Manojlović i Ristić - Ko bi u Premijer ligu, a ko u Primeru?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.11.2016.
14:38
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Iako u Zvezdi trenutno ima dosta stranaca, od kojih se neki nisu pokazali u pravom svetlu, crveno-beli mogu da se pohvale i svojim biserima iz Omladinske škole, koji su se već izborili za mesta standardnih prvotimaca.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Neki, poput Luke Adžića ili Uroša Račića, tek treba da se izbore za taj status, a golman Filip Manojlović i ''univerzalac'' Mihailo Ristić ove jeseni su postali Zvezdin značajan oslonac u borbi za odbranu trona.

I dok je Ristić svoju šansu dobijao i u prošloj sezoni, Manojlović se početkom tekuće sezone vratio sa pozajmice iz Bačke, odmah dobio priliku umesto do tada standardnog Damira Kahrimana i na pravi način ju je iskoristio.

Iza sebe ima i nastup u ''večitom derbiju'', ali iako je Zvezda izgubila sa 1:0, Manojlović je svoj posao odlično odradio.

Sa Ristićem se već dugo zna, a u razgovoru za klupski sajt i jedan i drugi su otkrivali zanimljive detalje iz svog sazrevanja u Crvenoj zvezdi.

''Mlađi sam od Rileta godinu dana tako da kada je on došao u kadete nismo bili u istoj ekipi. Upoznao sam ga tek naredne sezone kada smo obojica zaigrali za omladince i tu je naše prijateljstvo i počelo. Ta generacija Zvezdinih omladinaca bila je nadmoćnija u odnosu na sve ostale ekipe i bez problema smo osvojili ligu'', napravio je Manojlovć uvod u ovu priču, a Ristić se nadovezao:

''Pre nego što smo zaigrali za omladince, iako smo se sigurno sretali na treninzima, nismo se ni poznavali. Ja sam bio dosta povučen i tih. Tek igre u omladincima su nas zbližile, kroz utakmice, turnire, svakodnevne treninge postoli smo drugari, a u prvom timu sada mogu da kažem da smo pravi prijatelji'', otkriva Ristić.

Iako su odrastali i za svoje mesto u Zvezdi se borili u različitim uslovima, Ristić i Manojlović su uspeli da održe i  iz godine u godinu jačaju svoje prijateljstvo.

''Za mene bi sigurno bilo mnogo drugačije da sam iz Beograda kao Filip, ne bi se moja karijera razvijala istim putem. Kada živiš sam i odvojen si od porodice, fudbal ti je sve što imaš.

Teren mi je prioritet i nemam ništa što me odvlači od toga. On je gradsko dete, živi sa roditeljima, tu su mu i prijatelji. U potpuno smo drugačijoj situaciji, a on ipak razume mene i trudi se uvek da mi pomogne. Jako je pametan i sviđa mi se način na koji razmišlja kada govorimo o bitnim životnim stvarima'',
ističe Ristić.

Naravno, i jednom i drugom je ove sezone glavni cilj nova titula sa Crvenom zvezdom i potom još jedan pokušaj da se napravi značajan iskorak na evropskoj sceni.

A kada dođe vreme za rastanak sa sadašnjim klubom, gde ćemo ih gledati?

Obojica imaju svoje želje po tom pitanju, a to su nastupi u najjačim ligama u Evropi.

''Verujem da će Filip daleko da dogura u karijeri. Zna šta želi, samouveren je i verujem da će da ostvari ono što je sebi zacrtao, a koliko znam to je Premijer liga'', izjavio je Ristić.

Manojlović bi Ristića rado video u Španiji.
 
''Ja njega u budućnosti vidim na fudbalskim terenima u Španiji, a kada ode u penziju šetaće crvenim tepisima širom sveta'', istakao je Manojlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 46
Monday, 28.11.2016
20:06

Manojlović ima potencijal, možda nekada i brani u PL ali brani, a ne da trenira sa nekim premijerligašom, a što se tiče Ristića da li može bilo ko da bude ozbiljan kada kaže da je on biser. Ristić je samo prosečan zvezdin igrač koji nema puno potencijala za napredak i to je to, znači prosek.

avatar
svojnasvome
Monday, 28.11.2016
17:50

Ma da.....ovi su vec u spaniji i engleskoj.....ima takvih ko sase....a ono ubedljivo osvojili...pa naravno kad neko ne povlaci sve raspolozivo u omladince i igra sa gro njih kiji su generacijski mlađi.....na kraju krajeva angazmani to kasnije potvrde tj potvrde ko ima kvalitet i cija skola se pika tj koja donosi dobar potencijal

avatar
sashki
Monday, 28.11.2016
17:07

Ristic je dobar igrac mama sta. Da ga grof ne nazad uje bio bi najbolji plejmejker u srbiji al stas kad te seljacina trenira i uništava karijeru. Ovaj manojlović me podseca mnooogo na de heu a ima i gradju za golmana. Mislim da će imati dobru karijeru ako ga ne upropaste menadžeri ili roditelji

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
15:39

Znao sam da su se tako podelili. Manojlo ce kod Gruje, a Rista kod Magika:-D