Lončar: ''Zašto Petković nikad nije pomogao OFK Beogradu kad već tako brine?!''

Autor: Beta Beta
subota 03.09.2016.
15:57
Izvor: Beta

Sportski direktor OFK Beograda Zoran Lončar upitao je danas Iliju Petkovića zašto, kada toliko brine, nikada nije pomogao tom fudbalskom klubu.

ofkbeograd.co.rs
ofkbeograd.co.rs

Povezane vesti

"Ilija Petković je rešio da medijski napadne 'svoj' OFK Beograd. Kaže da je uništen. Pa, neka samo vrati film i seti se gde ga je on ostavio pre 20 godina, kada je OFK Beograd ostavio kao ruinu u Drugoj ligi, okrenuo se i otišao inostranstvo. I nikada više se nije osvrnuo", naveo je Lončar u izjavi dostavljenoj medijima.

Bivši reprezentativac i selektor Ilija Petković optužio je juče generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da je "sahranio jedan klub", misleći na OFK Beograd, koji je u teškoj situaciji i ispao je u drugu ligu.

"Ta legenda kluba nije nikada donela ni jednu loptu u omladinsku školu OFK Beograda, a ovamo je silno zabrinut za sudbinu kluba. Zašto nije došao da pomogne? Zašto nije nikad odveo sa sobom nijednog igraca iz OFK Beograda kada je bio trener u inostranstvu, doveo nekad nekog sponzora, napravio plan za oporavak kluba, ili bar limunadu toj deci u klubu platio... Nego viče 'propadosmo', stoji i gleda", rekao je Lončar.

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda, koji je za taj klub odigrao 202 utakmice i postigao 66 golova, rekao je da je Ilija Petković bio zainteresovan za OFK Beograd "samo kada mu je sin ostajao bez kluba pa mu je OFK Beograd bio poligon za prodaju".

"OFK Beograd je jedini klub u Srbiji koji se već 20 godina sam izdržava, bez državnih para, bez ičije pomoći, novcem iz inostranstva, sve vreme u vrhu tabele, mnogo puta igrao u Uefa takmićenjima. OFK Beograd je stvorio mnogo vrhunskih igrača i izveo ih na pravi put", naveo je Lončar.

Lončar je podsetio Petkovića da u A reprezentaciji Srbije igraju petorica nekadašnjih fudbalera OFK Beograda - Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Slobodan Rajković, Aleksandar Ignjovski i Duško Tošić.

"I mladi reprezentativci Milan Gajić, Nemanja Antonov, Aleksandar Čavrić i Saša Zdjelar su stasali u OFK Beogradu u vreme koje on opisuje kao pravljenje 'belog roblja'. Kada je on bio u klubu OFK Beograd nije imao ni jednog igrača u reprezentaciji", naveo je Lončar.

"Iako ga iskreno molim da se ne 'brine' više toliko o OFK Beogradu i reprezentaciji, njemu izgleda više odgovara da se bruka i za sitnu platu u FSS govori ono što mu drugi napišu", zaključio je Lončar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
i.sarajevo
Saturday, 03.09.2016
22:44

Pomocni trener partizana kritikuje rad u zvezdi cudno i to je znak da zvezda ide pravim putem boje se djin se uspravlja,a to sto je igrac u ofki i naplatio je sve mu je dala a on njoj nista kad se koliko sekira zasto nesjede na celo kluba poslije zavrsena igracke karijere i da sjedi do danasnjrg dana to je ljubavi ali ns drugom mjestima bi vise para sad kad ga niko nece sjetio se ofke

avatar
Anderton
Saturday, 03.09.2016
17:21

Kao što rekoh, doglavnici će ga rastrgnuti, ovog lika nije sramota da priča koje su sve igrače prodali, a da bez grada nisu stadion renovirati, nego daj iznesi te podatke koliko ste evropskih utakmica odigrali :)

avatar
dramaris
Saturday, 03.09.2016
17:19

Браво Лончар, свака ти је на месту. Лако је критиковати из фотеље, никада ништа урадио није за ОФК. Такви квази стручњаци могу опстати само у ФСС!

avatar
Saturday, 03.09.2016
17:05

Илија Петковић је своју играчку каријеру почео у книнском лигашу Динари. У 19. години је дошао у Београд где је постао играч ОФК Београда за који је играо укупно 16 сезона, најпре од 1964. до 1973. године, а затим и од 1976. до 1983. У сезони 1965/66. са ОФК Београдом је освајио Купу Југославије. За ОФК Београд је одиграо 417 утакмица и постигао 68 голова. Због његове брзине и експлозивности звали су га „тајфун са Карабурме“. О карактеристикама Петковићеве игре тај надимак најбоље говори, био је стравично експлозиван и својевремено је проглашен за најбоље десно крило света. Лончаре, шупчино једна!

avatar
Brane Lala
Saturday, 03.09.2016
16:46

Vec je sve receno. Svima je sve jasno. Cuj, zasto nije kupio lopte? deci limunadu?

avatar
Don Silvio
Saturday, 03.09.2016
16:16

Zao mi je Ilije, izneo je istinu i sad ce ga ovi lopovi razapete i napraviti budalom

avatar
Saturday, 03.09.2016
16:11

Pomocni trener Partizana, ne tako davno...