Lijanko: "Sve je kao u bajci"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.03.2016.
15:34
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Brazilac srpskih korena Lijanko Vojnović spreman je za debi u dresu reprezentacije Srbije, a čitavu priču vezanu za njegov dolazak u Srbiju i igranje za "Orliće" poredi sa bajkom.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Poslednjeg radnog dana prethodne sedmice Lijanko Evanđelista Neves Silveira Vojnović krenuo je put Srbije kako bi se priključio omladinskoj selekciji naše zemlje koju u sredu očekuje prijateljski duel sa vršnjacima iz Španije.

Prethodna tri dana srpski Brazilac je proveo u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi a sutra će dobiti priliku da debituje u dresu "Orlića". Prvi utisci su sjajni, a ne krije da očekuje mnogo od debija.

"Očekivanja su obostrano velika. Svestan sam toga i jedva čekam da obučem dres Srbije. Spreman sam i koncentrisan. Nadam se da ću debitovati na najlepši mogući način" kazao je Vojnović za sajt FS Srbije.

Prvi utisci o Srbiji su fantastični a impresioniran je trening kampom u Staroj Pazovi.

"Biću iskren do kraja, sve je bolje nego što sam očekivao. Uslovi za rad su izvanredni. Trening kamp reprezentacije izgleda kao iz bajke, a sve je organizovano na vrhunskom nivou. Uklopio sam se brzo, dopada mi se i rad na treninzima" ističe Vojnović.

Fudbaler Sao Paola igra na poziciji štopera pa ne čudi što se jedno ime vezano za naš nacionalni tim posebno izdvojilo kada je upitan kome se od srpskih reprezentativaca divi.

"Ne moram da razmišljam, jedan je Nemanja Vidić. Najbolji evropski štoper. Ceo svet je čuo za njega. Gledao sam ga, divio se" objašnjava novajlija u redovima reprezentacije Srbije.

Svoj prvi intervju za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije Lijanko Vojnović je "ukrasio" pikanterijom vezanom za klupsku karijeru.

"Bio sam na oku Milana. Prepreka je u tom trenutku bila moja krštenica, nisam bio još punoletan a klub je imao veliki broj igrača koji su bili van evropskih granica. U isto vreme zvao me i Sao Paulo, moj omiljeni klub, tako da je odluka bila laka" rekao je Vojnović.

Prvi zvanični nastup u dresu reprezentacije Srbije Lijanko Vojnović će upisati u sredu od 18 časova kada se na terenu Sportskog centra u Staroj Pazovi sastaju omladinske selekcije Srbije i Španije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Wednesday, 02.03.2016
15:54

Надам се да ћеш издоминирати у репрезентативном дресу. Драго ми је што си изабрао да играш за Србију јер си тиме показао да си пет пута већи Србин од оних који живе у Србији, бусају се у груди како су велики Срби а ништа вредно помена, нису учинили за ову земљу.

avatar
Igornopolis
Tuesday, 01.03.2016
20:45

Nadam se odlicnoj reprezentativnoj karijeri za ovog momka. Srecno brate.

avatar
NJRBOB
Tuesday, 01.03.2016
20:29

Neka bude bolji od nemanje... A istinito je da dijaspora voli svoju zemlju vise nego vecina koja je rodjena u Srbiji iako je dele hiljade kilometara.

avatar
Lord of Nottingham
Tuesday, 01.03.2016
17:41

Dobrodosao, ako budes makar pola kao Nemanja bices igracina.. :D