Matić: "Portugal je favorit, daćemo sve od sebe"

Autor: Beta Beta
subota 28.03.2015.
20:08
Izvor: Beta

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić prepustio je Portugalu ulogu favorita uoči nedeljnog okršaja u Lisabonu, ali je istakao da "Orlovi" imaju svoje šanse i da će dati sve od sebe da ostanu neporaženi.

abola.pt
abola.pt

Povezane vesti

Srpski fudbaler Nemanja Matić rekao je danas da mu je drago što će sa svojom reprezentacijom ponovo igrati u Portugalu, u kojem je tokom karijere nastupao za Benfiku.

"Divno je ponovo biti u ovom gradu i na ovom stadionu. Ovde sam proveo dve i po prelepe godine i sve mi je nedostajalo", rekao je Matić na konferenciji za novinare u Lisabonu.

Matić je još po dolasku u portugalsku prestonicu u petak na aerodromu privukao veliku pažnju lokalnih medija, ali tada nije davao izjave. Vezni fudbaler engleskog Čelsija je na konferenciji za novinare na pitanja odgovarao i na portugalskom i na srpskom jeziku.

"Ovde su igrali i Lazar Marković i Filip Đuričić, koji takođe poznaju mentalitet publike i igrača. To bi mogla da bude naša prednost, ali se sve to zaboravlja kada počne utakmica", kazao je Matić.

On je istakao da je Portugal blagi favorit u predstojećem duelu.

"Portugal ulazi u utakmicu kao mali favorit, ali verujemo u svoje kvalitete i učinićemo sve da se vratimo kući s pozitivnim rezultatom. Oni nas veoma poštuju", naveo je Nemanja Matić.

On je zahvalio selektoru Portugala Fernandu Santošu i reprezentaticu te zemlje Tijagu Mendešu što su za njega rekli da je najjača karika srpskog nacionalnog tima.

"Hvala im na lepim rečima, ali moram da priznam da su favoriti u grupi, što su i zaslužili. Za nas sada tek počinju kvalifikacije i učinićemo sve da dođemo do pozitivnog rezultata. Biće nam teško, ali ćemo sve učiniti da pobedimo", dodao je Matić.

Novinare je zanimalo njegovo mišljenje o tome što su dva vodeća portugalska sportska lista "O Žogo" i "A Bola" o predstojećem susretu dve reprezentacije pišu tek na 12, odnosno 18. strani.

"Njihova štampa najviše pažnje posvećuje klubovima tako da me ne čudi što je reprezentacija tek na 12. ili 18. strani. Bave se klubovima i ne mislim da je to loše", kazao je Matić.

Portugalske novinare je zanimalo i kako se Matić oseća u svom klubu Čelsiju, na šta je on odgovorio da je srećan u tom klubu, koji ima odličnu ekipu i trenera Žozea Murinja.

Takođe, govorilo se i o ekipi Benfike i stanju u nacionalnom prvenstvu.

"Benfika je dobra ekipa koja igra dobar fudbal, kao i Porto, pa očekujem veliku borbu do kraja prvenstva", kazao je Matić.

Utakmica između Portugala i Srbije na stadionu "Da Luž" u Lisabonu počeće sutra u 20.45 po srednjoevropskom vremenu.

Srbija je pretposlednja na tabeli Grupe "I" posle tri kola sa jednim bodom, dok je Portugal drugi sa pet bodova više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke