Marić: "Na Banjicu po pobedu, a može i remi"

Autor: Beta Beta
petak 19.02.2016.
17:43
Izvor: Beta

Trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić rekao je da će njegova ekipa pokušati da pobedi Rad u utakmici 23. kola Superlige Srbije ili da makar osvoji bod, ali da to neće biti lak zadatak.

fkvojvodina.rs/Ognjen Ademovski
fkvojvodina.rs/Ognjen Ademovski

Povezane vesti

Uoči nastavka prvenstva, Novi Pazar je na 12. mestu sa 24 boda, dok je Rad na 15. poziciji i ima osam bodova manje.

"Specifična je situacija. Znamo imena njihovih igarača, ali nemamo objektivan uvid u mogućnosti, kao što nemaju ni oni. Uspešno smo obavili prelazni rok, doveli veliki broj kvalitetnih igrača, ali pojačao se i Rad, koji želi da izbegne ispadanje. Imamo cilj, ali trenutno razmišljamo samo o Radu. Pokušaćemo da pobedimo ili makar ne izgubimo, što neće biti lako", rekao je Marić na konferenciji za novinare.

Trener Pazaraca neće moći da računa na Nemanju Vidića i Milana Savića, dok su ostali u kombinaciji za sastav.   

"Tim sam odredio još sredinom nedelje, igrači znaju šta se traži od njih. Ništa ne utiče bolje na samopouzadanje od dobrog rezultata, a mi ćemo pokušati da ga podižemo iz kola u kolo", istakao je Marić.

Novopazarci su bez pobede na Banjici od 2007. godine, kada su u drugoligaškoj konkurenciji pobedili sa 3:2.

"Nisam opterećen statistikom i tradicijom, timovi se menjaju i odnosi su različiti. Napravili smo dobru ekipu, možemo svakoga da ugrozimo kod kuće i na strani, to treba da bude naša obaveza. S druge strane, respektujem protivnika. Predstoji neizvesna i prava takmičarska utakmica, nadam se da će se okrenuti u našu korist", kazao je Marić.

On je ocenio da oba rivala poseduju jak ofanzivni potencijal.

"Moguće je da će biti golova, ali nisam vidovit. Opasni smo po protivnički gol, individualno i kolektivno. Treba da pariramo njihovom napadu, nameće se da im je to bolji deo tima", zaključio je Marić.

Napadač Novog Pazara Vojo Ubiparip izjavio je da očekuje tešku utakmicu, ali da je ta ekipa uradila sve da spremna dočeka prolećnu polusezonu.

"Zadovoljan sam zbog dolaska u Pazar, stvoren je izuzetno dobar tim. Imamo početnu osnovu, možemo da ostvarimo ciljeve i svi jedva čekamo borbu za bodove. Fudbala su se zaželeli i navijači i igrači", rekao je Ubiparip.

Ovaj fudbaler se vratio na domaću scenu posle pet godina provedenih u poljskom Lehu iz Poznanja i mađarskom Vašašu.

"Poznajem mnogo igrača, u Poljskoj sam igrao sa Amerom Osmanagićem, istina u različitim timovima, dok mi je u čačanskom Borcu saigrač bio Irfan Vusljanin. Mnogo fudbalera se vratilo iz inostranstva, što će pojačati takmičenje", ocenio je Ubiparip.

Utakmica između Rada i Novog Pazara igraće se u subotu od 14 časova na Banjici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke