Ljajić: "Utakmica protiv Javora jedna od najbitnijih"

Autor: Beta Beta
petak 25.11.2016.
14:20
Izvor: Beta

U okviru 17. kola igraće i Novi Pazar i Javor u subotu od 13 časova, a poraz bi Pazarce doveo u veoma neprijatnu situaciju.

Beta/DraganGojić/Ev
Beta/DraganGojić/Ev

Povezane vesti

Trener fudbalera Novog Pazara Izet Ljajić rekao je danas da je utakmica protiv ivanjičkog Javora jedna od najbitnijih otkako je taj klub ušao u Super ligu Srbije.

"Sutrašnji meč je u rangu duela sa Smederavom od pre pet godina, kada kao debitanti u elitnom rangu nismo imali ni bod posle pet kola. Iako se ne živi od jedne utakmice, ova može da nam na neki način odredi budućnost i pokušaćemo da je dobijemo", rekao je Ljajić.

Uoči 17. kola, Javor je deveti na tabeli sa 20 bodova, dok je Novi Pazar na 14. mestu sa 12.

"Dobro su organizovani, imaju igrače koji dugo igraju u tom klubu, a dobili su i odličnog 'vezistu' Ivana Cvetkovića. Za razliku od nas, u usponu su forme. Pokušali smo da više radimo na psihološkom planu nego na fizičkoj spremi, pošto je prvi deo sezone pri kraju i tu ne može mnogo da se napravi", navao je Ljajić.

On je najavio da će najveći adut njegovog tima biti borbenost i dodao da je u ovom trenutku neophodno jedinstvo igrača, stručnog štaba, rukovodstva i navijača.

"Još razmišljam o sastavu, možda nekima i promenim uloge. Pokušaću sve što je u mojoj moći, iako nisam čarobnjak ili vrač. Imam obavezu da pomognem koliko mogu, ne znam da li je to dovoljno, ali imam najiskrenije namere. Svi koji vole klub treba da budu kao jedno i pozivam navijače da dođu i pomognu nam", kazao je Ljajić.

Šef struke Pazaraca neće računati na duže povređenog Dušana Pantelića i Irfana Vusljanina, koji pauzira zbog preloma ruke. Kao i protiv Vojvodine, za tim ne konkuriše Anid Travančić, koji se gotovo tri sedmice ne pojavljuje na treninzima.

"Ostali su u pogonu. Žao mi je Vusljanina, mnogo nam znači kao čovek i igrač. Svakodnevno dolazi i pruža podršku. Travančića i dalje nema, on je problem uprave, ali ovo je prilično neozbiljno od njega
", ocenio je Ljajić.

Utakmica između Novog Pazara i Javora igraće se u subotu od 13.00 na Gradskom stadionu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke