tom prilikom, otkrio je i neke svoje planove, ali i prokomentarisao Partizanovu titulu, kao i igre reprezentacije Srbije.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Već smo objavili da je legendarni fudbaler pružio javnu podršku Košarkaškom klubu Partizan, a tokom boravka u Bijeljini, Peđa Mijatović je istakao i da ga je obradovala titula koju su nedavno osvojili Partizanovi fudbaleri.

S tim u vezi, Mijatović je prokomentarisao i šanse crno-belih da se domognu plasmana u Ligu šampiona.

''Mene kao partizanovca naravno raduje činjenica da je Partizan bio prvi, to je izvanredna stvar za klub posle svih promena koje su se izdešavale. Mislim da šanse u fudbalu uvek postoje, sve zavisi od ambicija Partizana, tek je kraj prvenstva, treba titulu proslaviti pa potom odrediti ciljeve i težiti ka njima.

U današnjem fudbalu sve ekipe imaju svoje šanse. Partizan ima mlad solidan tim, ali zavisi od toga koliko će se dobro pripremiti i koliko će napraviti takmičarsku formu'',
izjavio je Mijatović.

Naravno, navijači Partizana bi ga rado videli na nekoj od rukovodećih pozicija u klubu iz Humske, ali Mijatović priznaje da su njegovi planovi u ovom trenutku vezani za Madrid i Španiju i ne krije da bi se rado vratio i u Real.

''Moje ambicije u ovom trenutku su vezane ze neke druge poslove ali i za fudbal u nekoj drugačijoj sferi međutim, lagao bih kada bih rekao da nemam želju i volju da se jednog dana ponovo vratim na neki način u Real Madrid'', dodaje Mijatović.

A kad je u pitanju Partizan...

''Ja nikada ne mogu da znam šta će biti za godinu dve ili tri, moji planovi su trenutno vezani za Madrid ili Španiju. Može svašta da se desi. Povratak u jedan od naših klubova je velika odgovornosti, i kada neko uđe u tu priču mora se tome posvetiti 24 časova dnevno. Moji planovi su za sada vezani za Španiju'',
objašnjava Mijatović.

Neće vam biti teško da pogodite šta je to što Mijatovića odbija od odluke o povratku u naš fudbal.

''Ne sviđa mi se taj ambijent na tribinama, ne sviđa mi se da čekam 7 dana pred derbi da pogledam utakmicu i prvih pola sata gledam kako se ljudi tuku na tribinama. Posle svega toga izgubim volju da gledam utakmicu. To je katastrofa.

Iskoristio bih ovu priliku da apelujem na ljude koji vole fudbal i koji žele da navijaju za svoje timove apsolutno da nauče da navijaju, to je ono što moraju da urade. Slika koju stvaramo o nama, o našem fudbalu, apsolutno nije pozitivna.

Ja živim u inostranstvu i slušam komentare svih onih koji znaju da je ovo podneblje uvek imalo talente, da smo imali jednu od najjačih liga u Evropi, a sada smo došli u situaciju da se pravdamo i govorimo biće bolje. A i mi sami ne verujemo u to'',
ističe Mijatović.

Poslednjih godina nam je i reprezentacija bolna tema...

''Svi smo mi pre početka kvalifikaciji mislil da ćemo sigurno biti na Evropskom prvenstvu s obzirom da se promenila regulativa UEFA. To je ono što nije nikako dobro, ali to je svojstveno nama. Današnji fudbal je drugačija priča nego u moje vreme, danas nema laganih ekipa, neznalica, svi znaju da igraju, svi se bore.

I bez obzira na kvalitet ako od starta ne uđete spremni može svašta da vam se dogodi. Mi nekako stalno krenemo kasno. Na ovim kvalifikacijama nas nema, mislim da treba da se fokusiramo na sledeće kvalifikacije''
, izjavio je Mijatović, a kompletan intervju sa njim možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Lazović
Wednesday, 20.05.2015
19:23

treba da se fokusiramo da se dovede neko drugi ko ce se fokusirati na sledece kvalifikacije

avatar
Kiddo
Wednesday, 20.05.2015
18:21

hm,koju pre pokidati? hm

avatar
Ninoslav Krejic
Wednesday, 20.05.2015
16:25

Dobar je Mijat svaka mu na mestu.Ali ono kad je promasio penal protiv Holandije 1998 godine u Francuskoj na svetskom prvenstvu jao secam se kao da je juce bilo Mijate Mijate

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Wednesday, 20.05.2015
14:23

Tako je Mijate..jedan od mladjih timova na celu sa Sasom Ilijicem..!

avatar
Don Silvio
Wednesday, 20.05.2015
13:56

Bravo Mijate prava poruka, zbog pojedinaca dobra vecina vise i ne posecuje stadione