Mijailović: "Poraz u Kelnu bio je prekretnica kluba na putu za Bari"

Autor: Beta Beta
sreda 27.09.2017.
13:24
Izvor: Beta

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je danas da mu Keln nije ostao u dobrom sećanju, zbog poraza i eliminacije pre 28 godina, ali da misli da je taj poraz bio prekretnica kluba i početak puta za Bari, gde je osvojena titula

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Zvezde igraju u četvrtak od 19 časova u Nemačkoj protiv Kelna, utakmicu drugog kola Lige Evrope.

Crvena zvezda i Keln su se igrali u dvomeču u sezoni 1989/90, u trećem kolu tadašnjeg Kupa UEFA, u kome je uspešniji bio nemački klub, koji je prošao dalje ukupnim rezultatom 3:2.

Keln, koji je tada trenirao Kristof Daum, nadoknadio je poraz od 2:0 u Beogradu i u revanšu pobedom od 3:0 eliminisao ekipu Dragoslava Šekularca.

"Nažalost nije mi Keln ostao u dobrom sećanju, ali se nadam da će ova utakmica popraviti utisak koji je Crvena zvezda ostavila pre 28 godina. Sa pravom se može reći da je to gostovanje u Kelnu bila prekretnica kluba i početak puta za Bari. Ono što smo imali kao iskustvo iz te utakmice, koja je po organizaciji više ličila ne neki izlet, a ne na ozbiljnu utakmicu, poslužilo je kao iskustvo da utvrdimo pravila ponašanja kojih smo se držali u najuspešnijem ciklusu Crvene zvezde od osnivanja", rekao je Mijailović novinarima u Kelnu.

Zvezda je sezonu kasnije postala šampion Evrope, a poslednji poraz do tog uspeha naneo joj je upravo Keln.

Mijailović je tada bio predsednik Skupštine Crvene zvezde.

"Ova utakmica se bitno razlikuje od one, pošto je u sistemu bodovanja. Bilo koji pozitivan rezultat pruža šansu da se i u narednim mečevima ostvari ta granica", naveo je Mijailović.

Crveno-beli su na startu grupne faze Lige Evrope remizirali sa BATE Borisovim na domaćem terenu, a nakon gostovanja Kelnu čeka ih okršaj sa Arsenalom koji će predstavljati fudbalski spektakl kakav odavno nije viđen na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke