Marić: "Ne pretimo Zvezdi, ali se nadamo barem bodu"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 21.03.2016.
17:33
Izvor: Beta

Strateg Novog Pazara Zoran Marić rekao je da njegova ekipa ima pravo da se nada pozitivnom rezultatu u susretu sa favorizovanom Crvenom zvezdom.

Beta/SašaĐorđević/Mo
Beta/SašaĐorđević/Mo

Povezane vesti

Trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić izjavio je danas da njegova ekipa nije u poziciji da preti Crvenoj zvezdi, ali da će učiniti sve da u zaostaloj utakmici 26. kola Superlige Srbije prekine seriju pobeda crveno-belih.

"Ne možemo da pretimo, ali imamo pravo na nadu. Obaveza je da na domaćem terenu probamo prekinuti njihov niz, nadam se samo da kiša neće pokvariti teren. Rasterećem sam, imam puno poverenje u moje igrače i sigurno je da ćemo, ako ne pobediti, onda dobro namučiti Crvenu zvezdu", rekao je Marić na konferenciji za novinare.

Crvena zvezda je vodeća na tabeli sa 74 boda i izjednačila je klupski rekord od 23 uzastopne pobede u elitnom takmičenju od pre 16 godina, dok je Novi Pazar na 12. mestu sa 27 bodova.

"Nastojaće da obore rekord po broju vezanih pobeda, imaju dobar tim i kvalitetne pojednice. Mi, opet, ne možemo da se pohvalimo nekim učinkom, posebno na planu realizacije. Ipak, u Nišu smo odigrali najbolje otkako sam uz ekipu", ocenio je Marić.

Prethodni duel u Superligi Srbije Novi Pazar je odigrao u petak protiv Radničkog u Nišu i remizirao bez golova.

"Pokušaćemo da budemo kompaktni i agresivni, da pariramo i ne pravimo prekide u zoni šuta. Tražićemo šansu u tranziciji, ali kako god taktički i timski da odigrate na kraju je situacija 'jedan na jedan', gde se pravi razlika", dodao je on.

Trener Pazara neće moća da računa na Irfana Vusljanina, koji nije u kombinaciji zbog povišene temperature, dok je iz istog razloga Jovica Vasilić propustio nekoliko treninga.

"O Vasilićevom nastupu odlučiću neposredno pre utakmice. Sigurno je da ćemo ponovo igrati s dvojicom napadača, što sam forsirao i na početku priprema. Promena formacije u prethodnom meču s Radničkim me ohrabruje, pošto u sistemu 4-2-3-1 nismo bili toliko opasni. Naravno, svaka novina zahteva određeni period adaptacije", istakao je Marić.

Na novinarsko pitanje da li bi bio zadovoljan bodom, Marić je odgovorio potvrdno.

"Bilo bi neskromno da posle ovoliko njihovih pobeda kažem da sam nezadovoljan bodom", kazao je Marić.

Vezista Novopazaraca Amer Osmanagić naglasio je da će njegova ekipa, ako želi da dođe do pozitivnog ishoda, morati da iskoristi svaku od malobrojnih grešaka rivala.

"Motiv više je to što nam dolazi najbolji tim u ligi. Posebna je atmosfera, oseća se to u svalčionici, ali i u gradu. To daje neku draž. S druge strane, svaka utakmica nosi tri boda i to je najvažnije. Imaćemo šansu ako budemo koncentrisani, ako odigramo na visokom nivou i iskoristimo njihove greške, kojih prave veoma malo", rekao je Osmanagić.

Ovaj fudbaler je pohvalio napadače Crvene zvezde, ali i dodao da je njihova najveća snaga u jakom kolektivu.

"Njihov ofanzivni trio daje golove i beleži asistencije, ostali se toliko ne ističu brojkama. Nemaju, ipak, velikih zvezda u timu, već prednjači jak kolektiv", ocenio je Osmanagić.

Utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde igraće se sutra od 15.00, a na tribinama se očekuje i prisustvo 500 navijača Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 21.03.2016
21:37

Sutra ce biti Vijerin dan jer on voli kad mu ostave prostor, onda ubija.

avatar
Monday, 21.03.2016
19:25

Vasilić bolje i da vam ne igra #zvezda(n), #vernost

avatar
DESTROY THE SECT!
Monday, 21.03.2016
19:10

zvezda tima je grofula smekercina lazna

avatar
MozdaRealan
Monday, 21.03.2016
22:28

У твојој изјави се јасно види комплекс ниже вриједности. Вријеђаш човјека зато што има резултате. Ако хоћеш да те неко поштује ( а ја изузетно поштујем Партизан ) мораш и ти њега поштовати.

avatar
DESTROY THE SECT!
Monday, 21.03.2016
22:54

ne moram to mi je pravo! ne postujem ni tebe niti njega, a to sto ti postujes Partizan je tvoja licna stvar!

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Monday, 21.03.2016
18:50

Pa vi jih lagano dobijate...samo ako se ne umesa treci faktor znaju svi koji.Sretno

avatar
CIA,BIA,Mali Zeleni
Monday, 21.03.2016
23:19

Komentar kao bajka o Ivici i Marici,taj nivo..