Mažić o svom novom zadatku: "Taman da se podsetim mlađih dana"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 28.10.2016.
10:01
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Milorad Mažić je istakao da nema nikakav problem da sudi utakmicu zonskog stepena takmičenja.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Juče su svi bili začuđeni kada je objavljena vest da je Milorad Mažić delegiran da sudi utakmicu zonskog stepena takmičenja koju će igrati Jedinstvo i Borac iz Ostružnice. Sve je organizovano radi popularizacije nižih liga u Srbiji.

Pored njega, Milovan Ristić i Dalibor Đurđević je biti drugi i treći sudija na ovom meču, kao i na svim mečevima Lige šampiona do sada koje je sudio naš najbolji sudija.

Da podsetimo, pre samo nekoliko dana sudio je jedan od najbitnijih mečeva u Ligi šampiona između Barselone i Mančester sitija.

"Nije mnogo važno koju utakmicu sudim. Fudbalska pravila su ista za sve i nebitno je koji timovi se nalaze na terenu. Baš mi je drago što neko misli da ću ja da doprinesem popularizaciji fudbala u nižim ligama. Biće mi drago ako zbog mene i jedan čovek više dođe na utakmicu u Surčinu. Uostalom, možda će na tu utakmicu doći više ljudi nego na neku superligašku", rekao je Milorad Mažić za "Informer".

"Taman ćemo da se podsetimo vremena kad smo bili mlađi i kad smo uvek sudili takve utakmice. Znate, da sad nekom mladom kolegi dodele takav meč, moguće je da bi se bunio. Možda bi shvatio kao uvredu da sudi utakmicu koja nije iz najvišeg ranga. Međutim, ja zaista ne rezonujem tako. Zapravo, i sad nekad u pripremnom periodu sudim mečeve trećeligaša. I nemam nikakav problem sa tim", završio je razgovor naš najbolji sudija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke