Luka Jović - Prvo ''novi Falkao'', sad ''novi Pižon'', šta je sledeće?

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.08.2014.
22:11
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić naglasio je da će Luka Jović biti pod njegovim budnim okom u narednom periodu, kako bi ovom talentovanom fudbaleru pomogao da izraste u velikog asa.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

O potencijalu Luke Jovića sve glasnije se govori, iako je 16-godišnji napadač Crvene zvezde upisao tek nekoliko nastupa u seniorskojh konkurenciji.

Naravno, njegov veliki talenat nije sporan, ali ga treba ''izbrusiti'' na pravi način i izvesti na pravi put.

U izjavi za ''Novosti'', Zvezdan Terzić je naglasio da će Jović ubuduće imati i specijalan režim ishrane, ali će morati i da se ''čeliči'' na psihološkom planu, s obzirom na veliki pritisak koji donosi igranje za Crvenu zvezdu, kao i za sve velike evropske klubove.

''Na osnovu krvne grupe, biće mu određena ishrana, ići će kod nutricioniste, pa kod psihologa. Naša obaveza je da se bavimo njegovim razvojem. Rekao sam mu da mora i da nauči da živi i igra pod pritiskom, kao što je, na primer, svojevremeno Pižon Petrović sa 17 godina igrao protiv Reala pred 100.000 ljudi. Zašto Jović ne bi bio novi Pižon'', pita se Terzić.

Ipak, postavlja se pitanje koliko talentovanom napadaču koriste ovakva konstantna poređenja sa velikim asovima, bilo nekadašnjim ili sadašnim. Do sada smo u više navrata, pa i od Terzića, imali prilike da čujemo kako bi Jović mogao da bude ''novi Falkao'', sad ga porede sa Pižonom, pa ne bi bilo iznenađenje i da neko narednih dana dobije inspiraciju i nametne mu sledeći nadimak po nekom trećem fudbalskom velikanu...






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke