Matić: "Možemo do cilja, ali bez velikih reči, obećanja"

Autor: Beta Beta
sreda 17.08.2016.
16:45
Izvor: Beta

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić rekao je danas da reprezentacija Srbije može da ostvari cilj i plasira se na Svetsko prvenstvo 2018, ali je naveo da ekipa mora biti skromna i da ne daje velika obećanja.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

"Možemo doći do cilja, ali bez velikih reči, obećanja. Znamo šta želimo i moramo biti skromni, jer nismo favoriti. Uvek kada smo bili, loše smo prolazili, a kada nismo, pružali smo dobre partije. Srbija ne može nikome da preti, ali ne sme i neće nikoga da se plaši", rekao je Matić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbaleri Srbije u septembru počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a zbog isključenja u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, selektor Slavoljub Muslin neće moći da računa na Matića u prva tri duela.

"Razgovarao sam sa selektorom i dogovorili se da i pored toga što ne mogu da igram, budem uz reprezentaciju. Bez obzira na okolnosti želim da u svakom trenutku budem deo tima", rekao je Matić.

Prvu utakmicu Srbija igra protiv selekcije Irske, ekipa koja je bila jedno prijatnih iznenadjenja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Dobar rezultat mnogo bi značio zbog samopouzdanja, ali to je samo prva u nizu teških utakmica na putu do Rusije. I ne bih sada govorio o Austriji i Velsu, oni su briga našeg stručnog štaba, uostalom kao i Irska. Znam samo da nas očekuje veoma zahtevan meč, jedna borbena ekipa, dobro organizovana, fizički moćna i opasna iz kontranapada. Ponavljam, neće biti lako, ali uz podršku sa tribina možemo do rezultata koji bi nas sve učinio srećnim", rekao je Matić.

Branislav Ivanovic Nemanja Matic

Pored Irske, Srbija je u grupi sa Velsom, Austrijom, Gruzijom i Moldavijom.

Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović nedavno je rekao da selekcija koja osvoji 12 bodova u susretima sa Gruzijom i Moldavijom sigurno putuje u Rusiju.

"Neko ko ima toliko iskustva u reprezentaciji kao naš kapiten sigurno da ima razloga za takvu prognozu. I treba mu verovati. Grupa nam je dosta ujednačena, a moramo svi biti svesni da u Evropi više nema autsajdera, lakih utakmica, protivnika. I šampionat u Francuskoj pokazao je koliko reprezentativni fudbal napreduje. Isto očekujem od Srbije, jer u prethodnim kvalifikacijama imali smo jedan broj mladih igrači koji su u medjuvremenu sazreli, stekli iskustvo i mislim da su sada spremni da ponesu odgovornost", rekao je Matić.

Fudbalski klub Čelsi je novu sezonu u Premijer ligi počeo pobedom nad Vest Hemom, a novi trener "Plavaca" Antonio Konte svima je stavio do znanja da će srpski reprezentativac biti važna karika tima u dugoj sezoni.

"Bilo je nekih razgovora, želje drugih klubova, ali Konte me ubedio da ostanem. Ambicije? Titula", rekao je Matić.

Nemanja Matic

Od ove sezone u Premijer ligi igra još jedan srpski fudbaler - Marko Grujić. Matić je naveo da je u kontaktu s bivšim igračem Crvene Zvezde.

"Mlad je, a opet zreo za svoje godine. Vredno radi, na dobrom je putu i ono što je sigurno, korist od svega imaće i reprezentacija. Tu sam da ga podržom, pomognem nekim savetom", rekao je Matić.

Prvo zlato za Srbiju na Olimpijskim igrama u Riju osvojio je rvač Davor Štefanek, a u moru čestitki stigla je i jedna iz Londona.

"Čestitam Davoru na fantastičnom uspehu. Sve nas je učinio ponosnim. Ovom prilikom ga pozivam ga da bude moj gost na utakmici Srbija – Irska", rekao je Matić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Wednesday, 17.08.2016
19:25

Ћутите и радите и избегавајте сплавове и резултати ће доћи!!!

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Wednesday, 17.08.2016
16:59

Ja ne ocekujem nista od vas,najbolje je da vas ukinu,sve samo da ne gledam najvecu bruku srpskog sporta u poslednjih par godina.