Miha poručio iz Stanišića: ''Zvezdaš sam, ali Partizan je zaslužio titulu''

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.06.2017.
19:07
Izvor: Sportske.net, turnirprijateljstva.com

Naš proslavljeni fudbaler i aktuelni trener Torina Siniša Mihajlović uveličao je svojim prisustvom početak Turnira prijateljstva u Etno selu Stanišići. Tom prilikom se u razgovoru sa novinarima dotakao brojnih tema.

turnirprijateljstva.com
turnirprijateljstva.com

Povezane vesti

Naravno, popularni Miha se najpre osvrnuo na ovaj događaj koji je već postao tradicionalan, a njegovi pšrvi utisci su veoma povoljni.

''Prvi put sam ovde, ali vidim da su ovde skoro svi najbolji klubovi iz bivše Jugoslavije. To je mnogo dobro za sve, pogotovo za ovu decu. Imao sam tu sreću da sam igrao prvenstvo stare Jugoslavije.

To je bila kvalitetna liga koja je podrazumevala i putovanja u Mostar, Zagreb, Sarajevo, Split i mnoge druge gradove. Zato je za ovu decu mnogo važno da na ovom turniru vide gde se nalaze, da znaju da li su ispred ili iza ostalih, kao i šta treba da rade. Ali i da se istovremeno druže. Bilo bi lepo da se ovaj primer prenese i na seniore. Ali ne znam kada bi to realno moglo da se dogodi'',
izjavio je Mihajlović za zvanični sajt Turnira prijateljstva, na kojem su danas odigrani mečevi prvog kola.

Ipak, svestan je da se u seniorskoj konkurenciji još dugi niz godina neće dogoditi nešto slično.

''Ali što da ne, za jedno desetak, 15 godina, kada se rat bude zaboravio i kada se promene generacije. Neće to nikada biti kao što je nekada bilo, ali možda i ne treba da bude. Do tada, ovaj turnir je veoma pozitivna stvar. Pa ko zna, možda i krene ta neka liga koja bi pomogla svim klubovima u regionu'', istakao je Miha.

Svojom sezonom u italijanskom Torinu je zadovoljan, njegov tim je završio na devetom mestu, ali će ambicije u narednoj biti nešto veće - da se izbori plasman na evropsku scenu.

''Kada smo počeli ovoj projekat naš cilj je da to uspemo u dve godine. Jedna sezone je iza nas, sada ćemo da vidimo šta će da bude u prelaznom roku, da li ćemo uspeti da se pojačamo kako treba. Ako se te neke stvari poklope, mislim da možemo do Evrope'', objašnjava Mihajlović.

Koliko su mu obaveze dozvoljavale, pratio je i dešavanja u srpskom klupskom fudbalu, gde je u finišu sezone bilo baš burno, a na kraju je titulu osvojio Partizan, iako iz Zvezde ne priznaju crno-belima da su bolji. Miha ima drugačije mišljenje.

''Moram da priznam da slabo pratim domaći šampionat. Ali, vodim se logikom, da onaj ko osvoji prvenstvo, taj je najbolji, bez obzira šta se dešava. Zvezdaš sam i žao mi je kada vidim klub u lošem položaju. Za jednog navijača Crvene zvezde teško je to da kaže, ali Partizan je zaslužio. Po kvalitetu je bio ispred'', objasnio je Mihajlović.

Što se tiče reprezentacije Srbije, Mihajlović veruje da je konačno došlo vreme da se naš nacionalni tim plasira na Mondijal. On smatra da bi pobeom nad Velsom u nedelju Muslinovi izabranici bili na pragu plasmana u Rusiju 2018.

''Vels ne može da pobedi u tom meču, može samo Srbija da izgubi. Ali, ne želim da dižem pritisak. Verujem da će Srbija da se plasira na Svetsko prvenstvo. Navijač sam Srbije, želim da je vidim na Mundijalu. S obzirom na grupu i dosadašnji učinak, verujem da će se to i dogoditi. To bi bilo veoma značajno za fudbal, sport i zemlju u celini'', istakao je Mihajlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nscz65
Wednesday, 07.06.2017
06:31

Jos samo kokeza da se oglasi

avatar
Me1919
Tuesday, 06.06.2017
21:03

Savicevic,Jugovic,Mihajlovic,Sekularac,Zivadinovic,Ljupko Petrovic svi izjavise ko je sta zasluzio!

avatar
Rusi kuci
Tuesday, 06.06.2017
20:37

Zaboravio si ti brzo odakle si ti i ko ti je napravio karijeru!...a nama tako i treba...i da te zamolim u ime nas jadnika sto se jos uvek borimo dolazeci na utakmice da ides lepo u tvoju Italiju i da tamo carujes a nas da ne spominjes!nnUnapred hvala,nnCiao

avatar
Tuesday, 06.06.2017
20:29

Поштено говорећи, а теби свака част за то што си први упро прстом у Терзића пре 10 - ак година док је био на челу савеза!

avatar
Tuesday, 06.06.2017
19:36

ma sta znaju MIhajlovic i Mijatovic ... pa oni nikad nisu igrali fudbal , Terza zna bolje ...

avatar
X
Tuesday, 06.06.2017
19:25

Od bivsih Zvezdinih igraca, svi do jednog su rekli da je Partizan zasluzeno osvojio titulu samo uprava Zvezde sa Terzicem na celu koji uopste nije zvezdas.. ali, navijaci Zvezde to opet nece priznati jer im ne ide u prilog. Verovace nekom lazovu samo zato sto nemaju hrabrosti da priznaju da je Partizan bolji.

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 07.06.2017
05:29

Kako si ti to zakljucio da mi verujemo lazovu? Procitao si kometare od par klinaca ovde...

avatar
R E V O L T
Tuesday, 06.06.2017
19:22

Najbolji je onaj klub koji je najbolji, a ko je na prvom mestu na kraju je vec jedna promenljiva. Partizan je apsolutno zasluzio 40 meceva bez poraza!!!

avatar
LoleRava
Tuesday, 06.06.2017
20:40

Ko odlucuje o tome ko je najbolji a ko nije,to je relativna stvar zato sto ne pobedjuje uvek bolji.A drugo opet si pristrasan sa tim sta ste zasluzili,i to je svakako veliko pitanje.

avatar
LoleRava
Wednesday, 07.06.2017
11:56

Ja sam aludirao na to da je pitanje da li ste zasluzili svih 40 pobeda,a sad ako si ti mislio na neke drugacije zasluge kao klub to je druga prica.Ne znam sta ti nije jasno :) ,sindrom monstruma te uhvatio :)))

avatar
R E V O L T
Wednesday, 07.06.2017
10:48

Bogami, i ja malo lutam kao i monstrum iz teretane Hahaha Da nisi napisao da je i ovo drugo veliko pitanje pa si jos tu dodao i svakako, mozda i ne bih imao dilemu, ovako mi nisi bas jasan:-D:-D

avatar
LoleRava
Wednesday, 07.06.2017
00:02

GYM Monster-ti si decko ozbiljno promasio temu,uopste se ne radi o tome,niti neko spori vasu titulu,bar ja ne.Uglavnom pogresno si razumeo poentu mog pitanja,al znam da Revolt nece :)

avatar
R E V O L T
Tuesday, 06.06.2017
23:59

Laku noc, Lole...

avatar
GYM Monster
Tuesday, 06.06.2017
23:02

Pa jel moguce da bolji tim izgubi 3 utakmice protiv Partizana i 1 se izvuce golom iz gol auta