Matić: "Ne slavimo bod ali smo zadovoljni"

Autor: Beta Beta
nedelja 13.11.2016.
13:18
Izvor: Beta

Srpski fudbaler Nemanja Matić rekao je da njegova reprezentacija mora da bude zadovoljna bodom u Velsu, ali da ne treba da slavi nerešen rezultat.

Beta/Nick Potts/PA via AP
Beta/Nick Potts/PA via AP

Povezane vesti

Srbija je sinoć odigrala nerešeno 1:1 sa Velsom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a do boda je došla u finišu susreta. Protivnik je vodio od 30. minuta golom Gereta Bejla, a izjednačujući pogodak postigao je Aleksandar Mitrović u 86. minutu.

"Žao mi je što malo ranije nismo izjednačili, imali bismo vremena i za drugi gol, ali ovo je bilo zaista teško gostovanje i moramo da budemo zadovoljni. Naravno, ne treba da slavimo što smo igrali nerešeno", rekao je Matić novinarima u Kardifu.

Srbija je kapitulirala posle velike greške Matije Nastasića koji je izgubio loptu kraj aut linije i omogućio Velšanima da stignu do prilike iz koje su matirali Vladimira Stojkovića.

"Primljeni gol nas je poremetio i utakmica je krenula u drugom smeru. Oni su tim golom podigli sebi samopouzdanje, digli publiku na noge i bilo nam je teže posle toga. Sve što smo se dogovorili u pauzi smo uradili, da počnemo kao da je 0:0, da budemo strpljivi, da ne srljamo i da će gol doći, kao što je i došao", kazao je Matić.

Po njegovoj oceni, reprezentacija Srbije je bila strpljiva do kraja i pokazala da "ume da igra fudbal" i "na rezultat".

Srbija posle četiri kola zauzima drugo mesto na tabeli Grupe D, sa dva boda manje od Republike Irske. Matić je rekao da ima još mnogo do kraja kvalifikacija.

"I dalje smo u trci za prvo mesto, daćemo sve od sebe do kraja. Ništa ne bi bilo završeno i da smo pobedili ili izgubili. Nismo lideri, što ne znači da je katastrofa, ima još mnogo utakmica, sve je moguće. Treba da gledamo sebe, osvojimo što više bodova i budemo u Rusiji, što je najbitnije", kazao je Matić.

On je naveo da su fudbaleri Velsa "igrali malo prljavije", ali da ih razume.

"Mi smo igrali fer-plej. Oni su bili mnogo agresivniji, iako je bilo startova i sa naše strane. Publika im je dala motiv više, hteli su da nas pobede, išli su na sve ili ništa, donekle ih i razumem", rekao je Matić.

Srbija će narednu kvalifikacionu utakmicu igrati 24. marta, kada će gostovati Gruziji u Tbilisiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 13.11.2016
14:19

U tome i jeste problem. Mi i dalje nismo ni medju 20 ili 25 na svetu, ali od njih smo sigurno bolji, a vi ste zadovoljni bodom, sta da ocekujemo u Bg?!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 13.11.2016
22:06

Rekao sam ti ja, ako sve utakmice pobedimo kod kuće, a u gostima ni jednu ne izgubimo idemo na SP, trenutno nam ide odlično, jer od kvalifikacija za SP2010 nismo igrali ni ličili na tim, evo sad protiv Gruzije možemo da izbijemo na prvo mesto, malo li je ?nPosebno mi je drago za Mitrovića da je pronašao formu.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 15.11.2016
15:04

Irci će sigurno past, ne mogu oni da izdrže takav tempo, videćeš kad ih Moldavija pusti na zemlju

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 14.11.2016
12:08

U pravu si, znam, a i sam sam to ovde napisao bas pre neki dan:-) Nije malo jer smo navikli na manje, ali nije ni dovoljno iz milijardu razloga, imam pravo da budem nezadovoljan samo i zbog jednog od njih, a kamoli zbog svih u kombinaciji. Sto se tice prvog mesta, nadam se da cemo ga zauzeti na kraju, a mi necemo biti prvi cak i ako pobedimo Gruziju u slucaju da Irska pobedi Vels, a posle njih ceka i Austriju, imaju izuzetno povoljan raspored, a nisu izgubili u Beogradu od nas sto me tu jako nervira, bolje da smo njih dobili, a ne Austrijance, ne bi nikako valjalo da nam se odlepe, ali nikako...