Luković predstavljen: "Mnogo sam napredovao, videćete"

Autor: Beta Beta
petak 24.06.2016.
14:47
Izvor: Beta

Novi igrač Crvene zvezde istakao je da zna zašto je došao u najtrofejniji srpski klub.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Novi fudbaler Crvene zvezde Andrija Luković rekao je danas da je mnogo napredovao u inostranstvu i da mu se ostvario san povratkom medju crveno-bele.

"Zahvalan sam ljudima u klubu na ukazanom poverenju i što su mi omogućili da budem deo velikog kluba kakva je Crvena zvezda. Spreman sam da se na treninzima i u prijateljskim utakmicama nametnem treneru i izborim mesto u timu. Srećan sam što sam se vratio u Zvezdu
", rekao je Luković na predstavljanju na stadionu "Rajko Mitić".

Luković je potpisao trogodišnji ugovor sa Zvezdom i nosiće dres sa brojem 31.

"Iz Zvezde sam otišao sa 12 godina, ali sam ceo život sanjao da obučem taj dres. Ovo je ostvarenje sna, jedva čekam utakmice. Igram na svim pozicijama u veznom redu, najbolje se osećam iza napadača, ali mogu baš sve u veznom redu da igram", naveo je on.

Luković je karijeru počeo u Zvezdi, igrao je za Rad, a 2014. godine potpisao je ugovor sa PSV-om, ali nije debitovao za prvi tim.

"U Holandiji sam bio dve godine, a pre odlaska mnogi igrači su mi pričali da ako želiš da igraš u inostranstvu, moraš da budeš 20 do 30 odsto bolji od njihovih igrača i to je zaista tako. Mnogo sam napredovao, nisam imao sreću da debitujem za prvi tim, ali sigurno sam napredovao i to ćete moći da vidite kroz utakmice", rekao je on.

Luković je naveo da je juče trenirao sa novim saigračima i da još nije razgovarao sa trenerom Miodragom Božovićem na kojoj poziciji će igrati. On je rekao da uoči dolaska nije razmišljao u kojem takmičenju će Zvezda igrati.

"Znam da je primaran cilj plasman u Ligu šampiona i dupla kruna. Voleo bih da dam doprinos svemu tome, a kada sam dolazio nisam prvo gledao u kom takmičenju ćemo igrati naredne sezone. Svestan sam kakvu težinu ima ovaj dres i šta Crvena zvezda predstavlja", rekao je Luković.

Sportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević rekao je da će biti i odlazaka iz kluba, ali da "još čekamo".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Friday, 24.06.2016
16:04

Добродошао! Остави срце на терену и обрадуј нас головима и добрим играма! Све најбоље ти желим!

avatar
Nikola Bizmark
Friday, 24.06.2016
15:24

Gde si to napredovao,mozda u drugom timu PSVa,dve godine niko nije ni cuo za tebe,vratio si se kako bi pokusao da vratis karijeru na pravi kolosek inace bi za jos dve godine mogao da igras za nekog srpskoligasa

avatar
ipak smo mi PRVI
Friday, 24.06.2016
19:01

Pa u drugom timu PSV-a se bolje radi nego u svim klubovima na prostorima ex-yu