Ljubimac "Grobara" vozio "Valjak" do 1/8 finala!

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.09.2014.
17:49
Izvor: Sportske.net

Pogotkom Ismaela Beka Fofane fudbaleri Partizana savladali su Bežaniju u 1/16 finala Kupa Srbije i tako obezbedili plasman u narednu rundu takmičenja.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Vicešampion Srbije nastavio je seriju uspešnih rezultata pošto je u 1/16 finala Kupa Srbije slavio protiv Bežanije na Vračaru rezultatom 0:1 (0:1).

Gol pogledajte OVDE!

Bežanija:
Ostojić, Gustavo, Mustur, Matović, Milić, Stanovčić, Brujić (Rakić od 44.), Jelić (od 86' Zorica), Đoković, Šaka (od 69' Subotić), Kovačević.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Ćirković, Stanković, Petrović, A. Živković (od 64' Luka), S. Ilić, Marković, Ninković (od 64' B. Ilić), Lazović, Fofana (od 82' Marinković).

Partizan je danas nastupio u izmenjenom sastavu, a najviše pažnje, na radost velikog broja navijača crno-belih, izazvala je odluka trenera Partizana Marka Nikolića da od prvog minuta pošalje na teren Ismaela Beka Fofanu.

Ipak, dugo je crno-belima trebalo da ozbiljnije ugroze gol protivničke ekipe. Bežanija je u prvih pola sata bila konkretnija, a prvi put su pripretili u 11. minutu, kada je Matović odlično probio kroz sredinu i sa 18 metara snažno šutirao preko gola.

Ali, znatno bolja prilika za Bežaniju bila je ona koju je u 19. minutu prokockao Danko Kovačević.

Bila je to odlična kontra, Kovačević je već na sredini terena umakao odbrani Partizana, golman Živko Živković je istrčao van svog kaznenog prostora da ''spasava što se spasiti može'' i - uspeo je da omete protivničkog fudbalera koji je otišao suviše ukoso i na kraju pogodio spoljni deo mreže.

Ova prilika za Bežaniju kao da je prenula fudbalere Partizana, koji su zatim zaigrali kako umeju i počeli da ređaju prilike pred golom rivala.

Prvo je Andrija Živković bio u prilici posle centaršuta Fofane u 26. minutu, da bi deset minuta kasnije crno-beli konačno stigli do vodećeg gola.

Akcija Partizana išla je po desnoj strani, Vulićević je odlično centrirao za Fofanu, koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 0:1.

Par minuta kasnije, Fofana je imao još jednu priliku posle greške Stanovčića, ali nije bio precizan, kao ni Nikola Ninković, koji je u završnici prvog dela imao dva pokušaja ka protivničkom golu.

Već u prvih petnaestak minuta drugog dela igre videli smo više prilika nego za svih 45 minuta u prvom poluvremenu.

Prve prilike u drugom poluvremenu propustio je Nikola Ninković koji je u dva navrata loše šutirao pa je Bežanija ostala na gol zaostatka koji je mogla da anulira već u 55. minutu.

Prodor Đokovića po desnoj strani završio je udarcem ka golu dobro postavljenog Živka Živkovića a onda je na odbijenu loptu natrčao Jelić i tukao pravo u prečku!

Samo pet minuta kasnije Beko Fofana tuče ka golu ali dobro postavljeni Ostojić krajnjim naporom loptu odbija do prečke a potom dobrim postavljanjem uspeva da zaustavi udarac Andrije Živkovića.

Od tog trenutka gosti iz Humske uspevaju da iskontrolišu stanje stvari na terenu pa u periodu od 60. do 90. minuta nije bilo prilika za promenu rezultata, osim one iz 89. minuta kada je udarac Saše Ilića krajnjim naporom zaustavio danas odlični golman Bežanije Ostojić.

Trener Partizana Marko Nikolić uveo je sredinom drugog dela Branka Ilića i Predraga Luku a deset minuta pre kraja na teren je poslao i Nenda Marinkovića, taman da navijači aplauzima pozdrave junaka Partizanove pobede Beka Fofanu!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke