Mandić: "Kao da smo u bajci"

Autor: Beta Beta
sreda 17.06.2015.
22:09
Izvor: Beta

Omladinski reprezentativac Staniša Mandić rekao je da se nakon plasmana "Orlića" u finale Mundijalita oseća kao u bajci.

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

Fudbalski reprezentativac Srbije Staniša Mandić rekao je danas da se oseća kao u bajci posle današnjeg plasmana u finale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

"Fenomenalno se osećam. Finale svetskog prvenstva, pa to zvuči kao da ste u bajci. A, onda još za trofej protiv Brazila. Mislim da nismo ni svesni šta smo do sada uradili i šta nas čeka za nekoliko dana. Na Novi Zeland smo došli po zlatnu medalju i na korak smo do ostvarenja cilja", rekao je Mandić.

Srbija je posle produžetaka savladala Mali i tako se plasirala u finale Svetskog prvenstva gde će joj protivnik biti Brazil. "Orlići" su tako drugi put na takmičenju savladali afričku selekciju, a Mandić, koji nastupa za Čukarički, je kazao da to nije lako uraditi.

"Uspeli smo ponovo da ih pobedimo i to je uglavnom vrlo teško i veoma retko. Utakmica je bila zahtevna psihički i fizički. Da smo u prvih tridesetak minuta stekli dva, tri gola prednosti, a mogli smo, susret bi imao sasvim drugačiji tok. Kvalitetan meč, nema šta. Jak tempo, mnogo trčanja i na kraju smo morali sve da rešimo tek u produžetku", kazao je Mandić.

Na Novom Zelandu je i trener mlađih kategorija Čukaričkog Nikola Leposavić, koji je u stručnom štabu srpske reprezentacije, zadužen za video analizu.

On je rekao da je plasman u finale veliki uspeh za srpski fudbal i čestitao je igračima i stručnom štabu na dobro obavljenom poslu.

"Svi su prezadovoljni, ali takođe znamo da nismo završili posao zbog kojeg smo došli na Novi Zeland. Očekuje nas najvažnija utakmica. Svi smo sanjali nešto ovako kad smo počinjali da igramo fudbal i eto sad, na ovom Svetskom prvenstvu, taj san postaje realnost u utakmici protiv Brazila. Nismo mnogo slavili posle pobede protiv Malija. Odmah smo krenuli u analizu narednog protivnika. Momci su otišli na oporavak, a mi nastavljamo da radimo kao i do sada. Fokusirani, detaljni u pripremi svakog meča, tako će biti i za finale", rekao je Leposavić.

Prema njegovim rečima, ekipi mnogo znači podrška iz Srbije.

"Čuli smo da se slavilo u Srbiji, da je velika euforija i kao što je selektor ranije izavio, to nam mnogo znači. Jesmo daleko, ali osećamo podršku naših ljudi. Zahvaljujemo se svima koji su nas podržavali i ovde. Zajedno idemo ka jednom cilju, tituli svetskog šampiona", rekao je Leposavić.

Finale Svetskog prvenstva igraće se u subotu od 7.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke