Liga najvećih dužnika - Kako stoje "večiti"?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.02.2015.
19:07
Izvor: Sportske.net

Ministarstvo finansija Republike Srbije, tačnije sektor Poreske uprave, objavio je spisak najvećih dužnika na dan 31. decembar 2014. godine. "Večiti" se kotiraju visoko a Partizan na kratko može da odahne pošto mu je odblokiran račun.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Početak prolećnog dela sezone u Jelen Superligi nije bio berićetan za "večite" rivale koji su neočekivano osvojili po jedan bod u duelima sa Voždovcem i Radničkim iz Niša.

Za razliku od sportskog borilišta gde Partizan i Crvena zvezda nekako održavaju primat u odnosu na ostale klubove, situacija na ekonomskom polju iz dana u dan deluje sve beznadežnije za najtrofejnije srpske klubove.

Poreska uprava Republike Srbije objavila je u četvrtak spiskove najvećih poreskih dužnika na kojem se "večiti" visoko kotiraju.

Crvena zvezda i Partizan spadaju u kategoriju "pravnih lica" pa ćete tako na neslavnoj listi nekadašnjeg šampiona Evrope naći na 19. poziciji sa dugom od 468.502.510 dinara, odnosno 3.9 miliona evra.

Računi Crvene zvezde neprekidno su blokirani u periodu od 440 dana a deblokada je "daleko" 2.6 miliona evra. Kuriozitet je i to da najtrofejniji srpski klub u poslednje tri godine ima nanizana svega četiri meseca van blokade računa.

Sa druge strane Topčiderskog brda situacija nije tako crna ali daleko od toga da cvetaju ruže.

Račun FK Partizan odblokiran je nakon 135 dana pa će u Humskoj moći da uhvate vazduh ali suma od 191.419.208 dinara (1.6 miliona evra) duga za porez svakako ne deluje ohradbrujuće.

Partizan se nalazi na 54. poziciji najvećih dužnika u Republici Srbiji a ako nekoga interesuje između "večitih" se na ovoj nepopularnoj listi nalazi FK Smederevo sa 283.002.484 dinara.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke