LŠ: Partizan - BATE (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.08.2015.
20:39
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije savladao je BATE Borisov u revanš susretu plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona ali je zbog pravila gola u gostima ostao bez mesta u evropskoj eliti.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Takmičenje: UEFA Liga šampiona, plej-of, revanš meč
Mesto i datum: Beograd, 26.8.2015.
Stadion: Partizan
Vreme početka: 20.45
Gledalaca: 30.000

Partizan
- Ž. Živković, Vulićević, Petrović, Balažic, Fabrisio, Brašanac, Babović (C), Lukić (od 63' Ilić), A. Živković, Oumaru, Božinov (od 39' Šaponjić)

BATE Borisov - Černik, Žavnerčik (C), Mladenović, Poljakov, Milunović, Aleksievič, Hleb (od 75' Karnicki), Stasevič, Gordejčuk (od 90' Rios), Volodko, Rodionov (od 16' Signevič)

Počeo je duel u Humskoj, domaćin će u prvom poluvremenu napadati ka severnoj tribini stadiona. Saša Lukić je na startu meča napravio grub prekršaj ali mu je sudija progledao kroz prste i uputio mu samo verbalnu opomenu.

Darko Brašanac iznudio je prvi žuti karton na meču nakon starta Žavnerčika. Desni bek BATE Borisova "požuteo" je posle dva minuta igre. Nakon prekida sa leve strane Nemanja Petrović je tukao sa distance daleko od gola gostiju.

Šampion Belorusije izveo je u petom minutu prvi korner na meču posle kojeg je Filip Mladenović šutirao pravo u Živka Živkovića, a posle pogrešnog pasa Brazilca Fabrisija BATE je imao šansu da iz kontre postigne gol ali je Gordejčuk tukao pord gola.

Prva velika prilika pred goloma BATE Borisova viđena je u sedmom minutu nakon centaršuta Abubakara Oumarua i udraca glavom Andrije Živkovića. Krilni fudbaler crno-belih nije uspeo da uputi udarac u gol već se lopta odbila od zemlje preko prečke.

Prvu javnu opomenu u ekipi Partizana zaradio je Gregor Balažic u 9. minutu nakon što je prekinuo opasan napad gostijuće ekipe na sredini terena.

Dobro je otvorio večerašnji meč golman Partizana Živko Živković. U 13. minutu napravio je pravovremeno istrčavanje u situaciji kada je odbrana crno.-belih loše postavila ofsajd zamku pa je intervenisao ispred Vitalija Rodionova.

Ne samo da je golman domaće ekipe sačuvao mrežu već je u direktnom sudaru sa napadačem BATE Borisova bio snažniji pa je Rodionov izvukao deblji kraj. Posle nekoliko minuta kapiten gostiju morao je van terena a mesto u timu prepustio je Signeviču.

Samo što je ušao u igru Nikolaj Signevič je imao priliku da dovede goste u vođstvo. Toj prilici BATE Borisova kumovao je golman Partizana lošim pasom u začetku akcije crno-belih.

Zbog starta nad Andrijom Živkovićem a potom i nesportskog gesta drugu javnu opomenu u redovima domeće ekipe zaradio je Filip Mladenović.

Tačno na polovini prvog dela igre možemo da konstatujemo da Partizan nije uspeo da uspostavi terensku inicijativu niti da nametne svoju igru. Pas igra za sada deluje jako loše a gosti od 25. minuta imaju i gol prednosti.

25' GOOOOOOOOOOOOL!!!

Neuspela ofsajd zamka u 25. minutu skupo je koštala crno-bele. Situaciju "1 na 1" sa Gordejčukom uspešno je rešio Živko Živković ali se lopta odbila do Ihara Staseviča koji pogađa mrežu Partizana za prednost BATE Borisova.

Odmah nakon vodećeg gola beloruske ekipe Partizan je mogao do izjednačenja ali je Abubakar Oumaru poslao loptu iza leđa Andrije Živkovića koji se u datom momentu našao na gol liniji protivničke ekipe.

