Menadžeri sastavljali Advokatov tim?

Autor: Miloš Marković
nedelja 16.11.2014.
10:59
Izvor: Sportske.net

Nakon debakla na meču protiv Danske, na ovršinu su ponovo isplivale ozbiljne sumnje, spekulacije, nagađanja i lajt motiv koji već neko vreme prati srpski nacionalni tim.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

U svom odlučujućem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Danske, Srbija je pokazala možda i svoju najlošiju partiju u skorijoj prošlosti.

Epilog razočaravajućeg izdanja je gubljenje nada u plasman u Francusku, rastanak sa Advokatom i vraćanje na početak, još jedan u nizu sličnih...

Javnost je razočarana, podjednako i stručna, fudbalska javnost. Glasan u svom stavu nezadovoljstva bio je i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Stanislav Karasi.

Karasi je progovorio o onome o čemu se u javnosti već neko vreme spekuliše - o tome da tim Srbije sastavljaju menadžeri.

Ko god nam bio selektor, poslednjih nekoliko godina se uveliko govori o ovim neverovatnim stvarima, koje u čitavu priču oko reprezentacije upliću ljude sa motivima koji su isključivo finansijske i propagandne prirode.

Karasi nema dilemu.

"Ne može niko da me ubedi da nije tako. Jednostavno, to se vidi golim okom i ne treba da budeš stručan da bi to konstatovao. Menadžeri su opet upleli prste!", rekao je Karasi u razgovoru za novosti.rs.

Nije uspeo da prikrije emocije Karasi, koji meč sa Danskom opisuje kao najveću bruku u poslednjim decenijama.

"Sramota je da niko ne odigra ništa. Način na koji smo igrali, ako se može i pričati o igri, bio je da ne poverujete. Ma, nema tu mnogo šta da se kaže. Čitav život sam u fudbalu, mnogo toga i lošeg sam prošao ili zapamtio, ali poraz od Danaca je najveća bruka u poslednjih 20 godina!"

"Nema objašnjenja, alibija, bio je to krah. A i šta smo mogli da očekujemo kada nam tim sastavljaju menadžeri. Bruka, tuga i jad, ne znam šta drugo da kažem."
, istakao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

53 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mungos
Sunday, 16.11.2014
22:54

Ma sta rekoste...

avatar
Djordje Ugrenovic
Sunday, 16.11.2014
22:30

Na karadzica svi ste zaboravili ,niko ga vise ne spominje,on je ovde glavni kivac za sve a ne menadzeri i advokat.

avatar
Djordje Ugrenovic
Sunday, 16.11.2014
22:22

Bas se cudim da niko ne spominje karadzica, ja mislim da on jedini razlog za nase neuspehe.

avatar
Sunday, 16.11.2014
20:10

Pa ni ovaj naslov me uopste ne cudi, njemu su i novinari mogli da prave tim !!!
Bolje da su stavili neki panj umesto njega, mozda bi bilo bolje :D

avatar
Zvezda u srcu!
Sunday, 16.11.2014
22:37

Nebih se slozio stobom bas,kod nas su se menjali selektori stalno i niko nam nije valjao,a ovaj Advokat valja citavom svetu samo Srbima ne valja,ja bih pre krenuo od igraca a ne od selektora...Ove igrace treba pod hitno oterati sve do jednoga i uzeti igrace iz nase lige,svi mi znamo koji pratimo fudbal ili bilo koji sport da reprezentacija prodaje fudbalere,a ovi svi fudbaleri vec imaju dobre klubove i plate tako da bas i nemaju volje da igraju za reprezentaciju jer oni vec igraju u vrhunskim klubovima i postigli su realno maksimum u svojoj karijeri,sto se tice angazmana,zato treba uzeti igrace iz nase lige,a ove tzv svetske zvezde rasterati jer kod njih se bas primeti da nemaju volje da igraju za nacionalni tim...

avatar
Don Silvio
Sunday, 16.11.2014
19:38

ma ljudi stavite zeljka grobara za selektora

avatar
Homer J.Simpson
Sunday, 16.11.2014
20:45

Ne moze on,ima previse banova:)))

avatar
zvezdabre
Sunday, 16.11.2014
19:35

Pa kad je igrao danko lazovic i gudelj,sta treba reci drugo

avatar
Povratak kralja BAN2
Monday, 17.11.2014
16:48

Danko Lazović je uz Matića bio najbolju protiv Danske!

avatar
Don Silvio
Sunday, 16.11.2014
19:35

albanci nam ucinili uslugu prekunuli susret u suprotnom bi nas pobedili

avatar
thekrcun
Sunday, 16.11.2014
19:04

Igraci nisu hteli da igraju tu noc, neka prica ko sta hoce ono je bila sabotaza od strane igraca. Treba se zapitati zbog cega, da li zbo Advokata I menadzerisanja ili neceg drugog. U svakom slucaju to se drugacije radi I mislim da se sa igracima treba razgovarati I uci duboko u to da li oni hoce ili nece da igraju I tacka. Niko od njih ne mora da igra ako nece,ima uvek 11 koji ce da igraju pa makar bili I iz jelen super lige.

avatar
paja patak
Sunday, 16.11.2014
18:35

Ovo su sve pokušaji da se pobegne od istine koja glasi da mi nemamo kvalitet da se nosimo sa velikim brojem reprezentacije. Nivo znanja je takav da smo nemoćni pred
smišljenom i dobro organizovanom reprezentacije. A oni su takvi jer imaju kvalitetnije fudbalere. Zato oni mogu da drže loptu tri minuta a naši jedva 10 sekundi, To je njihov maksimum i tačka. A ne kriv je Lazović ili Biševac. Pa, toliko se utakmica odigralo bez njih dvojice. I? Isto kao sa njima. Koliko je trenera promenjeno? I opet ništa. Sad su famozni menadžeri krivi. Opet bežanje od istine. Karasijev argument je da ga niko ne može ubediti da menadžeri ne sastavljaju ekipu. Jak argument. Pa, neka on ubedi javnost da to čine oni.
Bilo ko da sastavi tim, od deset uzastopnih utakmica sa Danskom dobili bi dve, dve igrali nerešeno i sve ostale izgubili. Ne zbog menadžera - zbog kvaliteta.

avatar
ppera 1
Sunday, 16.11.2014
18:31

U državi u kojoj osim kriterijuma negativne selekcije ne postoji ništa drugo, "realno" bi bilo očekivati da fudbal vode najsposobniji, igraju najbolji itd.?

avatar
Marko Kralj
Sunday, 16.11.2014
16:39

To nije nista novo,tako je kod svakog selektora godinama unazad.

avatar
Marko Kralj
Sunday, 16.11.2014
16:38

To nije nista novo..

avatar
PintoDaCosta
Sunday, 16.11.2014
16:25

Naravno...ovo je istina, da nije istina igrali bi neki igraci koji su u top formi i koji bi grizli-ali ne kao Suarez..

To su hteli Anticu da nametnu covek otisao, to su hteli Muslinu u Zvezdi da nametnu covek otisao... Pametni ljudi.. Zasto nece Stankovic da udje u Savez? PA nece da bude marioneta necija.. Mihajlovicu je repka sluzila kao odskocna daska i bas ga briga.. Ali ni jedan ozbiljan iskusan trener nece privatiti tako nesto..

avatar
lamps8
Sunday, 16.11.2014
15:59

mislim da advokat ne bi to dopustio,jednostavno igraci nece da igraju za reprezentaciju kao za klubove nas veliki problem vec decenijama

avatar
Branislav
Sunday, 16.11.2014
14:22

Kako moze jedan menadzer da te ubedi da njegov igrac igra?? Mozda lovom? Pa ako je tako, onda je kriv Dik koji je uzeo istu... Da sam selektor, ne bi mogao da podlegnem uticaju nekog menadzera pa da je i sam Bog. A ako je ucenom, to je slucaj za nekog drugog...

avatar
Diego Forlán Corazzo
Sunday, 16.11.2014
15:33

Zaboravljas da su ti menadzeri najcesce mafijasi koji ce oruzjem da te nateraju na bilo sta.

avatar
Diego Forlán Corazzo
Sunday, 16.11.2014
19:48

Ma ko ce znati koje su tu veze i vezice mi to nikad necemo znati.

avatar
Đuriću Odlazi
Sunday, 16.11.2014
16:07

Dik nije neki trenercic koji je juce poceo da trenira neki tim, vec ima ime i trenirao je velike klubove i reprezentacije. Da se desilo ista slicno, videli bi mu ledja nakon 2 dana.

avatar
gosfkcz
Sunday, 16.11.2014
13:41

A ko daje dozvolu za tsko nesto?Ko ima koristi od toga. Ajde da ne skrecemo diskusiju su jedinog krivca,gospodina predsednika. Vise je zla naneo srpskom fudbalu od sankcija devedesetih.

avatar
Povratak kralja BAN2
Sunday, 16.11.2014
13:36

Ne znam da li nam menadžeri sastavljaju reprezentaciju ali znam da UO Crvene zvezde kad hoće može da povuče svog igrača iz neke reprezentacije kako bi igrao prijateljske utakmice za svoj klub u reprezentativnoj pauzi i da Crvena zvezda ne prođe nekažnjeno zbog tog hira! Poslednji slučaj je Vukašin Jovanović bez koga su ostale reprezentacije U20 i/ili U19, prva se priprema za SP 2015, a druga za kvalifikacione utakmice za EP 2015. Takođe Jović, Grujić i Ristić nisu bili u svojim reprezentacijama da bi igrali prijateljske utakmice za svoj klub iako se radi o reprezentativnom terminu u FIFA kalendaru!

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 16.11.2014
13:21

reprezentacije su na ovim nasim prostorima odavno odskocna daska za prodaju igraca nije to nista novo Meni je samo novo to da jos to nije jasno svima

avatar
Juventino SS
Sunday, 16.11.2014
13:00
avatar
Sunday, 16.11.2014
12:59

Cuo si kako internet treneri pominju menadzere pa se i ti uhvatio za njih. Po meni to nije istina, jedini koji je mozda imao uticaj menazdera je Miha, ili je bilo suprotno, svi su bili pod tim uticajem osim Mihe, to vec ne mozemo da znamo ali da su svi bili pod uticajem menazdera nije tacno. Osim Mihe svi su pozivali igrace koji igraju u najjacim klubovima, nije im bilo bitno kako je taj igrac dosao u taj klub bitno je samo da igra u jakoj ligi ali to nema veze za vezom. Dati sansu jednom Bisevcu a ne pustiti Nastasica koji bas zbog tih menazdera ne igra u Sitiju je smesno, mali je za Bisevca izmislio fudbal. Matic u reprezentaciji igra kao da je dosao na odmor. Mitrovic kad udje u igru, kao i onaj Djordjevic, kao da nisu ni usli. Jedini kod nas koji igra fudbal i u klubu i u reprezentaciji je Bambi, svi ostali se stede. Na terenu se vide samo Bambi i Matic, s tim sto Matic u klubu igra mnogo mnogo bolje.

Mene samo cudi kako nijedan selektor da kaze, da, drugi su mi sastavljali tim, donesu mi papir i ja te igrace pozovem, to mi nikako nije jasno.

Vreme je da se konacno skapira da mi imamo mentalitet zvezda, da smo najjaci, da nam niko nista ne moze, neki igraci misle da ce bez njih reprezentacija nestati a jedino je Miha to uspeo da spusti na zemlju i dokaze da reprezentacija mnoze i bez Baneta i bez Ace i bez Matica i bez Ljajica, ... Nije problem u menazderima, Toletu vec iskljucivo u selektoru koji nema petlju da kaze mars bre napolje jer zna da ce ga internet treneri koji su tri puta u zivotu sutnuli loptu i to iz moranja na fizickom u trcem razredu osnovne skole, razapeti po forumima a novinari to jedva docekati da imaju jadnici o cemu da pisu.

avatar
disqus_toka1VIFo4
Sunday, 16.11.2014
12:52

Uvek sam bio i bicu uz nasu reprezentaciju, ali kad smo spali na nivo da primamo gol od Bendtnera onda stvarno nesto ne stima, a jos imamo pravo da se hvalimo nasim odbrambenim igracima!!!

avatar
gbojan74
Sunday, 16.11.2014
12:44

To je bezobrazno ponašanje Karasija. Ako zna nešto o tome onda neka kaže imenom i prezimenom na koga misli a ne ovako da pljuje kao bilo ko iz gomile. Makar treba imati poštovanja prema onima koji zaista zaslužuju da budu u reprezentaciji.

avatar
jankokonic
Sunday, 16.11.2014
12:35

Ne volim ovog Karasija al svaka cast,trebalo bi sto vise fudbalskih ljudi da izadje i da kaze koju rec protiv ociglednog kriminala u nasem fudbalu....Ejjjj Danko Lazovic pored Djordjevica i Mitrovica....uzas

avatar
kostajnicacz
Sunday, 16.11.2014
13:24

ali nije tu kriv lazovic vec selektor

avatar
akademski
Sunday, 16.11.2014
12:23

Žao mi je što sam bio u pravu kad sam se čudio dovođenju stranog trenera i podsećao na činjenicu da osim u afričkim i nekim drugim zemljama, koje praktično i nemaju dobro razvijen trenerski kadar, trener stranac jako teško uspeva da postigne nekakav uspeh. Problem našeg fudbala je još u korenima, u zavaravanju da uspesi mladih znače buduće rezultate seniora, pa potpuno pogrešnom radu u završnim godinama sa mladićima, koji su opterećeni rezultatom baš kad treba da do kraja razviju svoje fudbalske veštine. Vidite način na koji smo izbacili Špance. "Autobusom" ispred gola i sa dve tri kontre u toku utakmice, uz priličnu dozu sreće, i nesigurnost i strah koji su njih spopali. Moramo da od petlića razvijamo stvarno talentovane, driblere, proigravače i da od starta uče da je u pametnom kretanju, osvajanju prostora, nuđenju da ti se doda, utrčavanju u prazan prostor i proigravanju - smisao ove igre i način da se dođe do pobede. Selektor treba da obilazi klubove i da sugeriše rad sa mlađima ali i prvotimcima, a mora se oformiti SRPSKA ŠKOLA FUDBALA, kakva za sada ne postoji. i da se u skladu sa takvom idejom igra i u ligi i u Evropi, da tako igra reprezentacija. To je način i da se vrati publika na stadione. Kretanje, tempo, presing, napad, napad, napad... Da utakmice budu zabavne za publiku. To mora da bude zahtev, oko toga treba svi da se dogovore. Pravila o fudbalskim školama koje mladi igrači "otplaćuju" do 23. godine, sa ogromnim obeštećenjima ako bi otišli ranije bez dogovora s klubom, i poseban porez za FSS ako klubovi prodaju u inostranstvo igrače pre 21 godine. Igra po ugledu na Premijer Ligu (kao uzor), organizacija po ugledu na NBA, stalni članovi profesionalne lige, da bi se prizvali investitori u sport i u manje klubove, a da imaju sigurnost opstanka i rada na duže staze... Eto. Znam da je smešno što ovo sve pišem, ali znam da je upravo ovo skica modela koji bi zaista mogao da ozbiljno popravi stvar. Voleo bih da čujem ozbiljan komentar i kritiku ovoga... A što se tiče menadžera i svih tih priča o zaveravama, pa to nije ništa drugo nego glupost. Pa osim Lazovića, ovo je skoro Mihin tim bio, samo su igrali znatno slabije. Pridodati Gudelj, kao drugi zadnji vezni (čemu je i Miha pogrešno težio na početku, da osigura odbranu) odigrao je bolje od Matića. Znači, nije u tome problem. Nego u neigranju fudbala, odsustvu sistema kojem težimo. A sve počinje, kako sam rekao, od fudbalskih škola, rada u klubovima, funkcionisanja lige, a zatim i na reprezentativnom nivou. Kao i u svemu ostalom, menjamo ljude, a sistem (koji je destruktivan i besmislen) ostaje isti. Šta bi falilo Druloviću kao selektoru? Ali i formiranju TIMA ZA OPORAVAK FUDBALA U SRBIJI. I donošenju čitavog sistema mera i pravila (gore objašnjeno).

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 16.11.2014
13:05

Nije smesno to sto pisete, ovaj plus je od mene, ali Gudelj da je u petak odigrao bolje od Matica?! To sa porezom za FSS je vec postojalo, a mozda I dalje postoji.

avatar
Povratak kralja BAN2
Sunday, 16.11.2014
13:24

U srpskom fudbalu ne postoji sistem rada, a mogu reći da ne postoji pravi sistem ni na nivou jednog kluba, a kamo li da govorimo o sistemu na nivou celog saveza. To je uz lošu organizaciju i loše funkcionere na čelu saveza i klubova uzrok svih problema srpskog fudbala uz sveprisutne huligane i loša ekonomska situacija. Kad država zakonom reši problem sa huliganima u sportu (fudbalu pre svega) i omogući klubovima privatizaciju i da sami mogu da žive, a da na čelo tih klubova i saveza mogu da dođu pošteni ljubi i bivši igrači koji se razumeju u fudbal onda možemo da pričamo o postavljanju pravog sistema na nivou cele fudbalske Srbije, a do tada uvek će našem talentu po neki upad huligana ili nedostatak sistema otkinuti po par bodova i gledaćemo EP i SP iz fotelja. Ponavljam, problem No1 je taj što država rešavanjem problema sa huliganima i zakonom o privatizaciji NEĆE da pomogne srpskom fudbalu tj NEĆE da mu omogući da se pod jednakim uslovima takmiči sa ostalih evropski razvijenijim fudbalskim državam.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 16.11.2014
12:06

"Ne može niko da me ubedi da nije tako. Jednostavno, to se vidi golim okom i ne treba da budeš stručan da bi to konstatovao. Menadžeri su opet upleli prste!", rekao je Karasi u razgovoru za novosti.rs. Sportske, pokrenimo zajedno peticiju da dođe do momentalne smene TK (i svih njegovih ljudi), ne bih mogao da preživim da ne odemo u Francusku!!!

avatar
Homer J.Simpson
Sunday, 16.11.2014
15:31

NAzalost ljudi pout Toleta se ne mogu smeniti peticijama,on ce sad da napravi neke kozmeticke promene u savezu,pa ce da se pokrije novim selektorom i pricama da ima jos da se igra i to je to........Cak ni da svi mi blokiramo Terazije to nece pomoci,rasterace nas milicija i gotovo....
Kao prvo,ne znam kako da oteramo toleta,ali bi peticija bila dobra da se vidi tacan broj,svih nas koji zelomi bolji srpski fudbal,ali mene vise brine ko ce umesto njega,da li mi imamo nekog postenog,i radnog,ko bi se prihvatio rada u savezu?

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 16.11.2014
15:51

Ne moze vise ni on da pribegava tim metodama, odavno je provaljen, a ako niko nece da se uhvati u kostac i da se prihvati rada u Savezu, neka se fudbal svede na neki manji nivo (polu)profesionalnosti pa da krenemo od pocetka.