Luka Jović među 40 najvećih talenata na svetu!

Autor: Miloš Marković
utorak 14.10.2014.
12:48
Izvor: Sportske.net

Novo u nizu priznanja za srpski fudbal, kao i Zvezdinu školu stiže u vidu informacije da je mlađani Luka Jović uvršten na listu 40 najkvalitetnijih mladih fudbalera sveta.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Renomirani 'Gardijan' je priredio sjajnu interaktivnu listu fudbalera nove generacije, mladih talenata kojima se predviđa svetla budućnost.

Najboljih 40 svetskih bisera je tu, a čast srpskog fudbala brani Luka Jović, mladi reprezentativac Srbije i fudbaler Crvene zvezde, koji svojim partijama počinje da se nameće i u globalnim okvirima.

Opisan kao izuzetno raznovrstan fudbaler koji 'može da uradi gotovo sve', Luka Jović se predstavlja kao 'srpski Falkao' koji i sam ima želju da postane fudbaler poput kolumbijske zvezde.

„On može gotovo sve: da predribla petoricu rivala i lagano uđe u gol, ili da loptu snažno raspali nogom, postigne gol glavom. Prvi gol za zvezdu je postigao sa 16 godina i 156 dana, srušio je rekord klupske legende Dejana Stankovića.“, piše Aleksandar Holiga u predstavljanju srpskog fudbalera.

Uz podsećanje da je beogradski klub ovog leta odbio ponudu Atletiko Madrida od 2.5 miliona evra uprkos teškoj finansijskoj situaciji, Holiga podseća da je Luka Jović Zvezdina 'zlatna koka', te da se crveno-beli nadaju da će u budućnosti ostvariti znatno veći profit od prodaje svog bisera.

Na listi 40 najtalentovanijih fudbalera sveta se, osim Jovića, nalazi još nekoliko igrača iz našeg neposrednog okruženja.

Tu su, pre svega, dvojica mladića iz Hrvatske. U pitanju su Ante Ćorić, fudbaler Dinama koga u javnosti porede sa Zinedinom Zidanom, kao i Nikola Vlašić 'čudovište' iz splitskog Hajduka.

Tu je još i Bugarin Božidar Kraev, Levski Sofija, kao i Rumun Kristijan Manea, iz Vitorula.

Kompletnu interaktivnu listu pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke