Maksimović: "Andrić je bolji od interneta"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 26.07.2014.
12:29
Izvor: Sportske.net

Kapiten omladinske reprezentacije Srbije Nemanja Maksimović govorio je za sajt Uefa o svojoj dosadašnjoj karijeri, uspesima sa nacionalnim timom, selidbi u Sloveniju ali i o pojedinostima iz privatnog života.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije u petak je obezbedila plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Mađarskoj bez pomoći kapitena Njemanje Maksimovića koji je bio suspendovan za duel sa Bugarima.

Kao jedan od trojice koji su i prošle godine bili deo tima koji je osvojio EP u Litvaniji Maksimoviću je pripala čast da kod Veljka Paunovića nosi kapitensku traku a evo kako iz trenutne perspektive vidi prošlosezonski uspeh "Orlića".

"Prethodne godine takmičenje smo otvorili pobedom, nakon čega nam je samopouzdanje bilo na visokom nivou. Istina, prethodna godina je bila fenomenalna. Sećanja na finale su sjajna. Da budem iskren, najveće iskušenje bilo je u polufinalu protiv kvalitetne selekcije Portugala. Penali nakon 120 minuta velike borbe... Posle takve utakmice igrati finale bilo je lako" priseća se Maksimović.

Srbija je u prošlosezonskom finalu bila bolja od Francuske a u ponedeljak će u drugom uzastopnom polufinalu ponovo na megdan Portugalcima. Sam plasman u polufinale tekućeg EP doneo je "Orlićima" i mesto na Mundijalu koji se naredne godine igra na Novom Zelandu.

"Titula je značila veliki uspeh. Prvi put smo postali prvaci Evrope u jednoj od mlađih reprezentativnih kategorija. Naš cilj na tekućem EP bio je da se plasiramo na Mundijal na Novom Zelandu što će biti još jedna velika fudbalska fešta" ističe Maksimović.

Pored Predraga Rajkovića i Mijata Gaćinovića, Nemanja Maksimović je bio deo generacije koja je prošle godine Srbiji donela titulu pa kao član "iskusne" trojke ističe da daje sve od sebe da pomogne mlađim saigračima.

"Ja i još dvojica saigrača igrali smo i prošle godine. Dajemo sve od sebe da pomognemo saigračima koji imaju manjak iskustva kako bi se što bolje izborili sa pritiskom. Cilj igrati što opuštenije, kao u svojim klubovima" kaže Maksimović.

Posle EP u Litvaniji Maksimović je pronašao inostrani angažman u Sloveniji. Dosadašnje iskustvo u Domžaleu ocenjuje kao pozitivno.

"Osvojiti Evropsko prvenstvo je jako važno, baš kao i samo učešće na turniru. Dobre partije koje sam pružao pomogle su mi da pronađem klub. Zadovoljan sam u Domžaleu jer sam dobio priliku da igram u prvom timu. Dali su mi tu šansu i zahvalan sam im na tome" kaže kapiten "Orlića" i dodaje,

"Prvih šest meseci je bilo teško, zbog dolaska u drugu zemlju i svim što ide sa promenom sredine a bilo je i manjih problema sa papirima. Kada je to bilo sređeno i kada sam se privikao na novu sredinu, sve je bilo sjajno. Igrao sam dobro, saigrači su me prihvatili, tako da ne mogu da budem srećniji. Trenutno sam u Domžaleu, i najverovatnije ću ostati još godinu dana. Ne razmišljam previše o budućnosti, fokusiran sam na tekuće EP" ističe Maksimović.

Pored fudbala Nemanja Maksimović ima još jednu pasiju koju je razvio nakon odlaska iz Srbije. Čitanje knjiga ga opušta a dela Ive Andrića čita u slobodno vreme koje ne želi da troši "viseći" po internetu.

"Dok sam bio u Srbiji nisam imao običaj da mnogo čitam. Posle selidbe u Sloveniju shvatio sam da će mnogo korisnije za mene da bude ukoliko se posvetim čitanju umesto da trošim svoje vreme na internetu. Pročitao sam skoro sve knjige Robina Šarme a volim i dela Iva Andrića... Nažalost, nisam poneo nijednu knjigu u Mađarsku. Trenutno sam zaista fokusiran samo na fudbal" završio je razgovor Nemanja Maksimović.

Nadamo se da će bivši fudbaler Crvene zvezde imati tu čast da drugu godinu za redom, kao kapiten reprezentacije Srbije, podigne trofej namenjen prvaku Evrope čime bi i svoje ime već sada upisao velikim slovima u istoriju našeg fudbala jer bi uz Rajkovića i Gaćinovića bio jedini koji bi imao dve titule evropskog prvaka sa samo 19 godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke