Meleg odveo Vojvodinu u narednu rundu!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 21.07.2016.
21:31
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su i u gostima bili bolji od velškog Konahs kija rezultatom 2:1 (1:0).

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Junak u pobedi Novosađana bio je dvostruki strelac i kapiten Dejan Meleg koji je pogodio u sedmom iz slobodnog udarca i u 47. minutu iz penala, dok je jedini strelac za domaće bio Vajld u 64. minutu.

Vojvodina će se u narednoj rundi sastati sa boljim iz duela Sent Patriks Atletika i Dinamo Minska, koji su u prvom meču remizirali 1:1, a meč je počeo sat vremena posle ovog u Velsu.

Novosađani su u ranoj fazi meča praktično rešili sve dileme, pošto su preko Melega poveli već u sedmom minutu. Posle prekršaja nad Trujićem, dosuđen je slobodan udarac za Vojvodinu na oko 20 metara od gola iskosa sa leve strane.

Slobodan udarac je izveo Meleg i poslao loptu u rašlje gola domaćih i efektnim pogotkom doneo prednost ekipi Nenada Lalatovića.

Novosađani su do poluvremena mogli i do ubedljivije prednosti, šanse su imali Meleg, Jovančić i Malbašić, ali je golman Denbi ostao nesavladan.

Domaći su tek u finišu prvog dela pripretili i imali jedinu priliku. Oven je šutirao sa 17-18 metara iskosa sa leve strane u bliži donji Kordićev ugao, ali je golman Vojvodine dobro intervenisao.

Na startu drugog dela igre, Novosađani su povisili prednost sa penala. Paločević je prihvatio jednu dubinsku loptu, kapiten Veklšana Džordž Horan ga je oborio s leđa, a sudija Peter Kralovic dosudio najstrožu kaznu.

Siguran realizator bio je Dejan Meleg, koji je ponovo poslao loptu u svoj desni ugao.

Na isteku 64. minuta, domaći su uspeli da smanje rezultat. Konah’s ki je smanjio na 1:2. Ves Bejns je uputio udarac po zemlji sa oko 20 metara iskosa sa desne strane, a robusni Majkl Vajld samo blago dodirnuo loptu, dovoljno da malo promeni njen pravac i prevari golmana Kordića.

Posle primljenog gola, trener Vojvodine Lalatović napravio je sve tri izmene, i u poslednjih 25, odnosno 15 minuta šansu su dobili Mićić, Stamenić i Zličić umesto Jovančića, Trujića i Melega.

Zbog prigovaranja tokom gotovo čitave utakmice, glavni sudija meča Peter Kralovic udaljio je sa klupa menadžera Konah’s kija Endija Morisona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke