Mijat analizirao derbi - Evo šta kaže o golovima!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.03.2017.
17:30
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Legenda jugoslovenskog fudbala Predrag Mijatović izneo je svoje utiske o minulom "večitom" derbiju i kao bivši napadač crno-belih dao sud o (ne)spornim detaljima kod golova.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Bivši fudbaler Partizana Predrag Mijatović analizirao je 153. "večiti" derbi tri dana nakon što je odigran na našem najvećem stadionu i konstatovao da su obe ekipe ostale dužne publici.

Legendarni Mijat veruje da derbi kao fudbalska predstava nije ispunio očekivanja, ali je obe ekipe opravdao konstatacijom da je i ulog bio jako veliki.

"Moram da kažem da derbi kao utakmica nije bio na visokom nivou, barem što se tiče fudbalske igre. Međutim, svaki derbi je poseban i važan i to se videlo po samoj igri oba tima" kazao je Predrag Mijatović.

Kao i većina objektivnih posmatrača, Predrag Mijatović je ocenio da su crno-beli bolje otvorili meč i da se na terenu videlo da Partizan želi tri boda.

"Partizan je ušao u utakmicu jako koncentrisano i dominirao u prvih desetak, petnaestak minuta. Videlo se da je cela priprema za utakmicu išla u pravcu da Partizan osvoji tri boda i smanji prednost koju Crvena zvezda ima u ovom trenutku" istakao je Mijatović.

Bivši reprezentativac je konstatovao da je domaćin odigrao nešto bolje u završnici prvog dela, ali i da se u pristupu crveno-belih videlo da ne bi imali ništa protiv da utakmica bude završena nerešenim rezultatom

"Prvo poluvreme se završilo tom dominacijom Crvene zvezde i nekako su i oni shvatili da prednost svog terena i podršku koju su imali tokom čitave utakmice treba da iskoriste, mada se po igri Crvene zvezde videlo da njima i nerešen rezultat odgovara" dodao je Mijat.

Neizostavni deo analize minulog okršaja Crvene zvezde i Partizana bili su i postignuti golovi, najpre vodeći domaće ekipe.

"Nisam mogao da verujem da je gol priznat, s obzirom na to da je bilo očigledno, ne samo za nas koji smo to gledali na televiziji, nego mislim da je to bilo očigledno i na samom terenu da je lopta bila u gol-autu. Petorica sudija bi po nekakvoj logici trebalo da pokriju svaki delić terena. Pomoćni sudija jedan, pomoćni sudija drugi, glavni sudija, svi su nekako bilo dosta blizu. Možemo da pretpostavimo da glavni sudija možda nije mogao dobro da vidi jer je akcija bila brza ili ga je neko zaklonio, međutim, pomoćnici su morali da vide da je lopta izašla van terena i da je potpuno apsudrdno da je taj gol priznat. To samo potvrđuje teoriju da FIFA ima potpuno pravo kada želi i traži da se fudbal osloni na jednu vrstu tehnologije. Mislim da je tehnologija neophodna" istakao je legendarni napadač.

Na ostale sporne situacije Predrag Mijatović nije želeo da se osvrće, jer veruje da je sudijski tim uglavnom dobro odradio taj deo posla, ali je prokomentarisao i izjednačujući pogodak Uroša Đurđevića.

"Sam gol i reakcija Đurđevića su izuzetni. Kada se sve to pogleda nekoliko puta na usporenom snimku vidi se da je lopta možda malo zakačila lakat, međutim, to je nešto što se ne svira. Dobar ulazak, napad na loptu i pogodak koji je Partizanu dao nadu da prvenstvo još nije gotovo" zaključio je Mijatović.

Ono što bivši reprezentativac Jugoslavije zamera najvatrenijim pristalicama dva tima jesu "minuti koje Delije i Grobari dobijaju" na svakoj utakmici i to što žele da se istaknu u prvi plan umesto da budu podrška svojim ekipama.

Podsećamo da je 153. "večiti" derbi završen nerešenim rezultatom (1:1) i da je bodovna razlika između Crvene zvezde i Partizana ostala ista nakon utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bato C.
Wednesday, 08.03.2017
11:45

Majo Vujović je bio najbolje postavljeni sudija u tom trenutku. Pomocnik iza gola je gledao stativu - to je bila ljubav na prvi pogled. Nikakva brzina ga ne opravdava. Stajao je na 10 metara od situacije koja se čak videla sa Autokomande. nOpravdavaju ga samo oni koji zele da ga aboliraju i kao takvog iskoriste jos neki put.nOn ce naravno zauzvrat dobiti prohodnost ka Evropi bez ikakve sumnje.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 08.03.2017
10:14

Не могу са верујем шта овај прича.

avatar
Tuesday, 07.03.2017
21:10

Legenda jugoslovenskog fudbala i jedan od najboljih igrača u istoriji našeg fudbala, to bi moralo da se naglasi jer ako je neko bio blizu Ronalda iz najboljih dana onda je to Mijatović.

avatar
Capitano
Wednesday, 08.03.2017
00:07

Bio blizu Ronalda iz najboljih dana? E sada sam sve video (tj. procitao)!nRazumem navijacku pristrasnost i poneko preterivanje ali sad ga bas pretera. Kao da si uporedio peglicu i ferari, jednostavno ne ide.

avatar
Capitano
Wednesday, 08.03.2017
19:08

Poznavalac odg cu ti ovde. Znam ja dobro ko je bio i sta je bio! Nije bio zvanicno drugi najbolji igrac na svetu nego drugi najbolji napadac u evropi. Zbog njega sam tada pratio Real. Ali mi balkanci smo dobro poznati po skromnosti. Jeste on bio strasan igrac, ali cuj blizu Ronalda, ni blizu.

avatar
Poznavalac
Wednesday, 08.03.2017
03:54

Ti očigledno ne znaš ko je bio mijat..Pa zvanično je bio drugi fudbaler sveta tj.ronaldo pa on..harao je pedja španijom i evropom u to vreme,nezaustavljiv je bio..

avatar
Dado35
Tuesday, 07.03.2017
20:00

Legendo oa to cela evrooa i svet zna,da se takve stvari ne sviraju.Al obi mesečari ostvarili jedan udarac u okvir gola i taj im je bio poklonjen od gospode u žutome.A onda imaju obraza vaditi se na neke stvari što nisu sporne...uvek su bili mali za nas i nebitni

avatar
MilošPB
Tuesday, 07.03.2017
20:00

Obrnuto, lopta je možda zakačila glavu i odbila se od lakat. Kako se ne svira, kad ruke apsolutno nisu u prirodnom položaju?

avatar
Tuesday, 07.03.2017
22:36

naravno da ti znas bolje , ti si igrao gledao spanske serije i grand show umesto fudbala ... sta ce tebi tamo neki Mijatovic koji je igrao za neke krs timove i bio direktor nekog krs Reala ... ma daj ... svaka ti cast na komentaru , ja sam ubedjen da ti znas bolje i hvala ti na strucnom misljenju

avatar
Wednesday, 08.03.2017
00:11

nastavi da se edukujes preko grand show-a ... bar sebe zabavi , jer te mi zalimo ...

avatar
MilošPB
Tuesday, 07.03.2017
23:33

Uzmi knjigu, ne ujeda! Prvo gramatiku, pa posle udžbenik biologije. Po tebi i sličnima, glava je deo ruke Ali, ako kaže Mijat da jeste, onda nam i ne trebaju knjige i glava (na ruci) da njome razmišljamo.

avatar
Tuesday, 07.03.2017
19:04

ma nasi strucnjaci iz svojih avlija znaju bolje od nekog Mijatovica , on bre bio tamo neki fudbaler i direktor Real Madrida ... za razliku od naseg strucnjaka sa Interpola koji donosi blagostanje za nase strucne avlijanere

avatar
BRAT IGI
Tuesday, 07.03.2017
18:55
avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 07.03.2017
18:36

Glavnog sudiju niko nije zaklonio, a tog dodatnog je zaklonila stativa Hahaha

avatar
Djole Djokic
Tuesday, 07.03.2017
18:35

Jeste, ne svira se lakat u fudbalu, pfff, licemer, kao i svaki grobar.