Matić: "Portugalci nas se pomalo plaše"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.03.2015.
18:07
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Vezni fudbaler Čelsija Nemanja Matić ocenio je da su reprezentativci Portugala svesni kvaliteta našeg nacionalnog tima zbog čega pomalo strahuju od ishoda predstojeće kvalifikacione utakmice.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Nakon četiri meseca pauze nacionalni tim će ponovo u borbu za bodove u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo a naredni rival "Orlova" biće selekcija Portugala.

Za izabranike Radovana Ćurčića gostovanje u Lisabonu ima ogromnu važnost a momak koji je tri godine proveo nastupajući za portugalsku Benfiku ocenjuje da će uvodinih 20 minuta biti od velike važnosti za konačan ishod utakmice.

"U Lisabonu moramo igrati sa punom koncentracijom i kompaktno. Posebno se moramo čuvati igre Portugalije u prvih dvadeset minuta. Ako tako počnemo, sve će u nastavku biti bolje" smatra Nemanja Matić.

Vezni fudbaler Čelsija podsetio je javnost da je reprezentacija Srbije izuzetno cenjena u Portugalu zbog čega veruje da u protivničkom taboru postoji doza straha od nedeljne utakmice.

"Portugalci se pomalo plaše da Srbija ne zaigra kako zna i ume baš sada kada su i njoj bodovi neophodni. Mi imamo svoj plan i njega se držimo" ističe Matić.

Govoreći o kvalitetima protivnika Nemanja Matić nije želeo da ističe individualni kvalitet Portugala dodavši da su se stručni štab i reprezentativci valjano pripremili za ono što ih očekuje u Lisabonu.

"Siguran sam da se i Portugalija ozbiljno bavi nama i našom igrom, kao što i mi prilazimo oprezno u taj duel" zaključio je Matić.

Ekspedicija reprezentacije Srbije krenuće put Lisabona u petak popodne a duel sa Portugalom zakazan je za nedelju, 29. mart, sa početkom od 20.45 po srednjeevropskom vremenu.

Posle tri odigrane utakmice "Orlovi" zauzimaju pretposlednju poziciju u grupi "I" sa samo jednim osvojenim bodom, dok je Portugal drugi sa 6 osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke