Mihajlović za ''Sportske'' - Šta je uzrok pada forme, zašto je Leonardo vikao na njega i da li će ostati u Partizanu?

Autor: Pavle Knežević
utorak 20.06.2017.
21:35
Izvor: Sportske.net

Nemanja Mihajlović je prešao put od lidera do rezerve. Sada želi povratak u prvi tim i vredno radi da to ostvari, ali se priseća ne baš lepih trenutaka iz prošle sezone.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Nemanja Mihajlović je po dolasku u Partizan morao da čeka šest meseci da zaigra, da bi onda svojim nastupima oduševio ljubitelje crno-belih boja. Bio je vođa tima i ključni igrač tima iz Humske, zbog čega je dobio i poziv za A reprezentaciju i prijateljske mečeve, gde nije imao minutažu.

Na povratku u klub su kola u igračkom smislu krenula nizbrdo, da bi već do jeseni Neca Mihajlović postao rezerva.

Partizan je osvojio duplu krunu, ali izjave Mihajlovića koje su nedavno privukle najviše pažnje jesu one da želi da ode, što je iznerviralo deo javnosti, ali je on u intervjuu za Sportske.net spustio loptu i rekao da razmišlja samo o Partizanu.

"Tu sam. Prelazni rok je uvek živa vatra i nikada se ne zna do poslednjeg trenutka, ali ja sam koncentrisan na Partizan i 100 odsto radim da se dokažem treneru i da zauzmem poziciju na mojoj strani, po mogućstvu u prvih 11. Sad, ako dođe neka ponuda kojom bi klub bio zadovoljan i kojom bih ja bio zadovoljan, razgovaraćemo. Ali, ja iskreno ne razmišljam o tome, već samo o Partizanu", rekao je Mihajlović za naš portal tokom priprema na Zlatiboru.

Sportski direktor Ivica Iliev predstavio ga je krajem 2015. kao "bombu" prelaznog roka, ali je Neca u toj polusezoni dokazao da je opravdao taj nadimak i da je veliko pojačanje. Nakon toga usledila je nova sezona i evropska avantura u kojoj su Beograđani ispali od Zaglebja, dvomeča u kome se Mihajlović ispromašivao, uključujući i penal. Nakon toga se polako preselio na klupu.

"Igrao sam prvih šest meseci na vrhunskom nivou i to će mi ostati zauvek u sećanju. Posle...ne znam stvarno. Šef Ivan Tomić mi je posle A reprezentacije dao duži odmor i došao sam u sred priprema, gde su momci bili u maksimalnom treningu.

Možda sam se preforsirao. Zaglebje nisam odigrao loše, ali eto, taj promašen penal... Ne mogu da kažem da je nešto loše uticao na mene, ali uvek vas malo te loše stvari u životu čačnu malo
",
rekao je Mihajlović.

Ispadanje iz Zaglebja, slab sam početak sezone, smena trenera, ali i novajlija Leonardo, koji ga je istisnuo iz startne postave i postao lider tima doneli su Mihajloviću ulogu rezerve.

"Posle Zaglebja je sve krenulo na dole, jedna, druga, treća utakmica. Mora nešto da se menja, a ja sam bio prvi koji se promenio. Posle je krenulo dobro za tim i došli su rezultati, a onda ne možete nikom ništa da kažete‚ jer kad ekipi ide dobro, možete samo da bodrite svoje saigrače sa tribine", rekao je Mihajlović.

Nakon toga je usledila nervoza i ona čuvena čarka s Leonardom.

Foto: Epa/Mikko Pihavaara
Leonardo da Silva Souza

"Morate da poštujete neku hijerarhiju ovde. Ne mogu ja sad nešto da kažem Saletu Iliću... mislim, ne pravim ja poređenje Saleta i mene, ali ja sam tu bio šest meseci, a Leonardo je tek došao i počeo da se dere pred ulazak u tunel.

Ja sam mu rekao da ne može tako da se ponaša, da moraju da se poštuju pravila. Posle u svlačionici nije bilo nikakvih čarki. Možda je bila glasnija publika, pa se zato drao, možda sam ja pogrešno shvatio, ali ništa nije bilo nešto konkretno da smo se pokačili
"
, odgovorio je Mihajlović.

Sve je to prošlost, Nemanja Mihajlović je sad koncentrisan na sadašnjost i pripreme sa novim trenerom Miroslavom Đukićem.

"Iskreno, nije bila neka velika pauza, ali ovi treninzi sada su odlični, zadovoljni smo. Polako ulazimo u formu, treba da ispravimo neke taktičke stvari. Neće biti zime tu", rekao je Mihajlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Wednesday, 21.06.2017
10:49

Mihajlovicu, pametniji si kad cutis...

avatar
magister
Tuesday, 20.06.2017
22:12

Iz današnje perspektive: Kljajić (Stevanović) - Vulićević (Radin). Ćirković (Bošnjak), Ostojić, Miletić (El Munir) - Everton (Radin), Jevtović (Kosović), Janković (Stevanović), Đurđević (Tavamba), Leonardo (Vlahović), Mihajlović (Đuričković).

avatar
Tuesday, 20.06.2017
22:08

Cenim Mihajlovićevu požrtvovanost da igra 6 meseci u Teleoptiku da bi bio Paritzanov igrač, odlično je odigrao prvu polusezonu, a onda protiv Zaglebja gotovo da nije postojao na terenu, pogotovo u odbrani. Tako ne može da se igra profesionalni fudbal, tako mogu eventualno da rade igrači koji imaju gol+ po utakmici i koji rešavaju gotovo cele sezone, a on nije taj. Drugi problem je što su ga protivnici provalili da je konkretan samo kad s leve strane uđe unutra (u desno) pa mu svesno dozvoljavaju da dribla u svoju levu stranu jer odatle samo zna da centrira i zavrne i to obično pogrešno - nema lažnjak, nema dribling u levo pa u desno. Treći problem je što se oženio za aut liniju - loša kretnja na terenu. Sve to je dovelo do pada samopouzdanja. Rešenje je možda da promeni poziciju - desno krilo/špic. Ni Đuričković nije bio standardan pa je više igrao od Mihajlovića zato što kad je dobijao šansu pokazivao je da zaslužuje da igra. Problem je u njemu, a ne u drugima.

avatar
Anderton
Tuesday, 20.06.2017
22:18

Da skratimo : Neca Tomić br. 2.

avatar
R E V O L T
Wednesday, 21.06.2017
10:51

Stvarno po svemu jako podseca na njega, ali Tomic je barem imao dribling i odlicno je izvodio prekide, ovaj je samo jedna losa kopija.