Mažić: "Ne potcenjujemo domaće prvenstvo"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.03.2015.
11:32
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić poručio je da on i njegovi saradnici ne prave razliku kada su utakmice domaćeg šampionata i internacionalnog karaktera u pitanju.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Zvanično najbolji srpski arbitar Milorad Mažić dokazao je prethodne nedelje da on i njegovi pomoćnici imaju zasluženo poverenje UEFA pošto je revanš susret 1/8 finala između Borusije i Juventusa odsuđen bez greške.

Nakon sjajno odrađenog posla na "Vestfalenu" iz Italije su poručili da bi Srbi trebalo da sude finale elitnog klupskog takmičenja što Miloradu Mažiću laska ali ga ne čini gordim.

"Čvrsto stojimo na zemlji, razmišljamo utakmicu po utakmicu. Počeo je period pun izazova, trudićemo se da nas ne hvata euforija, mislim da tome nema mesta. Suđenje je, ipak, posao u kome se pamti poslednja utakmica. Pokušaćemo da držimo sadašnji nivo, a u perspektivi i da ga podignemo za stepenicu više" rekao je Mažić za "SOS Kanal".

Najbolji srpski arbitar u petak je bio počasni gost na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije što je bila dobra prilika da odgovori na pitanje koje se tiče odnosa arbitara prema domaćim i internacionalnim takmičenjima.

"Pozitivna trema postoji pred bilo koju utakmicu. Ne može se potceniti meč u domaćim, a pogotovo u evropskim okvirima. U dva najelitnija UEFA takmičenja stigli smo do četvrtfinala, tu jednostavno više ne može da bude loših utakmica" istakao je Mažić.

Milorada Mažića i njegove pomoćnike imaćemo prilike da vidimo već za vikend na Banovom Brdu gde će deliti pravdu u derbiju 20. kola Jelen Superlige između Čukaričkog i Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke