Maksimović: "'Orlići' nam dali podstrek"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.06.2015.
14:14
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Reprezentativni štoper Nikola Miaksimović kazao je da su dobri rezultati omladinske selekcije na Mundijalitu dali podstrek članovima "A" reprezentacije da u Kopenhagenu odigraju što bolje i zabeleže pozitivan rezultat.

Beta/AP Photo/Ronald Zak
Beta/AP Photo/Ronald Zak

Povezane vesti

Nošeni trijumfom omladinske reprezentacije "Orlovi" se lagano pripremaju za odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Štoper Torina Nikola Maksimović ne krije da su rezultati izabranika Veljka Paunovića na Novom Zelandu uticali na "A" reprezentativce koji se nadaju da će takođe obradovati naciju.

"Svi smo presrećni, to je zaista dobar rezultat i nadamo se da će tako nastaviti i osvojiti neku od medalja. Nije bitno koja je selekcija, znači kada se ostvari dobar rezultat jer se tako pravi dobra atmosfera i među nama. 'Orlići' su nam dali stimulaciju za utakmicu koja nas očekuje" rekao je Maksimović.

U sklopu priprema za gostovanje Danskoj "Orlovi" su u subotu odigrali prijateljsku utakmicu sa Azerbejdžanom koju su dobili rezultatom 4:1. Primljen pogodak nije pokvario utisak jer reprezentativci veruju da je igra bila na zadovoljavajućem nivou.

"Ne mogu da kažem da smo primili gol nakon greške, jednostavno desilo se da protivnički igrač šutne sa 20 metara i pogodi ugao. Realno, svih 90 minuta smo držali kontrolu i mislim da nam nisu stvorili nijednu ozbiljnu šansu" kazao je Maksimović i dodao,

"Drago mi je što smo se nakon primljenog gola trgli i držali sve u našim rukama počevši od igre, poseda lopte, dobrog zatvaranja kada smo napadali visoko, a raduje i ubedljiv trijumf" istakao je reprezentativni štoper.

Do utakmice 5. kola kvalifikacija za EP koju Srbija igra u Kopenhagenu protiv Danske ostalo je još dva dana. Današnji i preostala dva treninga "Orlovi" će iskoristiti da uvežbavanje finesa koje bi mogle da odluče pobednika.

"Na današnjem treningu smo uvežbavali neke stvari kao pripremu za Dance i ono što oni obično rade. Odrađen je dobar skauting i nadam se da ćemo do utakmice dobro pripremiti situacije u kojima su Danci opasni ali i one iz kojih bismo mi mogli da profitiramo" zaključio je Maksimović.

Utakmica Danska - Srbija zakazana je za 13. jun od 20:45 na stadionu "Parken" u Kopenhagenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 11.06.2015
14:17

Nikola, nadam se da ces ostati na mestu desnog stopera, zasluzio si to! Stojke- Bane, Maksa, Nastasa, Obrad- Basta ili Bambi, Raca, Mata, Kole- Ljaja- Mitar. Klupa: Zivko ili Brka, ali bolje Zivko, Tomke(t), Aca, Fejsa ili Milivojevic, Bambi, Markec, Skuleta.