Matić objasnio zašto Srbija nije ofanzivnije igrala protiv Velšana

Autor: Beta Beta
ponedeljak 12.06.2017.
11:44
Izvor: Beta

O tome su sinoć mnogi polemisali, Nemanja Matić je dao odgovor.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Srpski fudbaler Nemanja Matić rekao je da očekuje veliku borbu do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Grupa je veoma teška i biće velika borba do samog kraja. Siguran sam da ova reprezentacija Srbije ima snage, kao što je to i pokazala", rekao je Matić novinarima u Beogradu.

Srbija četiri kola pre kraja zauzima prvo mesto u Grupi D kvalifikacija za Mundijal u Rusiji sa 12 bodova, koliko ima i Irska, a četiri više od Velsa i Austrije.

Reprezentacija Srbije je u nedelju uveče igrala nerešeno 1:1 sa Velsom.

Matić je kazao da ostaje žal za pobedom u toj utakmici.

"Ostao je žal što nismo pobedili i pobegli Irskoj dva boda, ali je bilo veoma teško. Primili smo gol kada smo utakmicu držali pod kontrolom, a bilo je teško da probijemo njihov bunker. Nismo smeli da napadamo iz svih snaga, jer su mogli da nas ugroze", kazao je Matić.

Vezni fudbaler Čelsija je dodao da misli je Srbija oštećena jer joj nije sviran penal kada je reprezentativac Velsa igrao rukom.


Matić je rekao da neće biti favorita u preostalim susretima u grupi.

"Nema apsolutnih favorita i nama će najvažnija utakmica biti sledeća koju ćemo igrati protiv Moldavije, da posle nje ostanemo prvi, a ostale ekipe ćemo gledati šta će da urade izmedju sebe", rekao je Matić.

Srbija će protiv Moldavije igrati 2. septembra u Beogradu, dok će tri dana kasnije gostovati Irskoj u Dablinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
20:03

Zato sto to treba da rade Tadic ili Kostic, eventualno Luka kad bi samo znao da podigne loptu, bek bas treba da stoji nazad kod prekida jer ne skace...

avatar
bagra
Monday, 12.06.2017
15:12

Noste igrali ofanzivno, jer nemate pojma, a grupa da je mnogo teska nije, sta bi bilo da nam je zapala spanija, italija, nemacka.

avatar
KianyRiws
Monday, 12.06.2017
14:26

Ima tu ljudi koji ne bi trebali igrati.Jucerasnje prvo poluvreme je u stvari pokazatelj kako se sa nama igra;zatvoris Tadica i Mitrovica i pola price gotovo.Nedostaju krila koja bi driblinzima napravila visak.Za Ljajica nema mesta,a neki su tu kao Stojkovic neopravdano zauzeli mesto mladjima.

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
14:58

I kolarov zauzima mladjima. Znam da se mnogi nece sloziti, ali mnogi i hoce :-D

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 12.06.2017
19:00

Kolarov barem ume da predribla nekog (jedan od retkih naših reprezentativaca), uopšte ne razumem što on ne izvodi kornere...

avatar
LoleRava
Monday, 12.06.2017
15:24

Kolarov,Bane,Bambi,mislim smesno je,a najsmesnije ce biti ako se plasiramo a oni idu na sampionat a svakako ce ici pretpostavljam,pa i Rukavina ima 33,katastrofa.

avatar
neme
Monday, 12.06.2017
14:15

Najlaksa grupa,protivnici isti,Matic u zamci kao Stankovic nekada pretrci 100 km za Dz,davi loptu a u Celsiju igra jedan dodir nekad dva ,ali zato sto decko igra na pogresnom mestu ,bez uticaja na igru,Rukavina ,Milivojevic, moraju napolje.nije nam u prilog isla ni cinjenica da je bilo 14 dana do tekme ,kada sam video da Kolarova hvataju grcevi naseg najspremnijeg igraca koji LS utakmicu istrci kao od sale jasno je da se u Pazovi nije samo treniralo,BG je blizu ,preblizu.

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
14:58

Kretanje bez lopte, racionalno koriscenje i pokrivanje prostora, uigrane kombinacije, to sve stedi energiju na duze staze, a vrlo cesto i na krace...

avatar
LoleRava
Monday, 12.06.2017
15:26

Pa za to treba 'kliker',a to je vec diskutabilno ko ima a ko ne :)

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
12:41

Stojkovic i Milivojevic ne igraju protiv Moldavaca, taman da jedan drugom objasne gde su pogresili:-D

avatar
jack wilshere
Monday, 12.06.2017
12:16

Zato sto ne znate. Jednostavno.

avatar
brekbaCh1
Monday, 12.06.2017
12:10

Ako je ovo teska grupa, ja nzm..

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
11:52

Ako je ovo veoma teska grupa, sta tek onda reci za grupu u kojoj je Svedska Hahaha Crnogorci i hrvati imaju teze grupe od nas, ali ne vidim da kukaju!!!

avatar
LoleRava
Monday, 12.06.2017
15:30

Da se nadovezem za Bastu,i ja isto mislim da je to nebuloza ili nesto naruceno,svako ko je igrao fudbal zna da je za beka lakse da igra u formaciji sa tri stopera pozadi a ne sa 4 u liniji.Tako da mi je to bas neshvatljivo.

avatar
LoleRava
Tuesday, 13.06.2017
01:52

Apsolutno se slazem sa svim sto si napisao.Ziv mi bio i titulu u sledecoj sezoni izgubio :D

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
17:16

Stojkovic, Rukavina, Ivanovic, Kolarov, Tosic, svi oni su u istoj prici, nisu ista generacija po godistu, ali sve ih ovde smestam u isti kos. Stojkovic je '83, ova dvojica '84, Kolarov '85, Tosic '87, ali nikome od njih osim mozda Ivanovicu vise nije mesto u drzavnom timu. Nemamo mi klikere:-(

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
17:12

Narocito za njega koji nije bas blistav u defanzivi i vise se primeti u fazi napada, a(li) posluzio bi nam itekako...

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
11:49

Jedina prednost ovog remija je sto se sigurno necemo opustiti ni protiv Moldavije, a ni u sledecim utakmicama. Barem ti tako trebalo da bude-n nadam se da gresim, o tom po tom, ali mi nemamo sta da trazimo na Mundijalu. Skoro svako zlo ima i neko dobro u sebi. Nema opustanja!!! Pejcinovic ili Milunovic i Veljkovic umesto Mitrovica i Kosanovica, sto je jedan prijatelj ovde napisao, Vukovic moze solidna rezerva da bude, ali samo ako se i dalje ostane pri ovakvoj grozomornoj formaciji. Zivkovic umesto Tosica, Sulejmani umesto Kataija ili Kostica, Maksimovic umesto Milivojevica (ili Gudelja), Sergej umesto Urosa Matica, Ljajic umesto npr. Pavlovica ako je u selektorovoj glavi bitan odredjen broj njih koji zeli da pozove. Basta odmah umesto Rukavine i Antonov (ili makar Obradovic da pocinje, ali vreme je za ovog malog da dobije poziv i za nasu seniorsku) umesto kolarova, razume se. Rajkovic- Basta (Ivanovic), Spajic (tu imamo dosta kandidata, ali voleo bih da se konacno ustali jedan stoperski par), Nastasic, Obradovic ili Antonov- Maksimovic, Matic- Zivkovic (Sulejmani), Tadic ili Milinkovic-Savic, Ljajic (Gacinovic)- Prijovic (Mitrovic/Djurdjevic).

avatar
Kladionicar
Monday, 12.06.2017
13:19

Ja i mogu da razumem zasto Muslin forsira ovu formaciju i neke igrace, ali mi nikako ne ide u glavu zasto poziv ne dobijaju Milinkovic-Savic i Basta koji igraju konstantno u istoj ovoj formaciji (mozda i jedini od nasih igraca)..

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
14:55

Vise puta sam pisao o tome da je Basta jednom prilikom izjavio da ne voli da igra u ovoj formaciji. Sad sve vise mislim da je to jedna samo narucena izjava i plod njihovog dogovora iako ne vidim zbog cega bi Dusan to uradio. Kako god okrenes, lose je, bas je jako lose.

avatar
MikiTheLegend
Monday, 12.06.2017
14:19

Pa kad nije stoper Maksimovic od 25 miliona evra nego je stoper Jagos... od dvesta evra. Nije igrac Milinkovic Savic ili Grujic iz Lacija i Liverpula nego je igrac Gudelj iz Kine, nije igrac Basta nego Rukavina...