Mijailović 'vraća' Zvezdu u '91. godinu!

Autor: Beta Beta
petak 05.12.2014.
13:47
Izvor: Beta

Kandidat za predsednika Crvene zvezde Svetozar Mijailović rekao je danas da mu je cilj da se rukovođenje tim fudbalskim klubom približi onom iz 1991. godine, ali u savremenim uslovima.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

"Približićemo se onom konceptu koji je Zvezda u smislu rukovođenja imala 1991, ali u savremenim uslovima. To nam je osnovni cilj. Ali, u ovim otežanim uslovima poslovanja, neće moći da se primenjuju iste metode. Taj koncept već postoji, nije ništa novo, samo se sada razrađuje", rekao je Mijailović novinarima na stadionu Zvezde.

Mijailovića, koji je predsednik Skupštine, Upravni odbor u petak uveče predložio je za kandidata za predsednika kluba.

"Jedna velika obaveza, koja proističe iz ljubavi prema Crvenoj zvezdi je i rodila to opredeljenje da prihvatim ponudu da se kandidujem za predsednika. Za svakog pravog zvezdaša je to velika čast, a s druge strane i obaveza", kazao je Mijailović.

Prema njegovim rečima, postoji velika potreba da se napravi program koji će timu omogućiti da postiže dobre rezultate.

"Velika je potreba da se izgradi program koji će omogućiti da se ova pitanja, koja se sad postavljaju pred Zvezdu, uspešno razreše, da bi bio postignut osnovni cilj da Zvezda dole na terenu dobije uslove koji će omogućiti da postigne najbolji sportski rezultat u domaćem prvenstvu i da sa tim timom postigne rezultat i u Evropi. To je strateško opredeljenje koje se ne menja", naveo je on.

Mijailović je dodao da je ideja da svako snosi određenu odgovornost.

"Ideja je da se glavni teret prebaci na ljude koji profesionalno obavljaju svoj posao i da u jasnoj podeli tih poslova svako snosi odredjenu odgovornost. Težište će biti prebačeno na stručnost i na ljude koji pokrivaju te oblasti", rekao je Mijailović.

Izbori za predsednika fudbalskog kluba Crvena zvezda održaće se 10. i 11. decembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Friday, 05.12.2014
15:11

za taj koncept iz 91 treba para a Zvezda tog nema. Tadje uprava odlucila da dovede najbolje igrace iz regiona i da tako formira tim sad za to nema uslova.
Zvezda treba prvo da rastera svu mafijasku bagru u rukovodstvu kluba i oko njega, da dovede ljude koji ce posteno da rade svoj posao a ne da suruju sa kojokakvim menadzerima. da se smanji nepotrebni radnicki aparat i broj potrebnih fudbalera i daa se oslone na sopstvenu skolu i dobar skauting igraca od 16 17 18 godina koji ce dobijati priliku u prvom timu a ne da se dogadjau situacije kao sa Acom Tenkom...
Koncept arsenala treba primeniti inista drugo

avatar
Petar Petar
Friday, 05.12.2014
17:00

Za taj koncept treba mnooogo para, jer je tih 80-ih moglo da se dovedu igraci na osnovu nekog uticaja, raznoraznih direktiva, pa na kraju i para koje je Zvezda uz Dinamo imala ubedljivo najvise. Sada je potpuno druga prica i to sto se svi predsednici od reda pozivaju na te devedesete i "brilijantnu" taktiku Zvezde da dovede sve najbolje igrace su teska demagogija koja nema smisla vise od raspada komunizma. To je kao da Real prica o tome kako ne znam koliko planira, ljudi dovode godinama sve najbolje i onda jednom po nekoj logici moras skockati mnogo jak tim. Znaci, Zvezda je maksimalno iskoristila jedan sistem, jedno blagostanje u drzavi i na kraju zasto ne reci stanje u fudbalskoj Evropi gde realno timovi nisu bili ni izbliza jaki kao sto su sad (pravilo o dva stranca) i postigla najveci uspeh u istoriji naseg fudbala koji se nikad, ali nikad vise nece ponoviti. Pazi, koje su to price da je taktika Zvezde bila "ajmo mi sad da dovedemo sve najbolje iz naseg fudbala"? Pa tada i nije bilo stranaca da se dovode, a generalno Zvezda je to radila i decenijama pre te devedesete, nije to prva godina kad su se setili da dovedu najbolje igrace lige. Pa ne bi Zvezda imala titula koliko i svi ostali zajedno da nije kupila sve sto vredi u nasem fudbalu, to samo moron moze tako da rezonuje. Zvezda sada ima protvtezu, sto zbog finansija, sto zbog raznih nacionalnih interesa i nikada vise nece moci da dovede najbolje igrace iz regiona, cak nece moci ni najbolje iz Srbije.

avatar
Povratak kralja BAN2
Friday, 05.12.2014
20:21

Još bih samo dodao da su te sezone 1990/91 iskoristili stanje da nisu igrali svi najjači klubovi u KEŠ i da je to bio okrnjen i najslabiji KEŠ.