LŠ: Steaua - Partizan (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.07.2015.
20:28
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana remizirali su u Bukureštu sa Steauom rezultatom 1:1. Crno-beli imaju prednost gola u gostima ali će sve biti rešeno u revanšu koji se igra u Humskoj.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Takmičenje: UEFA Liga šampiona, 3. kolo kvalifikacija, prvi meč
Mesto i datum: Bukurešt, 29.7.2015.
Stadion: Nacionalna Arena
Vreme početka: 20.30
Gledalaca: Bez gledalaca

Steaua - Kožokaru, Alsenat, Pap, Varela, Toska, Muniru, Breveld (od 75' Tahar), Popa (od 65' Tudorije), Hamrun (od 92' Mihalčea), Čipčiju, Tade

Partizan
- Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Fabrisio, Petrović, Brašanac, Jevtović, Babović (od 83' Ilić), A. Živković, Oumaru (od 70' Ninković), Božinov (od 19' Šaponjić)

Dobro su crno-beli otvorili večerašnji meč pošto su već posle nepuna dva minuta igre uspeli da zaprete nakon centaršuta Nemanje Petrovića. Golman Kožokaru odbio je loptu na ivicu šesnaesterca ali tu nije bilo nikog od igrača Partizana da je pošalje u nebranjenu mrežu.

Preuzeli su fudbaleri Steaue inicijativu a posle sedam minuta igre uputili su prvi udarac u okvir gola na večerašnjem meču. U dobro postavljenog Živkovića sa dvadesetak metara tukao je Holanđanin Berveld.

Posle deset minuta igre Partizan stiže do idealne prilike za gol ali Valerij Božinov ne uspeva da zahvati loptu nakon centaršuta Oumarua pa golman Steaue uspeva da interveniše i spreči vođstvo crno-belih.

Dva minuta nakon što je Partizan zapretio domaćin umalo da iskoristi proklizavanje Gregora Balažica. Slovenac nije uspeo da otkloni opasnost ali je lopta prohujala kroz peterac i niko nije uspeo da je dodirne.

Nakon udarca Stefana Babovića koji je bio izblokiran Marko Jevtović loše reaguje na sredini terena pa domaćin stiže do nove prilike. Dobra intervencija Fabrisija otklonila je opasnost a onda je Čipčiju šutirao pravo u Živka Živkovića.

Požalio se Valerij Božinov na bol u zadnjoj loži desne noge zbog čega će Zoran Milinković morati da reaguje i napravi prvu prinudnu promenu. Umesto povređenog Božinova na terenu je Ivan Šaponjić.

Odmah nakon ulaska na teren Ivan Šaponjić se našao u prilici da zatrese mrežu Steaue ali je kapiten Varela uspeo da sustigne napadača Partizana i interveniše u poslednjem trenutku.

Na sredini prvog dela igre beležimo dve sjajne prilike za Partizan ali i dve odlične odbrane golmana Kožokarua. Najpre je Andrija Živković tukao snažno sa 20 metara a onda nakon kornera i Marko Jevtović glavom, ostalo je 0:0.

Posle pola časa igre možemo da konstatujemo da je Partizan imao bolje prilike za postizanje gola i prava je šteta što udarac Marka Jevtovića nije završio u mreži. Domaćin je opasan po bokovima ali je uputio samo dva udarca u okvir gola koji nisu napravili problem Živku Živkoviću.

Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Adrijan Popa u 40. minutu nakon što je zaustavio Abubakara Oumarua u momentu kada je Kamerunac povukao kontru. Poslednju priliku u prvom poluvremenu imao je Hamrun ali je to bio suviše loš udarac da bi ugrozio Živka Živkovića.

DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Steaue i Partizana.

Već posle dva minuta igre u drugom poluvremenu Steaua stiže do najbolje prilike na utakmici preko Adrijana Pope. Trojica fudbalera Partizana naseli su na finte prvotimca Steaue ali je na kraju Popa šutirao visoko preko gola.

Čini se da Steaua kreće odlučnije ka golu Partizana o čemu svedoči još jedan udarac Hamruna. Sa više od 25 metara Alžirac je tukao pod prečku Živka Živkovića koji prvi put na večerašnjoj utakmici sjajno interveniše i otklanja opasnost.

Zakasneli start na sredini terena stajao je Brazilca Fabrisija javne opomene koja neće ugroziti njegov nastup u revanš susretu. Na isteku sat vremena igre Darko Brašanac uspeva da zahvati loptu glavom posle centaršuta Miroslava Vulićevića ali je lopta otišla preko prečke.

62' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!

Čekali su crno-beli na dobru priliku u drugom poluvremenu a onda je Miroslav Vulićević dobio loptu od Andrije Živkovića i bez mnogo čekanja raspalio pravo u malu mrežicu! Partizan vodi od 62. minuta!

Odmah nakon vodećeg gola Partizan stiže do kontranapada koji biva završen prekršajem kapitena Varele nad Abubakarom Oumaruom. Sa dvadeset metara šutirao je potom Marko Jevtović ali nedovoljno dobro da ugrozi gol Steaue.

Kontroliše Partizan igru u potpunosti i zaista će biti šteta ukoliko crno-beli ne izdrže do kraja i sačuvaju stečenu prednost.

81' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!

Olako je Partizan ispustio stečenu prednost. Prvo je rezervista Ninković pravio prekršaj u opasnoj zoni bez ikakve potrebe a onda je golman Živko Živković loše intervenisao pa je Fernando Varela glavom smestio loptu u mrežu gostiju za 1:1!

Dve fantastične prilike na obe strane viđene su u poslednjim minutima susreta. Najpre je Darko Brašanac propustio priliku da ugura loptu u mrežu a onda je na drugoj strani Živko Živković sačuvao remi crno-belima.

Revanš susret na programu je za sedam dana u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pajke
Thursday, 30.07.2015
02:20

Čestitke grobarima! Realno Partizan trenutno igra za dve-tri klase bolji fudbal od nas. Voša je napadački tu iza njih ali škripi u odbrani a kod Čuke je obrnuto. Za sada smo iza sva tri kluba. Zaista lep gol Partizana, i pre svega odlične kontre (pogotovo kod šanse Brašanca). Teškog srca navijam za Partizan. ali mora neko da nas drži iznad Albanske, Moldavske lige....

avatar
Mario Savatovic1
Wednesday, 29.07.2015
23:01

Steta sto ste primili gol, nadam se da cete ih napuniti ovde. Pozz

avatar
D.Green4 Black&White
Wednesday, 29.07.2015
21:54

Puni boraniju breeeeee :D

avatar
Milenko Maksimovic
Wednesday, 29.07.2015
21:50

Bravo momci.tako se igra bravo

avatar
Wednesday, 29.07.2015
21:50
avatar
Chelseamacedonia
Wednesday, 29.07.2015
21:33

Ajmo komsije vi mozete do Lige Sampiona....

avatar
Wednesday, 29.07.2015
21:28

Nadam se pobedi.

avatar
mileta
Wednesday, 29.07.2015
21:20

Nema teorije da dobijemo ove Rumune.Cim dodje malo jaci protivnik odmah nam se vise sve slabosti.

avatar
Chelseamacedonia
Wednesday, 29.07.2015
22:42

Gledao sam tekmu momci su igrali sjajno, glup gol primio Partizan, a Brasanac promasio sto se ne moze promasiti. ja verujem da Partizan ce glatko da prodje Rumune.

avatar
Igor Tambur
Thursday, 30.07.2015
00:03

Mnogo mi se ti u fudbal razumeš

avatar
ujka Vanja
Wednesday, 29.07.2015
23:16

Da ce biti glatko nece bas.