Matić progovorio o Muslinovom sistemu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.05.2016.
12:17
Izvor: Sportske.net

Vezni fudbaler Čelsija Nemanja Matić koji je u sredu nosio kapitensku traku državnog tima osvrnuo se na prikazano u duelu sa Kiprom i novi sistem koji je selektor primenio na toj utakmici.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije započela je novi ciklus kvalifikacija kontrolnom utakmicom sa Kiprom koja je u sredu odigrana u Užicu.

"Orlovi" su upisali trijumf rezultatom 2:1 ali je više od rezultata posle meča bilo reči o samoj igri i sistemu koji je novi selektor primerio na toj utakmici.

"Imali smo samo dva dana da radimo na tome. Selektor nam je objasnio šta traži od nas, rekao da se ne opterećujemo previše i da igramo onako kako to radimo u svojim klubovima" objašnjava Nemanja Matić.

Srbija je igrala u formaciji 3-5-2 bekovima koji su imali mnogo više ofanzivnih zadataka, dok su na štoperskim pozicijama igrali Nemanja Maksimović, Slobodan Rajković i Nemanja Milunović.

"Nismo Kipranima dali da urade mnogo toga u napadu, možda su imali jedan ili dva šuta na gol. Ako se po jutru dan poznaje, onda će biti dobro za Srbiju" tvrdi Nemanja Matić.

Vezni fudbaler Čelsija "oprašta" se od reprezentacije na neko vreme jer zbog pregleda putuje u London i neće biti u konkurenciji za duele sa Izraelom i Rusijom, a zbog suspenzije ga neće biti ni na prva tri meča u kvalifikacijama.

Narednu kontrolnu utakmicu Srbija igra narednog utorka u Novom Sadu protiv selekcije Izraela, dok će poslednji susret u ovom okupljanju biti odigran 5. juna u Monte Karlu protiv Rusije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gorangoran
Thursday, 26.05.2016
12:55

Gledao sam drugo poluvrijeme,,i nisam vidio nesto znacajno,iako je protivnik bio dosta los,,,Puno igraca na sredini terena i spora,uzasno spora igra,,suvise okolo,,cak je i Gruic prihvatio taj nacin igre,koji njemu bas neodgovara,,,Ako akciju ne mozes zavrsiti za 20 sekundi,,mislim ako je lopta na protivnickoj polovin,,,napusti fudbal,,to je gnjavaza,,,Dva zadnja igraca su slaba ,narocito ovaj Maksimovic,,,

avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 26.05.2016
16:23

Znas li koliko traju pojedini napadi Barse i Bajerna npr.? Po tvome bi trebali svi oni da napuste fudbal?

avatar
gorangoran
Friday, 27.05.2016
13:57

Barsa,,jedina koja tako igra,,Bajern,,preneseno iz Barse,,

avatar
Thursday, 26.05.2016
12:49

Milunovic i Rajkovic. Sramota je da igramo 5-3-2!