Posle lošeg ispucavanja Živka Živkovića BATE je stigao do nove prilike za postizanje gola ali je Volotko loše završio akciju.

Na drugoj strani konačno dve dobre prilike za Partizan. Prva je usledila posle udarca Abubakara Oumarua u 34. minutu, a samo šezdesetak sekundi kasnije Stefan Babović je bio izblokiran.

Kod akcije koju je završio kapiten crno-belih povredio se Bugarin Valerij Božinov pa je Zoran Milinković u 39. minutu morao da izvrši prvu prinudnu izmenu. Na terenu je Ivan Šaponjić.

Momak koji je preuzeo kapitensku traku od Vitalija Rodionova sprečio je siguran pogodak Partizana u 41. minutu. Andrija Živković je uputio sjajan centaršut u peterac gostujuće ekipe ali je Žavnerčik skinuo loptu sa glave Abubakaru Oumaruu.

Fudbaleri Partizana odigrali su ubedljivo najlošije poluvreme od početka sezone u utakmici od krucijalnog značaja. Ukoliko žele u Ligu šampiona crno-beli će morati da postignu tri gola za 45 minuta a to sa ovakvom igrom ne deluje realno.

Potpuna pometnja pred golom Partizana u drugom minutu drugog poluvremena. Aleksandar Hleb je probio po levoj strani sve do peterca a onda je posle opšte konfuzije Gordejčuk pogodio stativu.

Nakon tog uvodnog ataka gostiju iz Borisova crno-beli su krenuli nešto odlučnije ka golu Černika ali za sada taj pritisak ne daje rezultat.

Umesto da fudbaleri Partizana nižu šanse pred golom BATE Borisova gosti su ti koji stvaraju sjajne prilike i čini se da crno-beli neće moći večeras da ostvare ono što su naumili.

Aleksandar Hleb promešao je kompletnu odbranu Partizana na isteku sat vremena igre a samo je zahvaljujući dobroj intervenciji Živka Živkovića na snazi ostao rezultat iz 25. minuta.

Stvorili su fudbaleri Partizana solidnu priliku u 62. minutu ali gol BATE Borisova nije bio ugrožen iako je Andrija Živković uposlio Ivana Šaponjića. Potonji je bio izblokiran prilikom udarca pa je lopta završila daleko od gola.

Poslednjih pola časa igre na terenu će se naći i Saša Ilić kojem je mesto u ekipi ustupio mladi imenjak Lukić.

Dvadeset minuta pre kraja meča fudbaleri Partizana prave dve dobre akcije pred golom BATE Borisova ali rezultat ostaje nepromenjen. Prvo je Abubakar Oumaru glavom prebacio prečku, da bi Darko Brašanac posle dobre akcije špicem šutirao pravo u golmana gostujuće ekipe.

74' GOOOOOOOOOOOOL!!!

Kada već fudbaleri Partizana nisu mogli da ubace loptu u mrežu BATE Borisova to je umesto njih učinio kapiten gostujuče ekipe Žavnerčik. Nemanja Petrović je uputio centaršut, lopta je pogodila kapitena BATE Borisova i prevarila golmana Černika. Sada je 1:1!!!

Šampionu Srbije potrebna su još dva gola za plasman u grupnu fazu Lige šampiona!

Deset minuta pre kraja susreta Abubakar Oumaru pokušava iz okreta ali je lopta završila daleko od gola.

93' GOOOOOOOOOOOOL!!!

Sjajan pogodak makazicama postigao je Ivan Šaponjić u trećem minutu nadokande ali će taj gol za trijumf Partizana biti slaba uteha pošto je BATE izborio plasman u Ligu šampiona zbog pravila gola u gostima.

Crno-beli evropsku odiseju nastavljaju u Ligi Evrope!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Thursday, 27.08.2015
01:05

Samo me zanima u koji ce te sesir biti na izvlacenju grupa LS I je li igrao A. Zivkovic gledao sam I nisam ga primijetio mozda zna Mladenovic gdje je?

avatar
Komsija
Wednesday, 26.08.2015
22:31

Ovako ce bit I mom ajduku sutra :) n Nedaj boze

avatar
33
Wednesday, 26.08.2015
22:16

Evo šta sam napisao pre neki dan:nnSreda, 19. Avgust 2015, 10:27hnnNažalost, to je što je! Videli smo koliko možemo. Uprava katastrofalno odradila prelazni rok. Kao papagaji svi mi ovde vidimo i govorimo da nam treba ŠTOPER, LEVI BEK, SREDINA I NAPADAČ!!! Pošto je sada kasno za pojačanja i ulazak u ligi šampiona (ostaje liga Evrope), treba se fokusirati da ne završimo prvenstvo na 3 mestu!

avatar
juventino 17
Wednesday, 26.08.2015
22:09

nemamo mi ekipu ni za ligu evrope kamoli ligu sampiona

avatar
Komsija
Wednesday, 26.08.2015
21:55
avatar
сочинитељ
Wednesday, 26.08.2015
21:47

створили сте толику еуфорију као да играте финале,а не плеј оф утакмицу,сваког дана понављате 14 милиона,уместо да реално сагледате ствари и своје могућности,иако вам је противник никад слабији морамо да научимо да су сви тимови (па и тај каират) у сваком смислу много напреднији од нас...спустите се на земљу,будите задовољни ле,јер за лш (чак и да вам је противник скендерберг) треба нешто више од еуфорије и нереалног самопоуздања...циљ треба да нам буде фудбал,а не еври

avatar
Wednesday, 26.08.2015
22:13

То ја причам навијачима Звзеде последњих 10 година :D Сваке сезоне их наложе да имају тим за титулу и сваки пут се приме. Срећа што нисам отишао на утакмицу, ем би пуко 25е, ем би стајао целу утакмицу и слушао оног лика са разгласа што је дочекао својих 5 минута :)

avatar
i.sarajevo
Wednesday, 26.08.2015
21:43

ima jos jedno poluvrijeme ko zna mozda se okrene,nada umire poslednja naprijed

avatar
ManUtdSrbija
Wednesday, 26.08.2015
21:40

Mnogo lose. Sa ovakvom igrom Partizan ne zasluzuje da prodje u LS. Nadam se da ce se ovo popraviti izlaskom Bozinova sa terena. Ajde bre, proigrajte! Abu najbolji na terenu za sad.

avatar
$$$ BRACELA $$$
Wednesday, 26.08.2015
21:40

Nema strasti kao da smo se uplasili.....sta je ovooooooo???!!

avatar
Robert Lewandowski 9
Wednesday, 26.08.2015
21:38

Amaterski klubovi Partizan i Crvena Zvezda. Nazalost

avatar
skafiskafnjak
Wednesday, 26.08.2015
21:35

Oumaru jedini igra dobro, ostatak ekipe katastrofa.

avatar
azor ahai
Wednesday, 26.08.2015
21:33

Bravo grobariiii ostvarili ste ligu evropeeeee predajte im ovaj mec

avatar
Damir85
Wednesday, 26.08.2015
21:30

Zvezdas sam ali ne navijam protiv Partizana u Evropi. Jedini ko se vidi na terenu i pokusava je Abubakar, ostali ne mogu da se osveste gde su dosli. Tipicno za nase ekipe, sanse se ne koriste a svaka greska je primljen gol.

avatar
juventino 17
Wednesday, 26.08.2015
21:24

da nas napadnu dali bi jos koji bez problema...ira ravna katastrofi...

avatar
bbosko
Wednesday, 26.08.2015
21:19

Sramota kako igramo

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 26.08.2015
20:53

Ovaj Zivkovic mister promasaj,sta mu je.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Thursday, 27.08.2015
01:05

Mladenovic mu je