Metalac u Superligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.06.2015.
20:55
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Metalac iz Gornjeg Milanovca odbranio je u Kruševcu prednost stečenu u prvom susretu baraža za popunu Superlige pa će u sezoni 2015/2016 igrati u elitnom rangu takmičenja.

fkmetalac.rs
fkmetalac.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Metalca iz Gornjeg Milanovca vratili su se u elitu posle tri godine pauze nakon što su u revanš susretu baraža za popunu Jelen Superlige sačuvali prednost stečenu u prvom duelu sa kruševačkim Napretkom.

Druga utakmica baraža za popunu Jelen Superlige između Napretka i Metalca završena je rezultatom 1:1 (1:0) pa su "Šerposi" ukupnim rezultatom 4:2 eliminisali Napredak i preselili se u viši rang takmičenja.


Golove pogledajte OVDE!

Nošeni podrškom velikog broja navijača fudbaleri Napretka su stigli do vodećeg gola već u 9. minutu preko Nikole Trujića i tada se činilo da će Kruševljani lako nadomestiti zaostatak iz prve utakmice.

Gosti su u prvih pola sata bili fokusirani na odbranu svog gola a prvi opasan udarac uputili su tek u 32. minutu. Šest minuta kasnije Ibrahima Ndijae šalje loptu preko gola u situaciji "1 na 1" sa Zogovićem pa rezultat ostaje 1:0.

Metalac je u 39. minutu verovatno oštećen za jedanaesterac nakon starta Ilije Radovića nad Sašom Nikodijevićem pošto sudija Glođović nije pokazao na belu tačku iako je bilo evidentno da je defanzivac Napretka srušio fudbalera Metalca.

Prvo poluvreme završeno je koškanjem igrača u tunelu koji vodi ka svlačionicama ali je sudija Vlado Glođović iskontrolisao situaciju pa nije bilo sankcija.

U nastavku utakmice Metalac je prikazao mnogo bolju igru nego tokom prvih 45 minuta. Golman Bojan Zogović ostavio je Metalac u igri sjajnom intervencijom u 61. minutu ali je onda usledio novi peh za goste.

Zakasneli start nad Nikolom Trujićem koštao je Boška Dopuća druge javne opomene pa Metalac od 66. minuta ostaje sa igračem manje na terenu.

Taman kada se mislilo da će Napredak krenuti svim silama ka protivničkom golu Aleksandar Ivanović zateže sa dvadesetak metara i pogađa mrežu Napretka čime šalje Metalac u Jelen Superligu.

Do kraja utakmice Darko Lemajić je šutirao tik uz stativu u 83. minutu ali je Napredak na kraju ostao bez statusa superligaša.

Podsećamo da je Metalac prošle godine takođe igrao baraž za plasman u Jelen Superligu ali je posle prekida utakmice u Beogradu Rad opstao u eliti zbog odbijanja Gornjomilanovčana da igraju ponovljenu utakmicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke