Lukić: "Bitna pobeda protiv slabog protivnika"

Autor: Beta Beta
subota 02.09.2017.
12:34
Izvor: Beta

Mladi fudbalski reprezentativac Srbije Saša Lukić rekao je da je pobeda protiv Gibraltara jako bitna zbog podizanja samopouzdanja na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine u Italiji i San Marinu.

Beta/DraganGojić/Mo
Beta/DraganGojić/Mo

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbija je u svojoj prvoj utakmici Grupe 7 pobedila Gibraltar sa 4:0 u Jagodini.

"Korektno smo odigrali utakmicu, opravdali smo ulogu favorita i sasvim zasluženo pobedili. Pobeda je možda biti i ubedljivija, ali najvažnije je da smo na startu kvalifikacija upisali tri boda. Nema sumnje da je kvalitet u duelu sa Gibraltarom bio apsolutno na našoj strani, to smo protivniku jasno stavili do znanja već u prvom poluvremenu kada smo i postigli sva četiri gola", rekao je Lukić.

Golove za "Orliće" postigli su Andrija Živković, Luka Jović i Danilo Pantić dva.

"Zaista imamo jaku reprezentaciju, sa dosta kvalitetnih igrača i silno želimo da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo. Dobro je da smo na startu kvalifikacija imali lakšeg rivala, jer smo u procesu stvaranja novog tima, uigravanju taktičkih varijanti sa novim selektorom. Mislim da smo opravdali očekivanja i sa optimizmom gledamo u nastavak takmičenja", rekao je Lukić.

Srbija će naredni meč igrati 6. oktobra protiv Makedonije na gostovanju, a do kraja godine će se sastati sa Rusijom, Austrijom i Jermenijom.

"Očekuje nas dug i težak put. Već od sutra razmišljamo samo o prvom narednom protivniku, a to je selekcija Makedonije. U toj utakmici nam predstoji neuporedivo teži zadatak, ali uveren sam da imamo znanje i kvalitet da i u tom meču ostvarimo dobar rezultat", dodao je on.

Šta su povodom jučerašnje utakmice rekli ostali mladi reprezentativci Srbije možete pročitati OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke