Lukovićev debi u Kruševcu - KUM nije dugme, al' jeste opasnost!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.11.2016.
17:12
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Kapiten fudbalskog kluba Crvena zvezda Aleksandar Luković osvrnuo se na predstojeće gostovanje kruševačkom Napretku koje će biti specifično i po tome jer u protivničkom taboru nastupa Lunetov kum.

Beta/Miloš Miškov/Ev
Beta/Miloš Miškov/Ev

Povezane vesti

Domaći fudbalski šampionat nastavlja se za vikend, a lidera na tabeli čeka izuzetno težak posao jer mora u goste ekipi koja je na prethodnih šest mečeva ostvarila svih šest pobeda.

"Ovo će bez sumnje biti najteže gostovanje do zimske pauze zato što je Napredak ušao u seriju pobeda. Igraju odlično, u poslednjih šest utakmica nemaju poraz. Za naše prilike nastupaju u netipičnoj formaciji 3-5-2 i siguran sam da će nam zbog toga biti nezgodan protivnik" kaže kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković.

Kapiten aktuelnog šampiona Srbije ne krije da su ga "Čarapani" prijatno iznenadili svojim partijama pošto se radi o ekipi koja je prošlu sezonu provela u nižem rangu takmičenja.

"Za mene je Napredak najprijatnije iznenađenje ove sezone, ali, kao i u svakoj utakmici, mi smo favoriti i sve zavisi isključivo od nas. Jako je bitno da damo svoj maksimum, odigramo kako možemo i siguran sam da će nam taj pristup doneti nova tri boda" dodao je Luković.

Utakmica 16. kola Superlige između Napretka i Crvene zvezde biće odigrana na stadionu "Mladost" pod Bagdalom, a Aleksandar Luković veruje da će teren biti dobro pripremljen.

"Čujem se sa svojim kumom Bojanom Miladinovićem koji mi je rekao da je teren u dosta dobrom stanju. Ukoliko ne bude jakih padavina smatram da nam to uopšte neće predstavljati problem. Sa druge strane, teren kakav je nama takav je i njima, nikada ne tražim alibi te vrste iako bismo po boljem terenu pokazali lepšu i atraktivniju igru" ističe Luković.

Kada je već reč o kumu Bojanu Miladinoviću, kapiten crveno-belih tvrdi da bi upravo iskusni štoper mogao da predstavlja najveći problem za izabranike Miodraga Božovića.

"Najveća opasnost po naš tim će biti moj kum Miladinović. Šalu na stranu, ne bih izdvajao nikog posebno jer kao tim igraju odlično. Odbrana im je zaista dobra, trenutno su među tri ekipe koje su primile najmanje golova. To pokazuje da su zaista kompaktna i dobra ekipa i biće potrebno mnogo napora da ovu utakmicu rešimo u svoju korist" zaključio je Luković.

Kuriozitet je da će utakmica u Kruševcu biti prva koju će Aleksandar Luković odigrati protiv Napretka na stadionu "Mladost" zbog čega će kapiten Crvene zvezde imati motiv više da odigra što bolje i tako doprinese novoj pobedi svog tima.

Utakmica 16. kola Superlige Srbije između Napretka i Crvene zvezde igra se u subotu, 19. novembra od 17 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke