Marić: "Statistika dovoljno govori o Spartaku"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.09.2014.
14:24
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Trener fudbalera Vojvodine Zoran Marić izjavio je pred duel sa Spartakom da dosadašnji učinak "Golubova" u JSL svedoči da se radi o kvalitetnoj ekipi koja forsira ratnički fudbal i teško prima golove.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Jedan od derbi susreta 6. kola JSL igra se na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu gde će Vojvodina ugostiti komšije sa severa Bačke.

Derbi ravnice, kako se popularno naziva okršaj Vojvodine i Spartaka, predstavlja duel trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli domaćeg šampionata a trener domaćeg tima svestan je da učinak Subotičana nije za potcenjivanje.

"Naše iskustvo iz prethodne utakmice nas upozorava da nema lakog protivnika i lakih utakmica. Mislim da će Spartak u tom smislu biti izuzetno težak protivnik s obzirom da su dali samo četiri gola, a osvojili deset bodova. Sa druge strane izuzetno teško i primaju golove, primili su samo jedan gol u ovih pet kola, što je podatak za respekt" rekao je Marić.

Fudbaleri Vojvodine ostvarili su četiri pobede u prvih pet kola, dovoljno za najbolji početak sezone u novijoj klupskoj istoriji. Sa druge strane, Spartak zauzima četvrtu poziciju sa deset osvojenih bodova i samo jednim primljenim golom na prvih pet utakmica.

"Poznajem trenera Spartaka, koji je moj prijatelj, i znam da izvlači maksimum iz ekipe Spartaka i verujem da će doći u Novi Sad izuzetno motivisani. Mi izlazimo sa željom da pobedimo, za to imamo znanje i kvalitet, igramo kod kuće pred našom publikom i očekujem da održimo nivo koji smo imali do sada" dodao je Marić.

Od trenutka kada se Spartak vratio u Superligu dva kluba su se sastajala 10 puta a statistika je na strani Vojvodine koja je slavila 6 pobeda, dva puta je bilo nerešeno, a dva puta je slavio Spartak.

"Očekuje nas teška utakmica jer i oni i mi dolazimo iz niza dobrih rezultata. Naše navijače smo navikli na dobre rezultate i oni će shodno tome očekivati da taj niz i nastavimo. Očekuje nas 90 teških minuta jer se svi sećamo prethodne utakmice kada smo postigli gol gotovo u 95 minutu. Ulazimo u utakmicu sa namerom da igramo napadački jer mi drugačije ne umemo" poručio je pred duel sa Spartakom Enver Alivodić.

Utakmica 6. kola JSL između Vojvodine i Spartaka igra se u subotu na stadionu "Karađorđe" sa početkom od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke