Matić: "Albance shvatiti maksimalno ozbiljno"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.09.2014.
21:23
Izvor: Sportske.net

Vezni fudbaler Čelsija Nemanja Matić izneo je svoj sud o prikazanom u duelu sa Francuskom i konstatovao da je početak kvalifikacija za odlazak na EP pokazao da se svaka reprezentacija mora shvatiti maksimalno ozbiljno.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Pod vođstvom novog selektora i pred polupraznim tribinama stadiona u Humskoj reprezentacija Srbije počela je novi ciklus kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo remijem sa selekcijom Francuske.

Duel sa domaćinom naredne kontinentalne smotre neće selekcijama iz grupe I donositi bodove ali je našem nacionalnom timu poslužio kao putokaz ka onome što sledi.

"Najvažnije je da smo i sebi i drugima pokazali da možemo u svim segmentima igre ravnopravno da se nosimo sa selekcijom koja će biti jedan od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Na dobrom smo putu" izneo je svoje utiske posle nedeljnog meča Nemanja Matić.

U izjavi za "Novosti" vezista Čelsija osvrnuo se i na greške koje su on i saigrači pravili tokom duela sa "Trikolorima". Matić je konstatovao da će stvari tek doći na svoje mesto i da do prvog meča za bodove ima dovoljno vremena.

"Svesni smo mi da smo napravili nekoliko grešaka i od toga nećemo da bežimo. Imamo dovoljno vremena do utakmice sa Jermenijom da sve proanaliziramo, ispravimo greške i nadgradimo ono što je bilo dobro. Uveren sam da ćemo spremni dočekati utakmice za bodove" rekao je Matić.

Posle prve dve kvalifikacione utakmice na tabeli grupe "I" vodi Albanija što je najveće iznenađenje imajući u vidu da su naši južni susedi kao gosti savladali Portugal.

"Ne bi trebalo posebno pominjati koliko iznenađenje predstavlja pobeda Albanaca u Portugaliji. Tamo ne da nije lako pobediti, nego je teško i setiti se nekih njihovih većih kikseva. To samo pokazuje da i Albanci imaju dobru ekipu i da moraju da budu shvaćeni maksimalno ozbiljno. Jedno je sigurno, biće ovo veoma zanimljiva grupa" zaključak je Nemanje Matića.

Prvi takmičarski meč u kvalifikacijama za EP Srbija igra narednog meseca na gostovanju Jermeniji a druga utakmica uslediće 14. oktobra i to protiv selekcije Albanije na stadionu Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke