Ljajić: "Karadžiću, kaži punu istinu!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.12.2014.
11:25
Izvor: Sportske.net

Nakon jučerašnje reakcije zvaničnika FK Novi Pazar koja je usledila posle optužbi predsednika FSS Tomislava Karadžića, javno se oglasio i ministar Rasim Ljajić koji je Toleta optužio da lažima pokušava da zavara javnost.

Beta/MilosMiskov/Ds
Beta/MilosMiskov/Ds

Povezane vesti

Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije izazvao je lavinu komentara nakon što je početkom nedelje izjavio kako će UEFA saznati ko su ministri u Vladi Srbije koji se mešaju u rad "srpske kuće fudbala".

Premda nije naveo nijedno ime u Novom Pazaru su se pronašli u čitavoj priči pa je klub u sredu reagovao saopštenjem u kome se navodi da je predsednik Saveza bio taj koji je urgirao kod ministra Rasima Ljajića da Novi Pazar podrži izbor Gorana Milanovića za predsednika Zajednice Superligaša.

Dan kasnije reagovao je i sam Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija koji je u intervjuu za dnevni list "Alo" poslao poruku Tomislavu Karadžiću.

"Nema potrebe da Tomislav Karadžić čeka 15. januar i priča u eufemizmima. Neka kaže punu istinu" počeo je priču Rasim Ljajić.

Ministar u Vladi Republike Srbije priznao je da je bilo kontakta sa Tomislavom Karadžićem ali da je predsednik FSS bio taj koji ga je inicirao i tražio usluge.

"Ne može on sada da glumi žrtvu i pakuje priču kako mu se političari mešaju u fudbal. Pa zašto me zoveš kao sportskog radnika da ti podržim pulena na izborima, a posle, kada neću da učestvujem u toj lakrdiji, onda me optužuješ da kao političar vršim pritisak na Savez?" postavlja pitanje ministar Ljajić.

Ovakva razmena optužbi događa se zbog odluke da predsednik Zajednice Superligaša bude Zoran Šćepanović iako se očekivalo da to mesto zauzme potpredsednik FSS Goran Milanović, Karadžićev blizak saradnik.

Posle svega, ovo su javne otpužbe da predsednik FSS od političara na vlasti traži pomoć u donošenju odluka što je sigurno dokaz koji bi pred UEFA mogao da napravi problem Srbiji.

Ukoliko Unija evropskih fudbalskih asocijacija bude želela da kazni FSS i domaće klubove, izvesno je da će imati dovoljno razloga i dokaza da to učini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke