Likvidnost problem Zvezde, razmatra se podizanje kredita!

Autor: Beta Beta
sreda 08.02.2017.
16:04
Izvor: Beta

Fudbalski klub Crvena zvezda ima problem sa likvidnošću i jedna od opcija za rešavanje finansijske situacije je podizanje kredita, rekao je danas generalni direktor Zvezdan Terzić.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Terzić je kao opciju naveo podizanje kredita u jednoj od poslovnih banaka i kazao da to ne bi poremetio funkcionisanje kluba s obzirom na to da i "najveće firme na svetu imaju kredite" i da je to normalno.

"Verovatno ćemo imati problem sa likvidnošću, ali smo naučili smo da se snalazimo u teškim finansijskim vremenima, tako da ćemo izgurati. Imamo plan kako da dodjemo do novca da bismo što mirnije završili prolećni deo. Biće teško i treba vremena da se Zvezda finansijski oporavi. Ali, u boljoj smo poziciji nego pre godinu, dve ili tri", rekao je Terzić novinarima na Kipru.

"Kreditom se dobija da funkcionišete sa tudjim parama. Na primer, imamo ponudu ozbiljnog engleskog kluba za Uroša Račića. Da li je pametnije prodati ga ili uzeti kredit od banke? Sa kreditom se postiže da se igrači ne prodaju upola cene, već da možemo da finansiramo sezonu, a da ne prodajemo Račića, za koga je teško formirati cenu jer je odigrao šest utakmica. Da li je to milion evra? A, može da bude pet", kazao je Terzić.

On je istakao da bi "završio u ludnici" kada bi se bavio reakcijom javnosti vezanu za kredit jer mu je "dužnost da radi ono što je najisplativije za Zvezdu".

"Ranije nismo uspeli da uzmemo kredit zbog knjiga. Ali, Zvezda 2015. i 2016. godinu završava pozitivno i sada banke mogu da nam izadju u susret. Ceo poslovni svet funkcioniše preko kredita, zato postoje banke. Ako budemo imali problem sa likvidnošću, učinićemo sve da dobijemo kredit. To je jedan od planova, imamo mnogo ideja kako da rešimo finansijsku situaciju", rekao je direktor Zvezde.

Po njegovim rečima, veliki problem predstavlja to što je klub u ranijim prelaznim rokovima visoko prihodovao od transfera, a u ovom samo 500.000 evra od prodaje Uga Vijeire.

Terzić je kazao da klub ima konkretne ponude za dvojicu igrača, milion i po evra za Džona Ruiza i dva za Gelora Kangu, ali da je njihov odlazak poslednja opcija i da su šanse da obojica ostanu "99 odsto" jer je "titula prioritet".

On je naveo da se nada da će biti ostvaren prihod od prodaje Mihaila Ristića, kod koga se "daleko odmaklo u pregovorima", ali nije želeo da otkrije ime kluba sa kojim jer je za tako nešto "još rano".

"Inkasirano je mnogo novca u prošlom zimskom prelaznom roku, tada smo servisirali dugove i imali mirnu polusezonu. Ove zime smo planirali isto, ali smo prodali samo Vijeiru. Nadamo se da ćemo se prihodovati i od Ristića", kazao je Terzić.

Govoreći o opštem dugu Zvezde koji iznosi izmedju 36 i 39 miliona evra, Terzić je rekao da ga hrabri to što postoji trend smanjivanja i da klub "ide dobrim pravcem".

"Zvezdi je potrebno milion evra mesečno za život. Dug varira, a važno je da smo zaustavili trend rasta. Ne smemo da trošimo više nego što zaradjujemo. Duša me boli što su prodati Marko Grujić i Aleksandar Katai, ali je situacija takva da moramo da prodamo najkvalitetnije. Tako će biti i u narednom periodu",
rekao je Terzić.

Terzić je naveo da navijači Zvezde ne treba da se zavaravaju i očekuju prolaz medju 16 ili osam najboljih klubova Evrope jer je tako nešto nerealno očekivati s obzirom na budžet i ulaganja koja klub može da trpi.

"Nije realno očekivati da klub iz Srbije ili regiona udje medju 16 ili osam u Ligi šampiona. Za tako nešto morate da imate novac za kvalitetne igrače, da biste se nadali takvom rezultatu. Ko god misli drugačije, ne želi dobro Zvezdi. To je pokušaj stavljanja pritiska na nas da lažemo ljude, a to nije realno. Naš cilj je da se zatalasa mušema i čuje himna Lige šampiona. Srce svakog navijača će biti ispunjeno kada dovedemo evropskog velikana na Marakanu", rekao je on.

Terzić je rekao da "nije realno" da Zvezda plaća klubovima obeštećenje za nekog igrača i da se prilikom pozajmica u ugovorima stavlja klauzula otkupa, poput 640.000 evra za Marka Poletanovića i milion za Ričmonda Boaćija, da bi klub zaradio na razlici u slučaju dobrih ponuda za njih iz inostranstva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

44 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Merit Hope
Tuesday, 08.08.2017
15:03

(MERIT HOPE LOAN FIRM COMPANY)n nPozdrav gospođice, zaslužuju nadu, zajmodavac je legitiman i pouzdan zajam za zajmovenU uvjetima i odredbama jasno i razumljivo uz kamatnu stopu od 2%. iznUSD $ 12,000 do $ 8,000,000, samo eura i funti. Dajem poslovne zajmove,nOsobni zajmovi, studentski krediti, auto krediti i zajmovi za plaćanje računa. ako tinTreba loana2n   Morate učiniti je da me kontaktirate izravnonU: ([email protected])nBog te blagoslovio.nIskreno,nGđa: zasluga NadanE-adresa: ([email protected])nnNapomena: Svi se odgovori trebaju poslati na: ([email protected])

avatar
jv
Thursday, 09.02.2017
17:26

Ruiz i Kanga 3.5 miliona? Prodati odmah. Zvezdi za normalno funkcionisanje treba milion mesecno. Zasto? Imamo previse igraca, resiti se vecine i raditi sa 25 igraca kao i svi normalni klubovi. Koliko daju za Racica? Preko milion. Prodati. Moramo smanjiti dug, a ne dizati kredite.

avatar
Doki Daki
Thursday, 09.02.2017
09:39

Zato ste u zadnja dva roka doveli 15 igrača, uglavnom stranaca.n Likvidnost?

avatar
Čeki
Thursday, 09.02.2017
00:26

Plus baja kaze visoko smo prihodovali u poslednje vreme samo od Uga Vijeire 500 000. Nzm dal da placem ili se smejem. I jos kao ceo svet funkcionise na kreditima pa oni vracaju dugove mi ne jer nemamo sredstva, dalje to su ili velike drzave s jakom administracijom ili bogate drzave bez obzira na velicinu gde se zna kako se posluje i koje cime sve u interesu klubova jer onda stize vise para.

avatar
Čeki
Thursday, 09.02.2017
00:14

Kako mi poslujemo majko moja, haos teski. Dovedes 16 pojacanja pa se zalis kako ti likvidnost problem. Ma jok u plusu ces biti sigurno i sve ces obaveze izmiriti brzo. Sramota, pa Zvezda u fudbalu ima status nepouzdanog duznika i ko ce joj onda dati kredit? A ako joj da neko premija na rizik tj kamata ce biti ogromna i to se ne isplati. To bre Terza hoce sebi pare u svoje dzep.

avatar
Povratak kralja 50
Wednesday, 08.02.2017
22:54

Po Terzićevoj matematici zvezda je u poslednje dve godine zaradila 40M € jer je po 12M € godišnje trošila, a u tom periodu smanjila dug za 16M € što je ukupno 40M €. Kako? Drugo Račić nije ništa posebno talentovan, na nivou je Ristića, prosečnog igrača SL, koji engleski klub ga tražio, oni takve imaju na hiljade u Engleskoj. Svaki dan priča o prodaji Ristića, o nekim ponudama za njihove igrače, a nikako da prodaju. Zašto ih ne prodate nego čak morate kredit da dignete da vas UEFA ne bi ponovo izbacila što nije nemoguće. To treba da kažeš tvojim navijačima.

avatar
Komreolne
Wednesday, 08.02.2017
23:20

To bi trebala da zna finansijska inspekcija ali oni tamo ne zalaze

avatar
BRAT IGI
Wednesday, 08.02.2017
23:30

ma pitaj kornera/grofa brate on zna ah ha

avatar
Wednesday, 08.02.2017
21:12

Hvala na informaciji o trenutnoj fiunansijskoj situaciji i planovima za izlazak iz problema. JA VERUJEM OVOJ GARNITURI i apelujem da se puste da na miru privedu ovaj brod u luku spasa. IMAJU FORMULU. Terzić je sada u optimumu zahteva znati, umeti, hteti, moći i ja tvrdim da je on među 10 najsposobnijih fudbalskih menadžera u Evropi. Ja samo zahtevam PROLAZAK KVALIFIKACIJA ZA LE i ništa više.

avatar
Zoran Kaloper
Wednesday, 08.02.2017
20:44

prodati odmah Kangu,Ruiza,Rendulica,Sikimica,Lukovica,Andjelkovica,Poletanovica,Terzica, Bozovica a kao gratis uz Bozovica Blazu. i resili smo sve probleme.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 08.02.2017
19:51

Kad ćemo se jednom rešiti svih tih kredita koji su nam najveći kamen spoticaja.

avatar
BRAT IGI
Wednesday, 08.02.2017
20:30

ah ha kad si pre prseao sa kornera na grofa revolte?

avatar
BRAT IGI
Thursday, 09.02.2017
21:26

daj dokaze za oba slucaja pa dati verujem(o) jer sve jedno te isto pises sa oba naloga tako da te je lako otkriti stipane

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 09.02.2017
20:10

Ti dobro znaš da ja nisam čovek taj, revolte ne provociraj.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 08.02.2017
19:12

Ако је тако онда боље кредит него распродаја.

avatar
BRAT IGI
Wednesday, 08.02.2017
18:56

zvezda je samo u plusu kada ne racunaju taj dug koji je izmedju 36 i 39 miliona puta 2!

avatar
miodrag.r
Wednesday, 08.02.2017
18:33

Duzni silne milione a poslovali u plusu?Bravo Terzicu,ti si moj idol.

avatar
The Real Man
Wednesday, 08.02.2017
18:20

Milion evra mesecno potrebno za normalan rad? Znaci 12 miliona godisnje. Pa kako je zaradila Zvezda recimo po 15 miliona u zadnje 2 godine da bi poslovala u plusu?

avatar
Povratak kralja 50
Wednesday, 08.02.2017
22:47

Ja sam to pitao isto. Kako je zvezda za dve godine zaradila: 12M €+12M €+ (52M €-36M €)=40M €. Kako je zvezda zaradila za 2 godine 40 M €? Odakle?

avatar
Kilavi Milojko
Thursday, 09.02.2017
12:03

Los si matematicar. A karakterno nisi neki izvor vrline.... :) :)

avatar
El Diablo
Thursday, 09.02.2017
01:52

Hahahah,ee moj Kralju,sve sami matematicari sede u upravi Zvezde.Dok nasim Partizanom rukovode profesor rimskog prava,student pravnog fakulteta,ovima vladaju matematicari.

avatar
The Real Man
Thursday, 09.02.2017
01:15

Pa da, zaboravio sam da su smanjili dug za 15-ak miliona, pa odakleeee? Da li je moguce da to nijedan novinar nece da pita, da ne kazem ne sme?

avatar
papirnica
Wednesday, 08.02.2017
18:04

Moram da komentiram ove gluposti od Zvezde a i Partizana dosta sa tim dovođenja neznam kakvih stranaca za neznam kakve sume neka se ulaže sponzorske pare za mlade i domače igrače ,za funkcionere Zvezde i Partizana kad oču da uzmu neki kredit neka založu svoje imanje kakvih kredita bre sramota neki ljudi rade za 200-300 evra neka se oteru ovi menađeri u P.M i neka klubovi počnu da prave igrače i žive od prodaju igrača, ulaznice prenose utakmica i.t.d.svako uzima kredit a onda niko kriv.

avatar
Dado35
Wednesday, 08.02.2017
17:54

😂😂😂😂😂ma uzmite jos jednog propalog strančića 😂😂😂😂Halid Muslimovič

avatar
Wednesday, 08.02.2017
17:43

Ma kakav kredit, od kojih para cetr vratiti? Samo podizu kredit a ne mogu da vrate

avatar
Darko123456
Wednesday, 08.02.2017
18:17

Koga druze zanima kako ce vratiti , kada od 90 ih , samo uzimaju i nista ih ne zanima.

avatar
Wednesday, 08.02.2017
20:44

Pa i treba drzavu da zanima vracanje kredita, ne moze doveka da se uzima a nista da se vraca

avatar
Darko123456
Wednesday, 08.02.2017
17:36

Ma kako partizan tako i zvezda, onaj koji ce biti prvak , krene vec sada sa alibijem za ne ulazak u evropu. Ako nam se potrefi , rece Terza naporan radi , i dobar rad uprave je doveo do ovoga, ako ispadnemo ,reci ce ocekivano , ne moze se za 2 god ocekivati , a da se prodaju igraci , i uvijek je tako. Ako nam se potrefi da udjemo eto nam para , i malo cemo problema rijesiti , ako ne oni ce opet po starom , dok ih ne smjene. Tako je i DJura radio , samo sto je on imao srece pa je ulazio u ls , i prodao tolike igrace ali opet problemi su ostali pare, i tako ce kod nas stalno biti. Ne moze drzava dati , koliko ova dva kluba mogu potrositi.

avatar
Čeki
Thursday, 09.02.2017
00:17

Zato drzava prestaje da im daje i cao. U Engleskoj (naravno mi nismo Engleska) svaki klub koji ne moze da plati ono sto treba prvo novcana kazna, pa ako opet isto padas dva ranga moze i cao.

avatar
Čeki
Thursday, 09.02.2017
22:03

Zato kazem mi nismo Engleska, ali kakva god da je armija, kolika god da je ne das pare jer se baca pa ako ta ista armija zeli da pomogne nek dodje na tekmu nek plati ulaznicu makar, a ne da se svercuje.

avatar
Darko123456
Thursday, 09.02.2017
15:48

Ma sve je to lijepo u teoriji , ali praksa ipak nije takva. Sta bi se desilo da se prestane davati , jednom ili drugom klubu , ili cako oba klauba. Preveliku masineriju navijaca imaju , da bi sve onda ostalo mirno. A kada si kod te engleske , u engleskoj premijer ligi klub koji je zadnji i ispadne iz lige , dobije blizu 80 miliona e , od raznoraznih tv prava i ostalih dodataka koje dobiju , a kod nas daj boze da sampion moze dobiti na kraju sezone 500 hiljada e , od svega. Jos smo mi daleko od svijeta i od pravog kesa :)

avatar
Old_school
Wednesday, 08.02.2017
17:22

Nego sta. Dovedite svaki prelazni rok po 10 igraca pa posle problem sa likvidnoscu. Dao bih ja tebi prijatelju kredit, ali svoju kucu da zalozis. Pa ako ne poslujes, nju na dobos. Ovako ces nas, kao i prethodnici samo dodatno zaduziti, napuniti dzepove i otici.

avatar
EDO
Wednesday, 08.02.2017
17:32

Konacno jedan normalan komentar...

avatar
Čeki
Thursday, 09.02.2017
00:18

Eh ne vidoh komentar na vreme isto sam napisao svaka čast.

avatar
Most54
Wednesday, 08.02.2017
17:19

Zvezdi je potrebno milion evra mesečno za život. Dug varira, a važno je da smo zaustavili trend rasta. - До данас је тврдио да је дуг смањен на 35 милиона евра - па је ли смањен или је заустављен тренд раста?

avatar
Dača
Wednesday, 08.02.2017
20:23

On je jednom izjavio da Zvezda duguje 33 miliona da bi zatim izjavio kako je dug smanjen na 35 miliona.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 08.02.2017
17:12

ako je ovo istina da imamo ponude za Kangu i ovog drugog nek ih proda jer i za pola od tog novca se mogu dovesti mnogo bolji igraci ali nee

avatar
ipak smo mi PRVI
Wednesday, 08.02.2017
18:20

E to samo kod nas ima da prodas igraca nekog i onda za pola para dovedes bolje.Ma mi smo cudotvorci.Celi svet je glup pa placa igrace debelo a za puno manje para mi Srbi dovodimo bolje.Samo mi imamo skauting ostali ga klubovi nemaju.Daj mani me te price da se za manje para moze dovesti bolji pa nije niko lud da daje pare

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 08.02.2017
21:31

Iz nekog razloga su mi pola komentara isekli , u nastavku je poenta bila da on nikakve ponude nije ni dobio vec igra igre . A to da za pola tih para mozemo dovesti bolje to stoji . Za dva do dva i po miliona mi mozemo dovest paklene igrace ( za nase uslove) koji bi sigurno bili bolji od ovih besplatnih levata. Pozz

avatar
Wednesday, 08.02.2017
21:18

Slažem se da je nemoguće za duplo manje pare dovesti duplo boljeg igrača, da mi nemamo najbolji skauting, itd. Ali, mi iumamo nešto drugo: IDEALNE USLOVE ZA RAZVOJ, DORADU I OŽIVLJAVANJE KARIJERE IGRAČA. Dakle, ulazi jedan a izlazi drugi, uvećan kvalitet.

avatar
Nicklas Bendtner
Wednesday, 08.02.2017
20:51

Ma kakva istina, znas ti kako bi on scepao i po pola miliona za njih, nego pokusava da im napupma cijene. Na osnovu ovakvihigara je neko ponudio za Kangu 2 miliona pa to je vic godine.