Lista strelaca JSL - Nedostižni Škuletić?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.11.2014.
18:36
Izvor: Sportske.net

Partizan je pobedom nad Napretkom u 13. kolu već osigurao jesenju titulu, a kako sada stvari stoje, i napadač crno-belih Petar Škuletić će zimu provesti kao najbolji strelac domaćeg šampionata.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Petar Škuletić je i sinoć nastavio da trese mreže u Superligi. U 13. mkolu protiv napretka, snažni napadač je postigao svoj 12. prvenstveni pogodak i sada je još više odmakao svojim prvim pratiocima.

Dva kola pre kraja jesenjeg dela sezone, najbolji strelci Rada i Vojvodine, Pertar Jelić i Lazar Veselinović, ali i Škuletićev klupski drug Danko Lazović, zaostaju za njim čak četiri gola, što je, imajući u vidu (ne)efikasnost u našem šampionatu, nedostižna prednost.

I ne samo to, mnogo su veći izgledi da Škuletić tu prednost još više uveća do kraja prvog dela sezone.

Što se tiče ostatka Top 10 liste, praktično nema promena, a ako Zvezdini napadači nastave sa golgeterskim postom, moguće je da i jedini predstavnik crveno-belih Đorđe Rakić uskoro ''ispadne'' sa ove liste.

U prilogu pogledajte poredak desetorice najboljih.

Screenshot: superliga.rs


lista

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aca
Monday, 24.11.2014
20:17

Pre nekog vremena ste objavili ostrascen tekst o nekakvoj nekoj drugoj cetvorci ili petorci velikih timova bivse Jugoslavije. Nemam nista protiv samo da je to istina kao sto nije. Ne znam da li je autor mlad ili samo ostrascen, ali kakva je to dominacija u evropi gde se slavi svaki gol kao pobeda? Drugo, ostali timovi su isto truba i isto slave svaki gol kao pobedu. I kao sto rekoh tada, sve to ima i da se zaboravi kad prodju tih 5-6 utakmica i timovi i rezltati, kao sto i jeste istina jer sluze za gol razliku. Zvezda nije ozbiljan tim, ali je kroz istoriju jedina napravila veliki rezultat, kao sto niko drugi nije. Sada je na evropskom amaterskom nivou i sluzi za podsmeh. Dzaba Partizan igra evropu kad nije pobedio 20 poslednjih utakmica i jedva daje gol. Bolje da ne igra jer nema nikakvog znacaja. Ne igra hrabro, nema ni kvalitet, jednostavno vrlo slab evropski tim. Ostali iz regiona isto. Svaka cast i Skuleticu, ali on je nizi rang evropskih napadaca, a to ce se i videti kad ode. Za Srbiju je dobar, i Mrdja je bio, ali za evropu ekstremno slab. Vi kao medij se bolje bavite spasom i pozivajte na spas Srpskog fudbala jer igramo na poluamaterskom nivou nego da pravite nekakve samozvane velike timove.

avatar
Monday, 24.11.2014
21:13

Zvezda jedini uspeh koji ima u evropi jeste sto i sami vasi ljudi kazu, skola predhodnih godina, koja im je posluzila 91 pa nisu prihvatili novac, prihvatio je Tapi, i to su cinjenice.

avatar
moshapet
Monday, 24.11.2014
23:43

Ne razumem kakve veze ima ova tvoja kritika sa ovim tekstom. Šta ti smeta u ovom tekstu. Najbolji strelac lige može biti samo fudbaler koji igra u ovoj ligi, iako svi dobro znamo kvalitet lige a samim tim i kvalitet klubova u njoj, počev od najboljeg do poslednjeg na tabeli. Zvezda jeste napravila najveći klupski uspeh, ali se od toga posle 23 godine ne može živeti. A bolje je ipak igrati u Evropi sa boljim rivalima i učiti od boljih, nego iz godine u godinu završavati kvalifikacije pre kraja leta. Ne primećujem da je ovaj tvoj tekst bilo kakav doprinos spasu našeg fudbala.