Maksimović se izvinio saigračima i - celoj Srbiji!

Autor: Beta Beta
sreda 06.09.2017.
09:15
Izvor: Beta

Srećom, parola ''svi za jednog, jedan za sve'', donela je u praksi željeni rezultat u Dablinu.

Epa/Aidan Crawley
Epa/Aidan Crawley

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je njegova ekipa večerašnjom pobedom napravila veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo i da se nada da će potvrditi utakmica u pretposlednjem kolu protiv Austrije.

Srbija je večeras pobedila Irsku u Dablinu sa 1:0 i učvrstila se na prvom mestu na tabeli sa četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, dva kola pre kraja.

"Ogroman korak, možda ne po kvalitetu, ali odigrali smo utakmicu kakvu smo morali i zabeležili najvažniju pobedu u ovom kvalifikacionom ciklusu. Veliki korak prema Rusiji, ova generacija zaslužuje veliko takmičenje. Nadam se da ćemo rešiti sve u narednoj utakmici, osigurati plasman i u Beogradu slaviti svi zajedno", rekao je Ivanović novinarima u Dablinu.

U pretposlednjem kolu Srbija će 6. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Austrije, a tri dana kasnije ekipa Slavoljuba Muslina završiće kvalifikacije utakmicom protiv Gruzije na domaćem terenu. Ako Srbija pobedi Austriju plasiraće se na Svetsko prvenstvo.

"Imali smo mnogo duela na svakom delu terena, bio je veliki pritisak. Borili smo se za svaku loptu, a prvu akciju koju smo odigrali, postigli smo gol. Ali te stvari nisu važne, važna su ogromna tri boda. Mi smo kvalifikacije počeli sa ciljem i samopouzdanjem da u svakoj utakmici idemo na pobedu. Protiv Austrije ćemo ići na pobedu, da rešimo sve i napravimo veliku feštu u Beogradu", dodao je srpski kapiten.

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić rekao je da njegova ekipa protiv Irske nije pokazala najbolje izdanje, ali da mu je drago zbog pobede jer je na dobrom putu da se plasira na Mundijal.

"Nismo najbolje krenuli oni su nas iznenadili presingom, bili su agresivni i igrali na duge lopte. Nismo želeli da primimo gol pa da posle jurimo rezultat. Ali posle poluvremena smo dali gol, spojili par akcija i videlo se da kvalitet može da dodje do izražaja.

Krivo mi je što smo dobili crveni karton, da nije bilo toga imali bismo više prostora i ranije bismo završili utakmicu, a ovako smo morali da strepimo do kraja. Učinićemo sve da pobedimo Austriju jer ne želimo da čekamo poslednju utakmicu u grupi",
rekao je Tadić.

On je naveo da je utakmica bila teška i zahtevna, kakve su i utakmice u Premijer ligi, sa mnogo vazdušnih duela.

"Prava bitka, nekad nije ni podsećalo na fudbal, ali morali smo da se prilagodimo. Čim smo spustili loptu u drugom poluvremenu, bila je duga priča. Nismo pružili najbolje izdanje, ali drago mi je što smo ostvarili dobar rezultat. Sve ide u dobrom smeru"
, rekao je fudbaler Sautemptona.

Reprezentativac Nikola Maksimović isključen je u 68. minutu, zbog čega se izvinio saigračima, ali i celoj Srbiji.

"Žao mi je što sam ostavio igrače na cedilu u poslednjih 20 minuta. Tokom cele utakmice govorili smo da ćemo biti svi za jednoga, jedan za sve, ali desio se taj trenutak.

Najbolje što sam mogao je da pravim faul na 16 metara, sudija je krenuo da mi da žuti karton, ali na pritisak igrača Irske i reakciju pomoćnika dao mi je crveni.

Mislim da to nije bilo za isključenje, ali da to nisam uradio verovatno bi bilo 'jedan na jedan', a ne mogu da kažem da oni ne bi postigli gol. Najbitnije je da su igrači izdržali"
, rekao je on.

"Najvažnije je da smo osvojili tri boda. Velika tri boda. Ovo smo priželjkivali, nismo hteli mnogo da pričamo pre utakmice. Bili smo koncentrisani na meč, znali smo da će pokušati na prekide i duge lopte. Najbitnije je da kada smo spustili loptu i postigli smo gol. Tto je naša igra, tako treba da igramo", dodao je Maksimović.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran_Ilic
Wednesday, 06.09.2017
13:00

Sta se imas izvinjavati,tako se desilo da si ostao zadnji igrac odbrane a protivnik kida ka golu,svaki dobar odbrambeni igrac bi to uradio u 70-tom minutu,ziv bio i ne beri brigu (Y).

avatar
Wednesday, 06.09.2017
12:27

Ок је Максо, издржали смо и на твој црвени заборављамо скроз! Искрено се надам да ћемо искористити прву меч лопту и победити Аустрију, а против Грузије шансу да добију играчи који нису много играли, тј. да тај меч има ревијални (промотивни) карактер!

avatar
Lord of Nottingham
Wednesday, 06.09.2017
10:59

Pomislio sam evo je repriza Bordoa.. sreca pa smo izdrzali

avatar
SRBIJAA
Wednesday, 06.09.2017
10:46

Moze da kaze ko sta hoce, ali je Maksimovic odigrao doktorsku partiju. Birao je izmedju faula i moguceg gola. Da je pustio igraca isao bi 1 na 1 sa Stojketom. Tako da Makso samo napred!

avatar
СанМаркос
Wednesday, 06.09.2017
10:31

Nista ti nisi kriv. Igramo fakticki bez veznog reda i na polu-kontre. Onim potezom si si spasio gol i doveo nas na korak od Rusije. Ne kazem da ne treba da igramo tvrdo, ali nesto mora da se promeni jer sa Nemackom, Spanijom, Francuskom.. ne moze ovako da se igra, a oni nas cekaju u Rusiji, tamo ovako laku grupu ne mozemo da dobijemo.

avatar
Saša Ilić
Wednesday, 06.09.2017
10:04

Maksimovic uopste nije kriv vec Vukovic koji je kiksnuo i nabacio tu loptu igracu Irske reprezentacija,Maksimovic nije mogao ništa drugo da uradi osim da spreči po svaku cenu siguran pogodak i treba da bude heroj a ne tragicar.

avatar
Stari
Wednesday, 06.09.2017
09:51

Maksimović nije kriv, pokušao je da očisti loptu koju je Vuković nesrećno prebacio unazad glavom. Postupio je kako je mogao!!!

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 06.09.2017
09:44

Prvo nema razlog da se izvinjava, jer nije bila neka glupost u pitanju, drugo nije valjda namjerno napravio faul, koliko sam vidio promasio je loptu. U svakom slucaju, mislim da cak i nije bilo prekrsaja i da smo prestrogo dobili crveni, ali sta je tu je, mislim i da nam je Cakir oprostio penal.

avatar
xman
Wednesday, 06.09.2017
09:42

Majstore, bio si korak ispred protivnika, ali on te stigao, nisi smio to da dozvolis, trebalo je da uzmes cistu loptu a ne da se vadis tako sto si ga faulirao

avatar
AC REVOLTIZAN
Wednesday, 06.09.2017
09:25

Nikola, ne Nemanja.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 06.09.2017
16:50

Zna li se koliko je teška povreda Vukovića? Očekujem Ivanović- Mitrović (ako je povređen Vuković) i Nastasić u Beču.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 06.09.2017
21:49

Ja bi stavio Spajića ili čak Savića iz Zvezde, ali znam da će Muslin staviti Mitrovića.

avatar
AC REVOLTIZAN
Wednesday, 06.09.2017
20:07
avatar
Dragan Red Devil
Wednesday, 06.09.2017
09:22

Oprosteno momak. Samo jako u nastavku.