Lučanci digli glas: "Ne želimo da učestvujemo u ovakvom takmičenju!"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 07.11.2016.
10:31
Izvor: Sportske.net, fkmladostlucani.com

Nezadovoljnih suđenjem u domaćem šampionatu ima sve više, pa su tako nakon Vojvodine i Metalca glas podigli i Lučanci koji traže reakciju Fudbalskog saveza Srbije.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Prethodnih dana i nedelja imali smo prilike da slušamo o nezadovoljstvu predstavnika domaćih klubova koji su u prvi plan isticali sudijski kriterijum na superligaškim terenima.

Nakon derbi susreta 14. kola u Nišu nezadovoljni su bili trener i čelnici FK Vojvodina, za vikend su glas podigli trener Metalca Nenad Vanić i predstavnici Radnika iz Surdulice, a poslednji u nizu reagovali su Lučanci.

Upravni odbor FK Mladost iz Lučana u nedelju je održao hitnu sednicu, a povod je bila utakmica 15. kola sa subotičkim Spartakom koju je tim Nenada Milovanovića izgubio minimalnim rezultatom.

Nakon održane sednice superligaš iz Lučana izdao je saopštenje za javnost u kojem se od Fudbalskog saveza Srbije traži hitna reakcija. Saopštenje prenosimo u celosti.

"U subotu 5. novembra u Subotici odigrali smo utakmicu 15. kola Superlige Srbije, protiv ekipe Spartaka. Način na koji je ovaj susret vođen od strane sudijske trojke, bio je u najmanju ruku pristrasan i decidan, od prvog do poslednjeg minuta utakmice. Smatramo da je ovakav način obavljanja sudijskog posla, tendecioznim suđenjem na štetu jedne ekipe, potpuno nedopustiv. Ovim putem izdvojićemo nekoliko najskandaloznijih odluka, koje su bile dosuđene na štetu naše ekipe i time destabilizovale igru našeg tima i negativno uticale na naše igrače:

- Prvi pomoćni sudija je signalizirao nekoliko nepostojećih ofsajd pozicija na samom početku utakmice. Najpre u 3. minutu, pokazao je ofsajd Saše Jovanovića, iako mu je loptu dodao protivnički igrač. Takođe, ovakve pogrešne odluke doneo je u 16. i 26.minutu.

- Drugi pomoćni sudija je u 72. minutu u trenutku kada se naš napadač Milan Bojović našao sam ispred gola protivnika, signalizirao nepostojeću ofsajd poziciju i tako sprečio postizanje našeg izjednačujućeg gola na ovoj utakmici. Posle ove odluke, naš stručni štab i igrači su spontano hteli da napuste teren, ali ipak, u poslednjem trenutku odlučili su da ne prave skandal, već da završe utakmicu i da podnesu sve nepravde koje su nam se desile u Subotici, od strane sudijske trojke.

- Glavni sudija je tokom cele utakmice imao neujednačen kriterijum dosuđivanja prekršaja i donosio je tendeciozne odluke na štetu naše ekipe. Najpre u 52. minutu utakmice nije dosudio kazneni udarac za naš tim, pošto je igrač Spartaka Bašanović, rukom odgurnuo Sašu Jovanovića u svom šesnaestercu, a epilog svega bio je dodeljivanje žutog kartona našem igraču zbog navodnog simuliranja. Ovaj detalj se odlično vidi i na snimku sa ove utakmice. Kriterijum neujednačeno dosuđenih prekršaja tokom cele utakmice najbolje se može videti u 29. 35. i 59. minutu kada je svirao nepostojeće faulove u korist protivnika, dok u 71. minutu nije dosudio očigledan prekršaj u korist našeg tima.

Napred navedeni detalji sa pomenute utakmice su najočigledniji primeri decidnog i pristrasnog suđenja, od strane ove sudijske trojke tokom svih 90 minuta. Mi smo najavili žalbu na suđenje na ovoj utakmici i naše primedbe dostavićemo nadležnim organima FSS.

Mišljenja smo da je ovakvo stanje u našem superligaškom fudbalu neodrživo i da ne vodi ničemu. Mi ne želimo da učestvujemo u ovakvom takmičenju i molimo sve najviše instance u FSS da što pre reaguju.

Kao klub dosta ulažemo u sve segmente fudbalskog sporta i nećemo dozvoliti da nas bilo ko nipodaštava i suzbija naše ambicije u ovoj takmičarskoj sezoni
" navodi se u saopštenju lučanske Mladosti.

Pravdu na utakmici 15. kola između Spartaka i Mladosti delili su Zoran Široki i pomoćnici Srđan Milutinović i Goran Stanojević.

Mladost se nakon subotnjeg poraza na severu Bačke nalazi na 6. poziciji na tabeli sa 25 osvojenih bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 44
Monday, 07.11.2016
20:21

Čestitam svim klubovima koji su se izborili za -5 minuta za spas srpskog fudbala- iako su sada i neki od tih klubova nezadovoljniji nego što su bili jer je mnogo satelita, čak i previše da bi svi bili namireni. Ne znate vi s kim ste se u kolo uhvatili, budite srećni što vam ne otimaju igrače kao Čukaričkom i Borcu.

avatar
jaaaaa
Monday, 07.11.2016
15:04

ovo je stvarno vise za nekomentarisanje,uvek su sudije krive,ti 'nepostojeci" ofsajdi se retko mogu videti na kamerama jer 70% stadiona i nema mogucnost za tu ofsajd kameru,drugo postio svaki drugi dan neko preti napustanjem utakmice i takmicenja to bi trebalo odmah kaznjavati,zna se gde se upucuje zalba i gde ovo moze da se komentarise,na zajednici prvoligasa,na sastancima sa sudijama i sudijsskom komisijom,na IO FSS,a ovde svi su klubovi osteceni i nikad nije sudija svirao za taj osteceni klub vec uvek protiv,dosta vise,ako necete da igrate nemojte,ionako 90% klubova i nezasluzuje da igra,mladost je decenijama u blokadi a igrace isplacuje na ruke i preko neke agencije za zaposljavanje,hajde o tome da pricamo npr

avatar
svojnasvome
Monday, 07.11.2016
13:47

Mema od zalbe nista....pa simovic je terzicev igrqc poodavno i osoba koji je u vreme smene predhodne garniture fss agitovao po vojvodjanskim savezima i delegatima nudeci im za glasi materijalne nadoknade

avatar
Monday, 07.11.2016
12:45

Ovo je postalo dosadno...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 07.11.2016
11:42