Marić: "Pazar je veliki klub, možemo do plej-ofa"

Autor: Beta Beta
sreda 13.01.2016.
19:31
Izvor: Beta

Fudbalski klub Novi Pazar predstavio je u sredu novog šefa stručnog štaba Zorana Marića koji je na promociji poručio da plavo-beli mogu do plej-ofa.

fkvojvodina.rs/Ognjen Ademovski
fkvojvodina.rs/Ognjen Ademovski

Povezane vesti

Novi trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić rekao je da je prihvatio izazov zbog ubeđenja da uz dobru organizaciju i jači igrački kadar taj klub može da se plasira u plej-of Superlige, ali da to neće biti lak zadatak.

"Čast mi je i zadovoljstvo da sam trener Novog Pazara, koji je veliki klub uprkos lošijim rezultatima u poslednje vreme. Od mene se traži plasman u plej-of, to neće biti lako ostvariti u narednih osam kola, ali verujem da ćemo svi zajedno uložiti maksimalan napor", rekao je Marić na zvaničnoj promociji na "Gradskom stadionu".

Na prvoj prozivci pojavilo se 27 fudbalera. Ekipu su do sada napustili Siniša Stevanović (Željeničar Sarajevo) i Radoš Protić (Rad), dok je Anes Rušević na probi u belgijskom Genku.

"Žao mi je što ranijih sezona nismo sarađivali, ali u to vreme nisam prepoznao ovoliko jedinstva, volje i želje da se nešto napravi. Imamo šest bodova manje od osmoplasiranog Javora, ali u najavi je renoviranje igračkog kadara. S ovim snagama, ne možemo u plej-of. Ubeđen sam da samo dobra organizacija i jak igrački kadar donose rezultat", ocenio je Marić.

Predsednik Novog Pazara Kemal Mehmedović naglasio je da je dovođenje trenera bio jedan od prioriteta, kao i da ima pomaka u finansijskoj stabilizaciji kluba.

"Iza nas je težak period ali dosta toga smo odradili svakodnevno se sastajući. Uvek ima različitih mišljenja, ali poštujemo ono što izglasamo. Trudimo se da realizujemo ono što smo obećali na izbornoj skupštini, ali teško ide. Svi od nas očekuju da rešimo sve zatečene problem za dan, što nije jednostavno. Hoćemo da od početka godine i našeg dolaska na čelo kluba stvari stavimo u normalne tokove", pojasnio je Mehmedović.

Novopazarci će se od 28. januara do 12. februara pripremati u Antaliji, u Turskoj, a sportski direktor Denis Kadirić najavio je da će se klub do tada značajno pojačati.

"Pojačaćemo se, posebno u napadu. Ima igrača koji su vezani, nekima su istekli ugovori ili pozajmica, ali ćemo narednih dana odlučiti koga ćemo zadržati. Pregovaramo sa četiri, pet fudbalera, uglavnom su reprezentativci svojih zemalja. Sutra letim za Moskvu, verujem da ćemo tamo dogovoriti transfer jednog kvalitetnog igrača", rekao je Kadirić.

Mariću će u radu pomagati Izet Ljajić, Staniša Sretenović i trener golmana Mirko Radulović, dok je funkcija sekretara stručnog štaba poverena Saudinu Huseinoviću.

"Zadovoljan sam zbog povratka u matični klub. Moj posao je da budem spona između igrača i uprave, daću maskimalan doprinos. Imamo rukovodstvo koje funkcioniše, čak se i plašim što je toliko dobro. S druge starne, Marić je jedan od boljih trenera u Srbiji, doprineće da podignemo nivo igre i pokušamo dostići zacrtane ciljeve", ocenio je Huseinović.

Novi Pazar je na 12. mestu u Superligi Srbije sa 24 boda, šest manje od osmoplasiranog Javora, koji je poslednji tim u zoni plej-ofa. Prvenstvo će biti nastavljeno 20. februara, kada će Pazar u utakmici 23. kola gostovati Radu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke