Marić: "Ne bežimo od uloge favorita"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 27.09.2014.
17:47
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Trener fudbalera Vojvodine Zoran Marić rekao je pred gostovanje Napretku da se njegovom timu nameće uloga favorita od koje neće bežati.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Novosadska Vojvodina nalazi se pred nekom vrstom istorijske utakmice u Kruševcu jer bi eventualna pobeda arhivirala stari rekord kada je najbolji početak prvenstava u pitanju.

Sa pet pobeda i samo jednim porazom na šest odigranih utakmica od početka prvenstva fudbaleri Vojvodine u Kruševac nose i breme favorita od kojeg neće bežati, tvrdi trener Zoran Marić.

"U svaku utakmicu, pa i u ovu, ulazimo sa namerom i željom da pobedimo. To je činjenica od koje ne bežimo, kao ni od uloge favorita koja nam se sama po sebi nameće" kazao je strateg novosadskog Superligaša.

Vojvodina se trenutno nalazi na trećoj poziciji na tabeli sa 15 osvojenih bodova, dok Napredak zauzima 14. poziciju na tabeli i još uvek čeka na prvi trijumf u sezoni.

"Znamo da naš domaćin ima kvalitet koji ne odgovara njegovoj trenutnoj poziciji na tabeli, pa shodno tome, moramo u utakmicu ući maksimalno angažovano. Želimo pobedu, tu nema dileme, ali da li ćemo je ostvariti, videćemo kada sudija bude dao znak za kraj. Čeka nas silno motivisani Napredak koji je u susretu protiv Crvene zvezde pokazao da može da se ravnopravno nosi sa svima" objasnio je Zoran Marić.

Dva tima su sredinom nedelje nastupila i u Kupu Srbije. Vojvodina se plasirala u osminu finala a Napredak je i u tom takmičenju doživeo neuspeh pošto je eliminisan od Metalca posle penal serije.

"Što se tiče kadrovske situacije, imamo problem sa Markom Živkovićem koji je van stroja zbog povrede pete. Tek u ponedeljak, nakon dodatnih pregleda, znaćemo težinu njegove povrede. U svakom slučaju, na njega, na žalost, ne možemo da računamo. Svi ostali igrači su na raspolaganju stručnom štabu" zaključio je Marić.

Utakmica 7. kola Jelen Superlige između Napretka i Vojvodine zakazana je za ponedeljak u 17 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke