Mijat: "Odosmo mi 'čileanci' u istoriju"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.06.2015.
22:11
Izvor: Sportske.net

Legenda jugoslovenskog fudbala Predrag Mijatović čestitao je "Orlićima" titulu prvaka sveta i konstatovao da njegova generacija koja je 1987. ostvarila isti uspeh sada može da ode u istoriju.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Nekadašnji as Real Madrida i reprezentacije Jugoslavije Predrag Mijatović svojevremeno je bio deo ekipe koja je u Čileu osvojila titulu prvaka sveta u uzrastu do 20 godina.

Bivši fudbaler Partizana dočekao je da njegova generacija koju smo popularno nazivali "čileancima" ode u istoriju nakon što su izabranici Veljka Paunovića osvojili titulu prvaka sveta na Novom Zelandu.

"Eto, odosmo mi “čileanci” u istoriju. Ne postoje reči koje mogu da opišu moju sreću zbog titule prvaka sveta. Ovo je neverovatno veliki uspeh za srpski fudbal" rekao je Mijatović.

Bivši fudbaler Partizana čestitao je titulu svom prijatelju Veljku Paunoviću i konstatovao da mu je srce puno što je doživeo trenutak da vidi kako sin njegovog učitelja pravi istorijski uspeh.

"Ovo je neverovatno veliki uspeh za srpski fudbal. Ja ovu titulu doživljavam nekako lično i emotivno jer sam dugogodišnji prijatelj porodice Paunović. Od Blagoja sam učio, a sada sam doživeo da vidim i šta je njegov sin Veljko naučio. Srce mi je puno" dodao je Mijatović.

Predrag Mijatović bio je deo juniorske reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. godine osvojila titulu prvaka sveta u Čileu.

Upravo je ta generacija u četvrtfinalu savladala Brazil rezultatom 2:1 a strelac izjednačujućeg gola za "Plave" bio je baš popularni Peđa, dok je Robert Prosinečki doneo trijumf pogotkom u 89. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DjovaneElber
Monday, 22.06.2015
10:46

Kakva je to generacija bila

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 21.06.2015
23:33

Iz one generacije, uspeli su (neki manje, neki (mnogo) vise)- Lekovic, Jarni, Petric, Stimac, Brnovic, Boban, Prosinecki, Mijatovic i Suker tj. pola od ukupnog kadra jer ih je tad bilo 18. Nadam se da ce i iz ove generacije uspeti bar polovina njih, a naravno da im to zelim svima!

avatar
Sunday, 21.06.2015
22:47

ovo je veci uspeh nego 87-me u Cileu,a zasto tako mislim? pa tada je bila velika JUGOSLAVIJA,iz svih republika su dolazili najbolji igraca,a nasa Srbija mala,manji izbor igraca,a i nas nivo fudbala je pao na tako niske grane,tako da ovo sto su uradili je fenomenalan uspeh,ja sam iskreno rekao da je sam plasman na SP odlicna stvar,ali kao i veci nas nije mislilo niti verovalo da ce uzeti SP :D ali bitno je da smo uzeli SP i da sada svi u Savezu pricaju i slikaju se kao da je to njihov uspeh,a ne uspeh trenera,strucnog staba i naravno igraca.

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 21.06.2015
23:01

Srbija ima stanovnika koliko Brazil registrovanih fudbalera :D

avatar
Monday, 22.06.2015
11:28

zato i kazem da je to veliki uspeh za nas :D e sada jedini problem tu je sto ce sada TOLE da kaze u mom mandatu mladje selekcije su uzele EP 2013 I SP 2015 kako ga tek sada oterati xD?